CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CariDotMy Portal Portal Utama Selebriti Tempatan Lihat artikel

Dah Lama Sabar! Iqbal Zulkefli Dedah Perangai Buruk Bekas Adik Ipar, ‘Founder’ Produk Terkenal – “Demi Allah Saya Ada Semua Bukti”

20-4-2024 09:08 AM| Diterbitkan: CARI-HBZ| Dilihat: 13426| Komen: 38

Description: Apa kes pula dengan Iqbal Zulkefli ni? Tiada angin tiada ribut tiba-tiba nak failkan saman terhadap bekas adik iparnya sendiri.


Apa kes pula dengan Iqbal Zulkefli ni? Tiada angin tiada ribut tiba-tiba nak failkan saman terhadap bekas adik iparnya sendiri.

Memetik laporan mStar, Iqbal mendakwa adik iparnya yang juga merupakan seorang founder produk terkenal telah memburukkan namanya di media sosial menyebabkan dia hilang sabar.

Kata Iqbal, dia mendiamkan diri selama berbulan-bulan kerana mahu menjaga aib keluarga. Tetapi bekas adik iparnya itu dikatakan telah memetik namanya berkali-kali.

"Demi Allah saya ada semua bukti dan boleh tunjuk pada satu Malaysia tapi sebab mahu menjaga aib, saya diamkan diri. Saya akan failkan saman kerana memburukkan nama saya dan keluarga di media sosial."


Tak cukup dengan Iqbal, adiknya iaitu Ahmad Weldan juga mahu mengheret bekas isteri ke mahkamah di atas tuduhan menipu dan curang ketika masih bergelar suami isteri.

Iqbal turut mempersoalkan apakah hukum bertunang ketika dalam idah. Majlis nikah pula dibuat dua hari selepas tempoh idah selesai.

"Dia pindah nama dan saham syarikat daripada Weldan dengan cara menipu. Bayangkan pandai dan liciknya dia malah menuduh adik saya curang padahal dia melakukan perkara serupa."


Di Instagram, Iqbal mencetuskan tanda tanya apabila meminta idea untuk drama terbaru mengenai seorang wanita yang masuk ke kelab malam sewaktu dalam idah.

Katanya, dalam drama itu ada babak di mana wanita berkenaan berpegangan tangan dengan bakal suami di dalam kereta sedangkan tempoh idah belum tamat.



Namun kata ahli perniagaan ini, drama terbabit tiada kaitan dengan yang masih hidup atau telah meninggal dunia.

SUMBER : mStar/Beautifulnara


Bagus

Marah

Terkejut

Sedih

Lawak

Bosan

ADVERTISEMENT


Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote naina 20-4-2024 09:28 AM
Founder vitamilk ni la yang banggar diri umur 19 dah jutawan kereta mewah2 xsambung belajar takpa. Ke Sheols tak habis sekolah?? Founder2 bbnu ni takyahlaaaa..bila otak singkat, duit banyak, muka plak perasan cantik..memang suami tu dipijak2 je..
Quote codenamedream 20-4-2024 09:31 AM
naina replied at 20-4-2024 09:28 AM
Founder vitamilk ni la yang banggar diri umur 19 dah jutawan kereta mewah2 xsambung belajar takpa. K ...

Iya. Pompuan yg sama.
Quote ninajaybee 20-4-2024 09:34 AM
naina replied at 20-4-2024 09:28 AM
Founder vitamilk ni la yang banggar diri umur 19 dah jutawan kereta mewah2 xsambung belajar takpa. K ...

Ramainya pompan meleis bodoh berani makan benda2 gini sampai jadi jutawan ponder tu ya.
Quote naina 20-4-2024 09:39 AM
codenamedream replied at 20-4-2024 09:31 AM
Iya. Pompuan yg sama.

Prmpuan ni jugak kan yang pergi Langkawi bawak ferrari ke Lamborghini show of ummah Langkawi sebab takda kereta sport car? Dan betina ni jugakkan yang tnjuk duit rm2juta cash kat bonet sebab tak cukup space.
Quote telracs 20-4-2024 09:44 AM
Comel Iqbal ni.
Ngai tak nak try ke?
Quote codenamedream 20-4-2024 09:46 AM
naina replied at 20-4-2024 09:39 AM
Prmpuan ni jugak kan yang pergi Langkawi bawak ferrari ke Lamborghini show of ummah Langkawi sebab ...

Yang cerita langakawi meols tak tahu.
Mmg gitulah style budak tak sekolah jadi kaya jual produk timbang kilo.
Meols tahu setakat lalu lalang di feeds meols yg viral umo 19 dh kaya raya. Selama ni meols ingatkan dia adik Iqbal, rupanya adik ipar.
Quote lightheaded67 20-4-2024 10:21 AM
tu la smua kemaruk puteh bseri hok zahir aje, jadi gini la
Quote Tiggybiru 20-4-2024 10:52 AM
Ok jap..kayanyo ahli keluarga ini. Oldmoney ke iqbal ni
Quote airmineral 20-4-2024 11:27 AM
1st time dengar vitamilk
Wujud lagi ke
19tahun jadi founder, sangatlaj xmeyakinkan
Quote honam 20-4-2024 01:21 PM
so skang ni weldan adik dia berniaga apa pulak?
Quote beatgirlX 20-4-2024 04:27 PM
Vitamilk product sampah apa?
Umur muda lg.. Banyak duit dia jd founder....
Quote AbukRokok 20-4-2024 05:03 PM
dah kaya pun kne xkaya pun kene
Quote hyie 20-4-2024 05:14 PM
sape je yang beli produk diorang ni? bbnu?
Quote matjerk 20-4-2024 05:24 PM
Founder ni lah kan yg g beli alpard/velfire bawak duit dlm plastic sampah...?

Btw, si iqbal ni apa bissness dia? Dia ni pun kaya gak kan?
Quote matjerk 20-4-2024 05:25 PM
telracs replied at 20-4-2024 01:44 AM
Comel Iqbal ni.
Ngai tak nak try ke?

Ngai kan nak tinggi supaya dapat tgk ke atas dan bersyukur....
Quote tuntasha 20-4-2024 09:09 PM
Founder ni semua , belajar pun tak kemana. Ada satu hamba Allah tu jual jamu pun boleh pulak dia tak reti sebut nama isi bahan jamu dia.

Quote AWEKSAMURAI 20-4-2024 09:32 PM
Apa nk kisah dlm iddah bertunang ..ada tu status isteri org lagi elok je ke sana sini bergambar dgn jantan sana sini ..x ckup tu siap check in dgn jantan setakat dlm iddah kat Malaysia ni dh d boleh kn ..laki curang ..isteri balas balik pon dh boleh .
Quote mongoose_kidz 20-4-2024 09:47 PM
Yg ni ke beli beg lv kee apa utk baby tu
Quote dani-rox 20-4-2024 10:10 PM
mlm tadi ai tengok bideo kat yt psl sorg moderator twitch, dgn bangga bagitau dgn semua org, dia pernah inzal masa peluk sorg pompuan. pastu dia sambung lagi, dia nih di diagnose oleh doktor byk sangat air mani. tiap2 pagi bila bangun, habis kebasahan dgn air mani sundirik sbb masa tidur memancut2 jah katanyelahhh lantas ai pon auto teringat dgn mamat pondesyen nih. penyakit terlampau byk semen

Lihat semua komen(38)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

31-5-2024 03:09 AM GMT+8 , Processed in 0.234547 second(s), 63 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top