CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
1234Next
Return to list New
View: 9237|Reply: 73

[Tempatan] Syed Saddiq nk further study uoulsss, kat Singapork dpt scholar katernyer

  [Copy link]
Post time 21-9-2020 03:31 PM | Show all posts |Read mode




SHAH ALAM - Ahli Parlimen Muar, Syed Saddiq Syed Abdul Rahman mengumumkan akan melanjutkan pengajiannya di Universiti Nasional Singapura.

Pengumuman itu dibuat menerusi hantaran di akaun Twitter berserta gambar beliau bersama surat tawaran diterimanya dari universiti berkenaan petang semalam dan mendapat pelbagai reaksi dan ucapan tahniah daripada pengikutnya.
ADVERTISING

“Alhamdulillah, saya mendapat tempat dan biasiswa di National University of Singapore untuk mengikuti program Lee Kuan Yew's Senior Fellowship in Public Service,” katanya.

Beliau berkata, berita itu disimpan sejak Jun lalu tetapi disebabkan kelasnya akan bermula hari ini, ia dikongsikan dengan rakan-rakannya.

“Sebagai orang muda, ada banyak yang perlu saya belajar lagi untuk meningkatkan kebolehan saya untuk berkhidmat.

“Saya menolak menyambung pengajian di peringat Master di Universiti Oxford sebanyak dua kali disebabkan politik. Akhirnya, saya diberikan peluang untuk memantapkan kemahiran dasar awam sambil memberikan perkhidmatan kepada rakyat Malaysia,” katanya.

Beliau turut mengucapkan terima kasih kerana memberikan peluang berkenaan dan akan terus berkhidmat kepada rakyat.

Sebelum ini, Syed Saddiq yang juga bekas Menteri Belia dan Sukan itu memohon untuk mendaftarkan parti baharunya minggu lalu dan mengasaskan gerakan lain, Ikatan Demokratik Malaysia (Muda).

Syed Saddiq merupakan bekas ketua Pemuda Bersatu (Armada) sebelum parti itu memilih untuk meninggalkan Pakatan Harapan (PH), sehingga kini beliau terus memilih untuk menyokong bekas Pengerusi Bersatu dan bekas Perdana Menteri, Tun Dr Mahathir Mohamad berbanding bersama Muhyiddin Yassin.
Artikel Penuh : https://www.sinarharian.com.my/a ... hidmat-untuk-rakyat
© 2018 Hakcipta Terpelihara Kumpulan Karangkraf

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 21-9-2020 04:34 PM | Show all posts
kawen je la wey

tak ke mana imuda ko tue
Reply

Use magic Report

Post time 21-9-2020 04:36 PM From the mobile phone | Show all posts
Aku Ada baca tadi course tu 3 minggu online 3 minggu di University. Master apa 6 minggu ni?
Reply

Use magic Report

Post time 21-9-2020 04:40 PM | Show all posts
lkick2113 replied at 21-9-2020 04:36 PM
Aku Ada baca tadi course tu 3 minggu online 3 minggu di University. Master apa 6 minggu ni?

Bukan Master, program je pun.

Dulu dia ditawar belajar Master in Government di Oxford tapi dia tolak untuk "menyelamatkan" Malaysia.
Reply

Use magic Report

Post time 21-9-2020 04:41 PM From the mobile phone | Show all posts
lkick2113 replied at 21-9-2020 12:36 AM
Aku Ada baca tadi course tu 3 minggu online 3 minggu di University. Master apa 6 minggu ni?

Mungkin Short course seperti summer class... I tidak pasti di Sg ada....
Reply

Use magic Report

Post time 21-9-2020 04:52 PM | Show all posts
huk alohhhh..adik ipar meollss kabo time kat uia pun banyak tuang kelas sebab ko budak debate plus sejak ko join politik time PRU13 lagi la susah nampak bayang ko tuhh..
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 21-9-2020 04:56 PM | Show all posts
KBW2 replied at 21-9-2020 04:40 PM
Bukan Master, program je pun.

Dulu dia ditawar belajar Master in Government di Oxford tapi dia  ...

cash la,  ujung2 atok kerala pun buat derk kat ko saddiq

Reply

Use magic Report

Post time 21-9-2020 04:59 PM | Show all posts
Modngengade replied at 21-9-2020 04:56 PM
cash la,  ujung2 atok kerala pun buat derk kat ko saddiq

Are you sure  Mod?
Reply

Use magic Report

Post time 21-9-2020 05:02 PM From the mobile phone | Show all posts
Ingtkn ambik course memasak kari kepala ikan dgn Md sabu
Reply

Use magic Report

Post time 21-9-2020 05:04 PM | Show all posts
mamajawie replied at 21-9-2020 04:52 PM
huk alohhhh..adik ipar meollss kabo time kat uia pun banyak tuang kelas sebab ko budak debate plus s ...

Kehkehkeh geng-geng UIA dia yang kena buang pun sama jenis CGPA cipot sbb tuang kelas, sebok jadi pejuang manjang, pastu claim kena buang pasal berpolitaik. Dah kau kelas tuang, assignment tak buat, gred pun sendu selayaknyalah kena buang. Muka-muka camni inspirasi anak muda?
Reply

Use magic Report

Post time 21-9-2020 05:04 PM From the mobile phone | Show all posts
lkick2113 replied at 21-9-2020 04:36 PM
Aku Ada baca tadi course tu 3 minggu online 3 minggu di University. Master apa 6 minggu ni?

course gini pun layak dapat scholarship?
Reply

Use magic Report

Post time 21-9-2020 05:05 PM | Show all posts
KBW2 replied at 21-9-2020 05:04 PM
Kehkehkeh geng-geng UIA dia yang kena buang pun sama jenis CGPA cipot sbb tuang kelas, sebok jadi  ...

itu la pasal..si SS ni pun dapat stay sebab budak debate slalu menang award antarabangsa gittuhhh walaupun study hauk..nak nampak muka heshe kat AIKOL tu punya la payah

Reply

Use magic Report

Post time 21-9-2020 05:06 PM | Show all posts
syamzana replied at 21-9-2020 05:04 PM
course gini pun layak dapat scholarship?

baca boleh..percaya idok ler..

Reply

Use magic Report

Post time 21-9-2020 05:06 PM | Show all posts
mamajawie replied at 21-9-2020 05:05 PM
itu la pasal..si SS ni pun dapat stay sebab budak debate slalu menang award antarabangsa gittuhhh  ...

Eh bukan heols tutor ke kat sana, ke self-claim jah? Kikikiki
Reply

Use magic Report

Post time 21-9-2020 05:13 PM | Show all posts
KBW2 replied at 21-9-2020 05:06 PM
Eh bukan heols tutor ke kat sana, ke self-claim jah? Kikikiki

tutor apekah heshe sbab tutor kena ada minimum master kat sana..dia degree jahhh tu pun paras idong..

tutor rakan sebaya la tu kot..mostly sume U nak jadi tutor kne min master..


Reply

Use magic Report

Post time 21-9-2020 05:18 PM | Show all posts
mamajawie replied at 21-9-2020 05:13 PM
tutor apekah heshe sbab tutor kena ada minimum master kat sana..dia degree jahhh tu pun paras idon ...

Aku rasa dia ni cuma pelatih debat jah kat UIA tapi dia canang dia TUTOR chuols, gitulah memang otak politisyen jual ailio jah dia ni. Jenis pandai propa.

Setahu aku jadi tutor uni lain kat Malaysia mesti first class or ada master (tengok gak result Master). Itu sebab aku pelik dia claim di mana-mana dia tutor.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 21-9-2020 05:20 PM From the mobile phone | Show all posts
Lah.. 6 minggu je ke..baru nk happy2 ucap sayonara
Reply

Use magic Report

Post time 21-9-2020 05:20 PM | Show all posts
KBW2 replied at 21-9-2020 05:18 PM
Aku rasa dia ni cuma pelatih debat jah kat UIA tapi dia canang dia TUTOR chuols, gitulah memang ot ...

kalu tutor debate club tu meollss percaya la sebab based on experience of course la lecturers nak senior2 yg da slalu menang award jadi pembimbing rakan sebaya..but tutor untuk subjek laws mungkin tak la..uia is strict hokeyyhh

Reply

Use magic Report

Post time 21-9-2020 05:26 PM | Show all posts
mamajawie replied at 21-9-2020 05:20 PM
kalu tutor debate club tu meollss percaya la sebab based on experience of course la lecturers nak  ...

Setahu aku orang tak sebut pelatih debate sebagai tutor, orang panggil debate trainer/coach jah, bahasa Melayu pun sebut pelatih bukan tutor.
Kalau kerja jadi penyelidik pun orang sebut researcher atau fellow takdaknya sebut tutor.




Reply

Use magic Report

Post time 21-9-2020 05:33 PM | Show all posts
suruh dia keje la dulu

PR dia hanyut la
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

27-5-2022 02:30 AM GMT+8 , Processed in 0.104186 second(s), 22 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list