CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Gaya Hidup Lihat artikel

PUBG Punca Lelaki Main Kayu Tiga, Ramai Sangat Ke Curang Sebab Game Online?

15-5-2020 02:48 PM| Diterbitkan: rikuren| Dilihat: 13328| Komen: 54|Original author: Oleh: rikuren

Description: Kalau bercakap soal cinta, pasti tak dapat lari daripada isu curang. Siapa lebih mudah atau kerap curang, lelaki atau wanita?


Kalau bercakap soal cinta, pasti tak dapat lari daripada isu curang. Siapa lebih mudah atau kerap curang, lelaki atau wanita? 

Siapa yang paling tidak setia? Mesti ada yang kata lelaki dan sudah tentu ada yang menuding jari ke arah wanita, bukan?

Kini dilaporkan bahawa, ramai pasangan kekasih dan juga pasangan suami isteri mengalami masalah perhubungan kerana pasang dikatakan curang ketika bermain permainan di atas talian. 

Seorang gadis memberi amaran kepada kaum Hawa agar lebih berhati-hati dengan permainan atas talian PUBG yang dikatakan telah menyebabkan seorang lelaki berlaku curang, lalu meninggalkan pasangannya yang sudah bercinta hampir sembilan tahun. 




Kredit foto - Twitter @therasssssss

Kicauan itu mengundang perdebatan di kalangan warga maya. 

PUBG tak salah, player yang salah





Kalau tak setia, main ping pong pon boleh curang


Berehat, membaca jauh lebih baik dari main game

Bertepuk sebelah tangan tak jadi ...
Kredit foto - Twitter @therasssssss

Sebenarnya, sesiapa pun boleh berlaku curang jika dia memilih untuk melakukannya. Bukanlah kerana permainan online semata-mata. - CARI
3

Bagus
6

Marah
5

Terkejut
3

Sedih
3

Lawak
4

Bosan

Friends Rank (24 people)

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote anisanim 15-5-2020 02:59 PM
Haah benar kata akhir tuan tanah....
Quote nono86 15-5-2020 03:05 PM
Sama aje. Zaman pubg tak wujud pun benda ni dah biasa berlaku
Quote nefnefnef 15-5-2020 03:14 PM
Kalau dah memilih untuk curang, curanglah jadinya. Main Super Mario je la
Quote gideoncross 15-5-2020 03:14 PM
WeChat, TikTok & skrg PUBG, sllu jdi mngsa tuduhan org2 Mesia wlaupun dorg cuma apps. Yg slh tu users & players.
Quote BebeQ 15-5-2020 03:17 PM
Lemahnya kamu dik.
Dia main game dan jumpa jodoh, lepas tu kamu salahkan game.
Salah ke dia nak merasa bahagia dengan orang lain, dah kamu tak memberikan kebahagiaan kepadanya.
Quote Boomibulat 15-5-2020 03:20 PM
Kalau dh nak curang main game angry bird pun boleh..
Quote bloodyamuk 15-5-2020 03:23 PM
BebeQ: Lemahnya kamu dik.Dia main game dan jumpa jodoh, lepas tu kamu salahkan game.Salah ke dia nak merasa bahagia dengan orang lain, dah kamu tak memberika ...


setuju...perhubungan matang tak perlu rayu2 dan possessive...tak ngam? tak chenta? tak setia? you wanna leave? I will open the door for you...ciao

gitewww
Quote Lailerthee 15-5-2020 03:42 PM
Edited by Lailerthee at 15-5-2020 06:32 PM

Curang ni bukan sbb game. Tpi sbb diri tu sndri. Boss aku org paling bodoh dlm dunia (xtao mcm mne boleh jd manager) xmain game tpi tukar scandal sebulan sekali. Pdhl masih ada suami
Quote salamon 15-5-2020 03:46 PM
ramainya je yg main game ni ada skandal senyap2..
Quote girlfriend_^^ 15-5-2020 03:47 PM
Sampai melutut that girl..kemon la
Quote sarah82 15-5-2020 03:51 PM
Aku main game online juga.. Tapi aku lone ranger. Baik aku bunuh zombie..
Quote Guccibamboo 15-5-2020 04:23 PM
Dahsyat jugak game ni... Baru iols tau...x pnah nak amik tau mende2 camni...., Dah knape nak berskandal dlm game....gelinye... pempuan dlm tu pun menggelikan....bagusla diaorg kawen....karang bergado sape nak jaga anak sbb memasing hantu game
Quote kucingitam 15-5-2020 04:24 PM
blh sembang2 ke main game pubg tu.. psl ada komen buat suara2 manja gitu..

Quote Melur1 15-5-2020 05:01 PM
PUBG bukan punca wanita/lelaki curang, tapi perantara sahaja. Punca sebenar org berlaku curang ialah kegagalan untuk mengawal nafsu. Correlation is not causation!! Berapa kali nak di ajar. Geram betul aku.
Quote natrahn 15-5-2020 06:05 PM
Lailerthee replied at 15-5-2020 03:42 PM
Curang ni bukan sbb game. Tpi sbb siri tu sndri. Boss aku org paling bodoh dlm dunia (xtao mcm mne b ...

bapak ah.. macam tukar baju ye
Quote natrahn 15-5-2020 06:06 PM
kucingitam replied at 15-5-2020 04:24 PM
blh sembang2 ke main game pubg tu.. psl ada komen buat suara2 manja gitu..

boleh... tu yang buat suara ngada-ngada kot...
Quote Lailerthee 15-5-2020 06:32 PM
natrahn replied at 15-5-2020 06:05 PM
bapak ah.. macam tukar baju ye

Ye you. Naik meluat tengok. Lepas tu bangga cakap "normal laa kan ada scandal nii" abah dye normal
Quote Daftpunk_shine 15-5-2020 06:40 PM
Ada member aku sorang ni, laki dia main pubg campur2 la ngn pumpuan. Main pulak xpakai earphone, semalaman dok dgr sora pmpuan mengekek2 ketawa dok main pubg sama ngn laki dia. Memula ok lagi, lama2 dia jerit kat laki dia “aku taknak dengar suara betina lain dalam rumah ni”. Tu la last day laki dia main pubg.
Quote Andyscenes 15-5-2020 06:53 PM
aku da bertahun men pubg, asl men dgn perempuan je aku lemah, malas sbb mostly dorg noob. xde masa nk bercintan dgn gamers ni.

Lihat semua komen(54)

Kategori Berkaitan




Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

27-5-2022 06:55 AM GMT+8 , Processed in 6.070578 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top