CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Hiburan Gosip Socmed Lihat artikel

Ini Ke Tahap Pemikiran Hero Remaja? Ramai Marah Jabir Meftah Sebab...

18-5-2020 01:00 PM| Diterbitkan: Lilrose| Dilihat: 17315| Komen: 120|Original author: Oleh: LilRose

Description: Finalis Hero Remaja 2020, Jabir Meftah kini trending di Twitter selepas mengguris hati ramai pihak.
Finalis Hero Remaja 2020, Jabir Meftah kini trending di Twitter selepas mengguris hati ramai pihak.


Kredit foto: Remaja


Kredit foto: Twitter

Apa yang Jabir dah buat tu?

Rupa-rupanya, ramai warganet marah apabila Jabir mengeluarkan kenyataan berhubung keperluan pengalaman dalam mencari pekerjaan.


Kredit foto: Twitter


Bagaimanapun, mungkin gaya penyampaiannya membuat orang ramai panas hati hingga meninggalkan komen negatif. Malah, ada yang melakukan penghinaan fizikal (body shaming) terhadap Jabir.


Kredit foto: Twitter

Berikutan menerima kecaman bertubi-tubi, Jabir telah menyahaktif semua akaun media sosialnya.

Lantaran itu, ramai yang mengingatkan warganet supaya tidak melupakan kebaikan seseorang hanya kerana beberapa kesalahan dilakukannya.

Malah, ada juga yang mendakwa faham dengan apa yang sebenarnya cuba disampaikan Jabir.


Kredit foto: Twitter


Kredit foto: Remaja

Menurut maklumat di portal Remaja, Jabir terlibat dengan banyak kerja amal dan dia juga merupakan ahli yayasan peneraju scholars dengan misi melahirkan generasi muda yang mengejar cita-cita sambil memberi manfaat kepada orang lain. - CARI
7

Bagus
4

Marah
6

Terkejut
1

Sedih
1

Lawak
5

Bosan

Friends Rank (24 people)

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • DayangKirana

  • CadeFoster

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote bukan_ustazah 18-5-2020 01:11 PM
Cobaan untuk menaikkan nama
Quote haruslah 18-5-2020 01:12 PM
mix ape dia ni?
rakyat malaysia dah ramai kategori "lain2" skrg ni
Quote blekkep 18-5-2020 01:14 PM
btol jah ape heshe ckp tuh walopun x taste muke middle east nie...warga twitter mmg kuat meroyan yach! Lg2 bbnu

Quote HannahMontana 18-5-2020 01:14 PM
muka mcm mamat meftah ini bersepah mcm sampah


Bukan taste aku
taste aku mesti mcm  ni mcm tu hikhikhikhik....
Quote Aunty_Acid 18-5-2020 01:22 PM
haruslah replied at 18-5-2020 05:12 AM
mix ape dia ni?
rakyat malaysia dah ramai kategori "lain2" skrg ni

Biasanya nama jabir ni mesti mix arab
Org msia ni bangga betul kalau org tu ada mix, retis msia pun byk mix. Ada mix myanmar, paki, india, cina dan yg sewaktu dgnnya.
Sikit hari nnt ada mix rogingya akn jd kebanggaan peminat msia.
Quote Mademoisellee 18-5-2020 01:23 PM
Siapa cakap dia ni hensem?? Please la wehhh tak hensem langsung Mr. BEAN lagi hensem
Quote takayama 18-5-2020 01:27 PM
bkn dia dah minta maaf ke
semlm ada terbaca kt twitter
Quote bakingsoda 18-5-2020 01:27 PM
lumrah la banyak buat baik tapi bila skali buat buruk yg tu orang ingat. cuba campur downy dgn taik ratio 9:1. rasa2 taik yg jd wangi ke downy yg jadi busuk?
Quote lolipopbiru 18-5-2020 01:27 PM
Mademoisellee replied at 18-5-2020 01:23 PM
Siapa cakap dia ni hensem?? Please la wehhh tak hensem langsung  Mr. BEAN lagi hensem

muka dia pelik sikit kan..tak tahu nk describe mcm mana tapi mcm pelik. bkn mgutuk ciptaan tuhan tapi jrang jumpa structure muka mcm dia wlaupn mix.
Quote takayama 18-5-2020 01:28 PM
bkn dia dah minta maaf ke
semlm ada terbaca kt twitter
Quote minah_selekeh 18-5-2020 01:32 PM
Mademoisellee replied at 18-5-2020 01:23 PM
Siapa cakap dia ni hensem?? Please la wehhh tak hensem langsung  Mr. BEAN lagi hensem

Ntahnyaa.. taste gegadis sekarang memang rupa macam ni ke? Tak selera aku..
Quote tensic~ 18-5-2020 01:36 PM
Haha loser.. nama pun oak jabir
Quote fliphair8 18-5-2020 01:38 PM
Aunty_Acid replied at 18-5-2020 01:22 PM
Biasanya nama jabir ni mesti mix arab
Org msia ni bangga betul kalau org tu ada mix, retis msia p ...

Hahahhahhahah.....precisely! Mix rohingya, bangla, nepal, indon dah tentu bersepah...
Quote lolipopbiru 18-5-2020 01:45 PM
sampai deactivate ig dan twtter budak ni
Quote kucingitam 18-5-2020 01:49 PM
betul je sebenarnya apa yg dia cakap..

pengalaman tu bukan semestinya kau minta kerja jadi pegawai pemasaran, kau kena pernah jadi peg. pemasaran.

apa2 pengalaman bekerja tu dah kira pengalaman.

kalau kata kau fresh grad, pengalaman masa praktikal tu pun boleh.

majikan nak tau kau tu boleh kerja dgn team ke, kerja sendiri ke, ko tau ke environment kerja tu macamana.. itu sbnrnya..
Quote Kurex 18-5-2020 01:49 PM
Apalah kecam dia ni.. tak baik.. mungkin dia tersilap... Jangan kecam dia...

Semoga dapatmenggenggam erat jari jemari jabir sambil menikmati permandangan di puncak bukit broga
Quote KIM.K 18-5-2020 01:52 PM
Kalau si jabir meftah ni aku mesti ingat k***k dia yang dikatakan bercinta dgn putera dubai. Bertahun budak tu translate poem fazza kumpul fans tunjuk bukti

Niway statement jaber ni cuma bersetuju secara cynical dengan kenyataan budak tadi. Bukan dia tunjuk pandai


Quote KIM.K 18-5-2020 01:54 PM
haruslah replied at 18-5-2020 01:12 PM
mix ape dia ni?
rakyat malaysia dah ramai kategori "lain2" skrg ni

Bapak dia lybia tak silap
Jabir ni zaman sekolah hensem betul
Sekarang dah cengkung apa cerita
Quote annehuda 18-5-2020 01:58 PM
budak2 uni ni buat ape je masa praktikal? tu pun leh dijadikan pengalaman keje jugak.

Lihat semua komen(120)




Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

25-1-2022 10:39 AM GMT+8 , Processed in 0.078745 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top