CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Fokus Lihat artikel

"Jangan Tertipu Dengan Wayang DAP" - Projek Kuih Raya Anthony Loke Dikecam

15-5-2020 12:46 PM| Diterbitkan: CARI-MAL| Dilihat: 7231| Komen: 41

Description: Ahli Parlimen Seremban Anthony Loke Siew Fook membantu golongan suri rumah dengan melancarkan “Projek Kuih Raya” di kawasan diwakilinya.
Ahli Parlimen Seremban Anthony Loke Siew Fook membantu golongan suri rumah dengan melancarkan “Projek Kuih Raya” di kawasan diwakilinya.


Kredit foto: IG Anthony Loke


Menerusi video dimuat naik di Twitter Ahli Parlimen Bukit Mertajam Steven Sim, sebanyak 5,000 balang aneka kuih raya dibeli daripada pengusaha kecilan terbabit.




Kata Loke, projek itu bagi membantu suri rumah mencari sumber pendapatan tambahan ketika musim Covid-19.

Dalam masa sama, kuih raya yang dibeli itu kemudian diagihkan kepada petugas barisan hadapan yang memerangi wabak maut itu.

Bagaimanapun, usaha Loke itu diperlekehkan segelintir warganet yang meninggalkan komen jelek terhadap video berkenaan.







Kredit foto: Twitter

Dakwa mereka, tindakan Loke itu hanyalah 'wayang' semata-mata untuk meraih sokongan rakyat. - CARI
9

Bagus

Marah
1

Terkejut

Sedih

Lawak
2

Bosan

Friends Rank (12 people)

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote Tinot7 15-5-2020 01:18 PM
Masalahnya frontliners larat ke nak mkn byk2 kuih tu? Kang terbuang. Baik bg ppe.
Nak tolong boleh je, tapi jgn harapkan undi. Musim wabak ni mmg semua org yg menjual akan terkesan. Bkn depa je.

Iols tak berapa setuju beli mcm menderma, pastu campak kat frontliners utk habiskan kuih2 tu. Bubuh nama kat sticker sbb nak bg pengiktirafan kpd org yg menderma. Posa2 ni, sapa nak habiskan kuih2 tu? Sebenarnya derma kat anak2 yatim dan pusat2 penjagaan org2 tua pun ok. Takut depa skang ni golongan yg dilupakan.
Quote KIM.K 15-5-2020 01:19 PM
Takda masalah dia beli or sokong kita
Dia nak bagi, kita ambil tapi jangan sekali2 bagi undi. Pulang paku buah keras
Quote lemak_masin 15-5-2020 01:22 PM
Biar ler dia buat utk kawasan diaa.. Dah setakat itu je yang dia mampu... makcik kiah jual kueh leh ler wat duit skit...

Tapi atas sebab kuih raya nak puji cakna rakyat & galas tanggungjawab 1001 badai? Ooohh pelisss laaa....

Quote kucingitam 15-5-2020 01:31 PM
melayu jugaklah yang dengki cina tolong melayu cari duit musim2 kobid ni.. macam2..
Quote Skuau 15-5-2020 01:37 PM
Dia nak beli biskut jer....bukan beli 'jiwa'....pon.
Quote sfrnna 15-5-2020 01:42 PM
Okay la tu. Sorang dpt Satu balang. Makan sambil tengok Netflix kejap je habis la. Rezeki
Quote sonatalady 15-5-2020 01:51 PM
Bahasa masing2.bila kaum lain guna bahasa yg sama tau marah.x suka sekali pn....bahasa pn eloklah sikit.
Mcm2 manusia ni.puasa pn x bole menahan sabar tangan ...yer.
Quote Xim 15-5-2020 02:23 PM
Dia beli pakai elaun pinggan mangkuk haritu kot....ekekke
Quote annehuda 15-5-2020 02:44 PM
tp kalau anthony locke ni aku percaya die mmg ikhlas.  sbb masa zaman die jadi menteri pengangkutan tu, die antara menteri yg perform gak.  bahasa melayu pun bagus.  kalau mcm timb menteri pendidikan ke tu mmg patut dikecam
Quote Me_ina 15-5-2020 03:05 PM
Okay lah tu dia ada usaha nk tolong orang melayu kita. Biskut je kot. Ce murnikan sikit hati tu.
Quote Lailerthee 15-5-2020 03:43 PM
Orang memberi kite merasa orang berbudi kita berbahasa
Quote Kurex 15-5-2020 03:46 PM
Ambii boleh, undi jangan....
Quote anilanil 15-5-2020 03:47 PM
Projek kuih raya pon kena kecam. Rezeki amik je la. Cuma beringat la time pilihanraya undi yg sepatutnya..
Quote becir 15-5-2020 04:52 PM
ntahla, i soft spot ngan anthony and gobind..nampakla diaorg buat keje time jadi menteri..
Quote Sham143 15-5-2020 05:28 PM
Edited by Sham143 at 15-5-2020 05:29 PM

Orang nk beri ambil saja la.. Kalau tk nk pun terpulang la masing2.. Siapa yg awak nk sokong itu hak masing2..Tak payah la nk kecoh2.. Aduh susah betul mentaliti melayu..
Quote PEPPERMAN 15-5-2020 06:05 PM
Edited by PEPPERMAN at 15-5-2020 06:06 PM

Sebelum ni pun dia ada bagi bantuan makanan asas time covid ni. Jadi ni adalah sambungan daripada projek yang lepas.
Melayu nak jual mahal tak mau ambik pun, hakikatnya seremban tu takkan lepas dari DAP.
Quote giyomi 15-5-2020 06:53 PM
Sham143 replied at 15-5-2020 05:28 PM
Orang nk beri ambil saja la.. Kalau tk nk pun terpulang la masing2.. Siapa yg awak nk sokong itu hak ...

sokong 100%...tolong salah tak tolong pon salah. bila mentaliti ni akan hilang. tyme2 posa ni patut kita berfikiran waras dan tenang, ni tidak, asik buruk sangka
Quote aderaderker 15-5-2020 11:32 PM
Overnya bahasa yg mengutuk tu.
Ko mengutuk sama jah level ko dengan pihak sana yg ko kutuk tu.

I okey je ngan Anthony Loke ni.
Antara yg okey sikit la compare to others.

Caption cakna tak cakna tu,  of course la ada hidden agenda jugak.
Orang politik kut..
Quote ashilalat 16-5-2020 09:52 AM
Aku percaya, tu cume untuk ambik hati org melayu. Org melayu ambik je la bantuan dia. Tp ingat, jangan sesekali undi cina dapig. Ambik hati dengan 200,300 ringgit, die punya untung poket ntah2 sampai 200,000 ke 300,000 akibat undi melayu. Phuiiiii...

Ihab ismail ni bukan retis fonen yg duet dengan Kak Ani ke? Konon memelihara budaya akar seni melayu. Melayu kena tindas pon kau x nampak. Buto mato!

Lihat semua komen(41)

Kategori Berkaitan




Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

26-5-2022 09:30 PM GMT+8 , Processed in 1.306196 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top