CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Semasa Lihat artikel

2 Kali Tolak Master Di Oxford, Syed Saddiq Sambung Belajar Di Singapura

21-9-2020 06:19 PM| Diterbitkan: CARI-MAL| Dilihat: 9871| Komen: 73

Description: Syed Saddiq Syed Abdul Rahman menyambung pengajian di University of Singapore (NUS) bermula hari ini.
Syed Saddiq Syed Abdul Rahman menyambung pengajian di University of Singapore (NUS) bermula hari ini.


Kredit foto: IG Syed Saddiq


Berkongsi di laman sosialnya, bekas Menteri Belia dan Sukan itu memaklumkan dia menyambung pengajian dalam bidang Perkhidmatan Awam.

"Saya mendapat tempat dan biasiswa di National University of Singapore untuk program Lee Kuan Yew's Senior Fellowship in Public Service.

"Terpaksa menyembunyikan berita ini sejak Jun, tapi memandangkan kelas akan bermula hari ini secara dalam talian, apa salahnya saya berkongsi berita baik ini," tulisnya.



Berikutan perkongsian itu, ramai mengucapkan tahniah kepada Syed Saddiq. - CARI

Bagus

Marah

Terkejut

Sedih

Lawak

Bosan

Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote tagas 21-9-2020 04:34 PM
kawen je la wey

tak ke mana imuda ko tue
Quote lkick2113 21-9-2020 04:36 PM
Aku Ada baca tadi course tu 3 minggu online 3 minggu di University. Master apa 6 minggu ni?
Quote KBW2 21-9-2020 04:40 PM
lkick2113 replied at 21-9-2020 04:36 PM
Aku Ada baca tadi course tu 3 minggu online 3 minggu di University. Master apa 6 minggu ni?

Bukan Master, program je pun.

Dulu dia ditawar belajar Master in Government di Oxford tapi dia tolak untuk "menyelamatkan" Malaysia.
Quote Dwdrum 21-9-2020 04:41 PM
lkick2113 replied at 21-9-2020 12:36 AM
Aku Ada baca tadi course tu 3 minggu online 3 minggu di University. Master apa 6 minggu ni?

Mungkin Short course seperti summer class... I tidak pasti di Sg ada....
Quote mamajawie 21-9-2020 04:52 PM
huk alohhhh..adik ipar meollss kabo time kat uia pun banyak tuang kelas sebab ko budak debate plus sejak ko join politik time PRU13 lagi la susah nampak bayang ko tuhh..
Quote Modngengade 21-9-2020 04:56 PM
KBW2 replied at 21-9-2020 04:40 PM
Bukan Master, program je pun.

Dulu dia ditawar belajar Master in Government di Oxford tapi dia  ...

cash la,  ujung2 atok kerala pun buat derk kat ko saddiq

Quote KBW2 21-9-2020 04:59 PM
Modngengade replied at 21-9-2020 04:56 PM
cash la,  ujung2 atok kerala pun buat derk kat ko saddiq

Are you sure  Mod?
Quote TomyamPuteh 21-9-2020 05:02 PM
Ingtkn ambik course memasak kari kepala ikan dgn Md sabu
Quote KBW2 21-9-2020 05:04 PM
mamajawie replied at 21-9-2020 04:52 PM
huk alohhhh..adik ipar meollss kabo time kat uia pun banyak tuang kelas sebab ko budak debate plus s ...

Kehkehkeh geng-geng UIA dia yang kena buang pun sama jenis CGPA cipot sbb tuang kelas, sebok jadi pejuang manjang, pastu claim kena buang pasal berpolitaik. Dah kau kelas tuang, assignment tak buat, gred pun sendu selayaknyalah kena buang. Muka-muka camni inspirasi anak muda?
Quote syamzana 21-9-2020 05:04 PM
lkick2113 replied at 21-9-2020 04:36 PM
Aku Ada baca tadi course tu 3 minggu online 3 minggu di University. Master apa 6 minggu ni?

course gini pun layak dapat scholarship?
Quote mamajawie 21-9-2020 05:05 PM
KBW2 replied at 21-9-2020 05:04 PM
Kehkehkeh geng-geng UIA dia yang kena buang pun sama jenis CGPA cipot sbb tuang kelas, sebok jadi  ...

itu la pasal..si SS ni pun dapat stay sebab budak debate slalu menang award antarabangsa gittuhhh walaupun study hauk..nak nampak muka heshe kat AIKOL tu punya la payah

Quote mamajawie 21-9-2020 05:06 PM
syamzana replied at 21-9-2020 05:04 PM
course gini pun layak dapat scholarship?

baca boleh..percaya idok ler..

Quote KBW2 21-9-2020 05:06 PM
mamajawie replied at 21-9-2020 05:05 PM
itu la pasal..si SS ni pun dapat stay sebab budak debate slalu menang award antarabangsa gittuhhh  ...

Eh bukan heols tutor ke kat sana, ke self-claim jah? Kikikiki
Quote mamajawie 21-9-2020 05:13 PM
KBW2 replied at 21-9-2020 05:06 PM
Eh bukan heols tutor ke kat sana, ke self-claim jah? Kikikiki

tutor apekah heshe sbab tutor kena ada minimum master kat sana..dia degree jahhh tu pun paras idong..

tutor rakan sebaya la tu kot..mostly sume U nak jadi tutor kne min master..


Quote KBW2 21-9-2020 05:18 PM
mamajawie replied at 21-9-2020 05:13 PM
tutor apekah heshe sbab tutor kena ada minimum master kat sana..dia degree jahhh tu pun paras idon ...

Aku rasa dia ni cuma pelatih debat jah kat UIA tapi dia canang dia TUTOR chuols, gitulah memang otak politisyen jual ailio jah dia ni. Jenis pandai propa.

Setahu aku jadi tutor uni lain kat Malaysia mesti first class or ada master (tengok gak result Master). Itu sebab aku pelik dia claim di mana-mana dia tutor.
Quote matchstick 21-9-2020 05:20 PM
Lah.. 6 minggu je ke..baru nk happy2 ucap sayonara
Quote mamajawie 21-9-2020 05:20 PM
KBW2 replied at 21-9-2020 05:18 PM
Aku rasa dia ni cuma pelatih debat jah kat UIA tapi dia canang dia TUTOR chuols, gitulah memang ot ...

kalu tutor debate club tu meollss percaya la sebab based on experience of course la lecturers nak senior2 yg da slalu menang award jadi pembimbing rakan sebaya..but tutor untuk subjek laws mungkin tak la..uia is strict hokeyyhh

Quote KBW2 21-9-2020 05:26 PM
mamajawie replied at 21-9-2020 05:20 PM
kalu tutor debate club tu meollss percaya la sebab based on experience of course la lecturers nak  ...

Setahu aku orang tak sebut pelatih debate sebagai tutor, orang panggil debate trainer/coach jah, bahasa Melayu pun sebut pelatih bukan tutor.
Kalau kerja jadi penyelidik pun orang sebut researcher atau fellow takdaknya sebut tutor.




Quote pasa 21-9-2020 05:33 PM
suruh dia keje la dulu

PR dia hanyut la

Lihat semua komen(73)

Kategori Berkaitan




Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

27-1-2022 06:54 PM GMT+8 , Processed in 0.077245 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top