CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Hiburan Gosip Socmed Lihat artikel

Mimi Peri Nampak Gila-gila, Sekali Baca Al Quran Ramai Terpegun

15-5-2020 02:19 PM| Diterbitkan: rikuren| Dilihat: 7057| Komen: 26|Original author: Oleh: rikuren

Description: Sebut nama Mimi Peri pasti warga maya sudah terbayang selebriti media sosial Indonesia yang sering membawa perwatakan diluar jangkaan dengan olesan warna gincu merah menyala di bibirnya.


Sebut nama Mimi Peri pasti warga maya sudah terbayang selebriti media sosial Indonesia yang sering membawa perwatakan diluar jangkaan dengan olesan warna gincu merah menyala di bibirnya.



Populariti Mimi Peri meningkat naik kerana dia dilihat membuat live di Instagram bersama beberapa artis di Malaysia.

Tidak semena-mena nama Mimi Peri menjadi bualan hangat oleh masyarakat Malaysia kerana selebriti Instagram dari Indonesia ini juga turut dilihat membuat sesi Instagram Live bersama beberapa selebriti negara, antaranya Fizz Fairuz, Zizan Razak dan terbaru, bersama pemenang tempat ketiga Hero Remaja 2017, Harris Annuar.

Mimi Peri yang mengaku dirinya sebagai Peri dari Kayangan sering membuat netizen tertawa dengan telatahnya yang melucukan.



Terbaru, Mimi Peri sekali lagi menjadi sebutan kerana kemerduan suaranya membaca ayat suci al-Quran. 


Loading FB Post...

Di ruangan komen, ramai yang memuji kemerduan suara dan kefasihannya membaca al-Quran yang mungkin tidak semua orang mampu untuk melaksanakannya.

Mimi turut menyatakan di akhir video bahawa beliau masih belajar memperbaiki tahap bacaan al-Qurannya.




Kredit foto: Facebook Qhai Ibrahim

Walaupun sebelum ini ramai mengecam Mimi Peri kerana sering kali berpewatakan aneh, kali ini ramai yang sedar bahawa keperibadian seseorang itu tidak wajar diadili dari luaran sahaja.

Nampak gila-gila, amal ibadat tidak dilupa. - CARI
1

Bagus

Marah

Terkejut

Sedih
1

Lawak

Bosan

Friends Rank (2 people)

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote bluebutter 15-5-2020 02:31 PM
Capo tu?. Pondan ke. Tk kenai.
Quote Artemesiaa 15-5-2020 02:31 PM
Sebab tu tak baik kutuk2 orang sedangkan orang yang mengutuk tu pun banyak kekurangan
Quote nefnefnef 15-5-2020 02:41 PM
Hehe ni yang bini kedua tokpizperos tu ya.. Pandai pilih madu tinalmy. Boleh bertaranum {:iwant
Quote Me_ina 15-5-2020 03:09 PM
Siapa ni. Femes ke? Tak Kenai lah
Quote nazzse 15-5-2020 03:15 PM
Jantan rupanya, ingat ponds
Quote bondeh 15-5-2020 03:37 PM
Kelakar baca komen2 yindon kat ig mimiperi nih dorang komen "jaga2 ya jangan ada yg claim" pastu bertubi2 kena balas dgn Malaysian "sorry kami bukan kaki claim kami cuma minat je. Titik" hadap sangat si peri kayangan nih...kuikuikui
Quote Lailerthee 15-5-2020 03:40 PM
Lah jantan ke??
Quote GigaMom 15-5-2020 08:44 PM
Dia ni yg pepura mengandung konon nk tberanak.
Pastu buat ala2 anak dlm perut  menendang2
Lucu jg
Quote Fly_over 15-5-2020 09:13 PM
bondeh replied at 15-5-2020 03:37 PM
Kelakar baca komen2 yindon kat ig mimiperi nih dorang komen "jaga2 ya jangan ada yg claim" pastu ber ...

dia indon ke msian?
Quote Supersirap 15-5-2020 09:26 PM
Mimi peri? Baru tahu nama dia. Sebelum ni nampak la video dia, tapi tengok macam sekali imbas sahaja
Quote sfrnna 15-5-2020 09:37 PM
I sorang je ke yg tak pernah suka video dia and Rasa tak kelakar pun? Kecuali yang ni.. mmg sedap dengar.



Quote diss69 15-5-2020 10:25 PM
Biasanya bacaan sdp n lancar ni, selalu ngaji... pndai jugak berlagu.. suka dngr..
Quote bondeh 16-5-2020 12:49 AM
Fly_over replied at 15-5-2020 09:13 PM
dia indon ke msian?

Indon chuolls... dia start famous sebab tagline kejut org sahur..
Quote CikB 16-5-2020 02:13 PM
lancar jugak si mimi peri mengaji
Quote Kharuka 16-5-2020 10:30 PM
Aku mula2 ingatkan dia ponds
Rupanya lelaki tapi sejenis lembut
Xda pulak dia ngaku peremfuan fuhhh
Quote Konahhh 17-5-2020 07:06 AM
Iols tertengok video "sahurrr..sahurr.." dia tu. Lawak sungguh hehehe
Quote iminidin 17-5-2020 05:30 PM
mimi peri ni dulu orang susah..
dia jaga mak dia tau. soleh dia ni..

comey je video dia dengan almy nadia baru ni..

perwatakan dia memang untuk dibuat2 untuk carik makan. imej dia dikecam pun, dia buat tahan telinga je..

ramai org kata dia gila la.. tak betul.. mcm2 hinaan. sekarang ni org dh terima imej dia mcm tu..
Quote Mizlyn 18-5-2020 08:35 AM
Macam munir muka peri ni.. i rela tgk.munir dr he
Quote Hatida 23-5-2020 03:26 PM
@meownni ce tgk ni... bukan beshe beshe mimi peri ni... baguih2..

Lihat semua komen(26)




Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

20-1-2022 12:45 PM GMT+8 , Processed in 0.090152 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top