CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Fokus Lihat artikel

Berduyun Buat Liputan, Mungkinkah Lepas Ini Muncul 'Kluster Wartawan' Pula?

16-5-2020 12:07 PM| Diterbitkan: CARI-MAL| Dilihat: 6464| Komen: 65

Description: Dalam pada kita kecoh-kecoh mengenai tindakan segelintir pihak termasuk VIP melanggah Perintah Kawalan Pergerakan (PKP), ada satu kumpulan yang mungkin ramai terlepas pandang tidak mematuhi penjarakan ...
Dalam pada kita kecoh-kecoh mengenai tindakan segelintir pihak termasuk VIP melanggah Perintah Kawalan Pergerakan (PKP), ada satu kumpulan yang mungkin ramai terlepas pandang tidak mematuhi penjarakan sosial.



Kredit foto: Harian Metro/FB

Terbaru, ramai warganet kurang senang dengan tindakan wartawan dan jurugambar bertugas bagi melaporkan isu solat Jumaat di Masjid mengikut prosedur operasi standard (SOP) ditetapkan.



Mana tidaknya, jika dilihat menerusi gambar kelihatan jumlah mereka lebih ramai berbanding jemaah yang hadir.

Ramai menyuarakan rasa tidak puas hati mereka di ruangan komen, malah ada yang mahu melaporkan kejadian ini kepada polis untuk diambil tindakan sepatutnya.







Mungkinkah 'kluster wartawan' pula bakal muncul? Minta dijauhkanlah. - CARI
9

Bagus
6

Marah
9

Terkejut

Sedih

Lawak

Bosan

Friends Rank (24 people)

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote pyropura 16-5-2020 02:02 AM
Jemaah - dihadkan
Wartawan - tanpa had...
...kalu bende ni terjadi zaman PH, dijangka lunyai lah Dap dihencap dilahar dgn tuduhan persendakan agama dll bla bla ....
Quote clarizsa 16-5-2020 03:00 AM
Ntah apa2 je kan
Wartawan ni dah kenapa?
Pastu polis x tangkap plak
Merepek btul
Quote KIM.K 16-5-2020 03:13 AM
Wartawan ni dah kena sampuk ke apa
Hari2 melaporkan pasal covid pegi bersusun kat situ laga bahu
Quote KIM.K 16-5-2020 03:14 AM
clarizsa replied at 16-5-2020 03:00 AM
Ntah apa2 je kan
Wartawan ni dah kenapa?
Pastu polis x tangkap plak

sikit lagi kena troll di peringkat antarabangsa
Quote beta_carotene 16-5-2020 03:37 AM
pyropura replied at 16-5-2020 01:02 AM
Jemaah - dihadkan
Wartawan - tanpa had...
...kalu bende ni terjadi zaman PH, dijangka lunyai lah  ...

ujung2 semua salah DAP laknatullah dgn PAN liberal kann..
Quote nefnefnef 16-5-2020 03:56 AM
Saja mengundang la pun kemain reramei rapat-rapat tu
Quote pasa 16-5-2020 04:00 AM
Edited by pasa at 16-5-2020 04:01 AM
pyropura replied at 16-5-2020 02:02 AM
Jemaah - dihadkan
Wartawan - tanpa had...
...kalu bende ni terjadi zaman PH, dijangka lunyai lah  ...


PH tak perlu gambar cuku perbualan Zaza dan abg mat, Zaza nak beli g string merah.

Mmg lunyai ikan kari campur sesudu minyak sawit
Quote Lailerthee 16-5-2020 05:14 AM
Kate berapa org je yg boleh solat jumaat. So mcm mne yg lain tu bolej masuk jugak? Dr dorg masuk berhimpit ramai2 tu better laa skali pon adoii
Quote cmf_premierleag 16-5-2020 05:16 AM
apsal bongok sgt wartawan tu sume?
padahal diorg kan hari2 report psl covid
takkan x reti2 kut utk social distancing
Quote axl_bach 16-5-2020 05:42 AM
Kalau tgk press con Adun PN kat Kedah lagi crowded.....wartawan berhimpit mcm corona takut dgn kamera dorg jer
Quote aliazulaikha 16-5-2020 05:44 AM
Kluster reporter pulak lepas ni
Quote putericahaya999 16-5-2020 05:46 AM
Baik lah bagi jemaah yang ikut sop Banyak2 jsolat jemaah drp press yg xda sop
Quote bakingsoda 16-5-2020 07:57 AM
bodonya lahai
Quote hiswife 16-5-2020 08:18 AM
Aiyoo reporter reporter.. Ingatkan hari2 cover  cerita pasal corona cerdik la masing2.. Rupa-rupanya..
Quote Artemesiaa 16-5-2020 09:11 AM
Terlalu gairah nak buat liputan sampai segala sop pun boleh terlupa atau buat2 lupa
Quote haruslah 16-5-2020 09:23 AM
Pejabat menteri agama xnak repot pulis ke?
Aritu kan tok menteri kena repot sbb ade jumpe sape tah kat pejabat dia xde social distancing
Quote awanearisu 16-5-2020 10:06 AM
Wartawan dah beberapa kali buat begini sewaktu membuat liputan. Dalam slot berita utama selalu nampak. Sepatutnya merekalah jadi teladan kerana mereka sentiasa berada di tempat kejadian.
Quote white_musk 16-5-2020 10:43 AM
Akak dapati reporter di Malaysia ini sangat bodoh dan merasakan diri mereka megah seperti pekerjaan mereka paling bagus di dalam dunia yang fana ini
Quote harizs 16-5-2020 10:45 AM
klu kluster wartawan ada tak wartawan2 nak report

Lihat semua komen(65)

Kategori Berkaitan




Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

26-5-2022 10:47 PM GMT+8 , Processed in 0.078961 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top