CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
12Next
Return to list New
View: 5901|Reply: 26

Mimi Peri Nampak Gila-gila, Sekali Baca Al Quran Ramai Terpegun

[Copy link]
Post time 15-5-2020 02:19 PM | Show all posts |Read mode




Sebut nama Mimi Peri pasti warga maya sudah terbayang selebriti media sosial Indonesia yang sering membawa perwatakan diluar jangkaan dengan olesan warna gincu merah menyala di bibirnya.




  



Populariti Mimi Peri meningkat naik kerana dia dilihat membuat live di Instagram bersama beberapa artis di Malaysia.


Tidak semena-mena nama Mimi Peri menjadi bualan hangat oleh masyarakat Malaysia kerana selebriti Instagram dari Indonesia ini juga turut dilihat membuat sesi Instagram Live bersama beberapa selebriti negara, antaranya Fizz Fairuz, Zizan Razak dan terbaru, bersama pemenang tempat ketiga Hero Remaja 2017, Harris Annuar.


Mimi Peri yang mengaku dirinya sebagai Peri dari Kayangan sering membuat netizen tertawa dengan telatahnya yang melucukan.




  



Terbaru, Mimi Peri sekali lagi menjadi sebutan kerana kemerduan suaranya membaca ayat suci al-Quran.







Di ruangan komen, ramai yang memuji kemerduan suara dan kefasihannya membaca al-Quran yang mungkin tidak semua orang mampu untuk melaksanakannya.


Mimi turut menyatakan di akhir video bahawa beliau masih belajar memperbaiki tahap bacaan al-Qurannya.







Kredit foto: Facebook Qhai Ibrahim



Walaupun sebelum ini ramai mengecam Mimi Peri kerana sering kali berpewatakan aneh, kali ini ramai yang sedar bahawa keperibadian seseorang itu tidak wajar diadili dari luaran sahaja.




Nampak gila-gila, amal ibadat tidak dilupa. - CARI

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 15-5-2020 02:31 PM From the mobile phone | Show all posts
Capo tu?. Pondan ke. Tk kenai.
Reply

Use magic Report

Post time 15-5-2020 02:31 PM | Show all posts
Sebab tu tak baik kutuk2 orang sedangkan orang yang mengutuk tu pun banyak kekurangan
Reply

Use magic Report

Post time 15-5-2020 02:41 PM From the mobile phone | Show all posts
Hehe ni yang bini kedua tokpizperos tu ya.. Pandai pilih madu tinalmy. Boleh bertaranum {:iwant
Reply

Use magic Report

Post time 15-5-2020 03:09 PM From the mobile phone | Show all posts
Siapa ni. Femes ke? Tak Kenai lah
Reply

Use magic Report

Post time 15-5-2020 03:15 PM From the mobile phone | Show all posts
Jantan rupanya, ingat ponds
Reply

Use magic Report

Post time 15-5-2020 03:37 PM From the mobile phone | Show all posts
Kelakar baca komen2 yindon kat ig mimiperi nih dorang komen "jaga2 ya jangan ada yg claim" pastu bertubi2 kena balas dgn Malaysian "sorry kami bukan kaki claim kami cuma minat je. Titik" hadap sangat si peri kayangan nih...kuikuikui
Reply

Use magic Report

Post time 15-5-2020 03:40 PM From the mobile phone | Show all posts
Lah jantan ke??
Reply

Use magic Report

Post time 15-5-2020 08:44 PM From the mobile phone | Show all posts
Dia ni yg pepura mengandung konon nk tberanak.
Pastu buat ala2 anak dlm perut  menendang2
Lucu jg
Reply

Use magic Report

Post time 15-5-2020 09:13 PM From the mobile phone | Show all posts
bondeh replied at 15-5-2020 03:37 PM
Kelakar baca komen2 yindon kat ig mimiperi nih dorang komen "jaga2 ya jangan ada yg claim" pastu ber ...

dia indon ke msian?
Reply

Use magic Report

Post time 15-5-2020 09:26 PM From the mobile phone | Show all posts
Mimi peri? Baru tahu nama dia. Sebelum ni nampak la video dia, tapi tengok macam sekali imbas sahaja
Reply

Use magic Report

Post time 15-5-2020 09:37 PM From the mobile phone | Show all posts
I sorang je ke yg tak pernah suka video dia and Rasa tak kelakar pun? Kecuali yang ni.. mmg sedap dengar.



Reply

Use magic Report

Post time 15-5-2020 10:25 PM From the mobile phone | Show all posts
Biasanya bacaan sdp n lancar ni, selalu ngaji... pndai jugak berlagu.. suka dngr..
Reply

Use magic Report

Post time 16-5-2020 12:49 AM From the mobile phone | Show all posts
Fly_over replied at 15-5-2020 09:13 PM
dia indon ke msian?

Indon chuolls... dia start famous sebab tagline kejut org sahur..
Reply

Use magic Report

Post time 16-5-2020 02:13 PM | Show all posts
lancar jugak si mimi peri mengaji
Reply

Use magic Report

Post time 16-5-2020 10:30 PM From the mobile phone | Show all posts
Aku mula2 ingatkan dia ponds
Rupanya lelaki tapi sejenis lembut
Xda pulak dia ngaku peremfuan fuhhh
Reply

Use magic Report

Post time 17-5-2020 07:06 AM From the mobile phone | Show all posts
Iols tertengok video "sahurrr..sahurr.." dia tu. Lawak sungguh hehehe
Reply

Use magic Report

Post time 17-5-2020 05:30 PM From the mobile phone | Show all posts
mimi peri ni dulu orang susah..
dia jaga mak dia tau. soleh dia ni..

comey je video dia dengan almy nadia baru ni..

perwatakan dia memang untuk dibuat2 untuk carik makan. imej dia dikecam pun, dia buat tahan telinga je..

ramai org kata dia gila la.. tak betul.. mcm2 hinaan. sekarang ni org dh terima imej dia mcm tu..
Reply

Use magic Report

Post time 18-5-2020 08:35 AM From the mobile phone | Show all posts
Macam munir muka peri ni.. i rela tgk.munir dr he
Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2020 03:26 PM | Show all posts
@meownni ce tgk ni... bukan beshe beshe mimi peri ni... baguih2..
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

26-5-2022 09:39 PM GMT+8 , Processed in 0.109062 second(s), 31 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list