CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CARI Infonet Portal Portal Utama Fokus Lihat artikel

'Pakai Otaklah! Tengok GSC Dah Marah Korang Rakam Dalam Panggung'

27-4-2018 03:25 PM| Diterbitkan: Cari-Nurulain| Dilihat: 7183| Komen: 23|Original author: Oleh: Ain

Description: Anda sudah menonton filem terbaru Avengers? Dengar kata ramai yang bagi rating 10/10. Betulkah?
Anda sudah menonton filem terbaru Avengers? Dengar kata ramai yang bagi rating 10/10. Betulkah?


Foto: IMDb


Dalam keghairahan orang ramai keluar masuk panggung wayang untuk menonton filem berkenaan, timbul pula isu kurang menyenangkan mengenai sikap penonton yang gemar merakam filem di dalam panggung.

Walaupun beberapa saat, ia tetap menyalahi undang-undang. Pun begitu, masih ramai 'tak faham bahasa' bertindak memuat naik rakaman dalam panggung ke laman sosial masing-masing.

Isu ini bukanlah baru semalam bangkit, tapi dah lama dan banyak kali berlaku. Walaupun ada sesetengah pelaku sudah dihukum, pun masih ada yang tidak serik.

Terbaru, laman Instagram rasmi GSC meluahkan kekesalan mereka terhadap golongan 'jakun' ini. 


Tengok, GSC dah marah!





"Sakit hati, kecewa!

"Macam mana kalau lain kali banyak filem tersekat daripada masuk Malaysia sebab pembikin filem sudah hilang kepercayaan?"
tulis GSC.






POsting Shazwan Zainordin itu mendapat perhatian ramai yang turut kecewa dengan mentaliti sedemikian.

"Nak muat naik satu video pendek di instastory pun, tak boleh ke?"
tanya netizen.




Rata-rata netizen berang dengan sikap segelintir masyarakat yang tidak tahu menghormati hasil kerja orang lain terutama pembikin filem.


Nak tunjuk macam dia seorang dah tonton filem itu!




Pun begitu, masih ada segelintir netizen yang berdegil dengan pendapat mereka sendiri yang kononnya mereka berhak melakukan apa sahaja kerana sudah membayar harga tiket.


"Saya dah bayar, suka hatilah nak buat apapun,"
komen netizen.


Foto: Twitter

Aduh, sampai bila nak maju kalau peraturan mudah macam itupun tak dapat nak patuh? Bila banyak filem tak boleh masuk Malaysia nanti, mulalah membawang sana sini. Jadi, bertindaklah dengan bijak. - CARI
14

Bagus
31

Marah
13

Terkejut
17

Sedih
21

Lawak
30

Bosan

Friends Rank (126 people)

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote eizarz 27-4-2018 03:35 PM
batak sgt semua nya..
Quote afie_m 27-4-2018 04:23 PM
alahaiiii...perangai ... ko tgk wayang diam2 dah lah..nak rakam2 buat apa...batak like ke
Quote nuralisa 27-4-2018 04:30 PM
tak payah rampas phone..
masuk je cinema .. semua network jd slow..
wifi pun x de ...data semua off kan...

mcm aritu masa sukan SEA punya opening .. dalam stadium ...
network giler punya lembab..
x leh masuk data langsung...
Quote Artemesiaa 27-4-2018 04:44 PM
Attention seekers gila like je suka buat kerja cam tu.  Kadang ada eloknya ditugaskan seorang petugas untuk memantau semasa filem ditayangkan.  Nak2 untuk filem2 yang dijangka akan mendapat sambutan.  Kalau nampak ada yang merakan cepat boleh bertindak.  Nak tunggu ada antara penonton yang lapurkan cam kurang nak berkesan.
Quote greantea 27-4-2018 04:55 PM
bangga sgt kot dpt tgk awal cerita tu. best sgt ker? mmbr ckp biasa jek pon.

Quote batmana 27-4-2018 05:05 PM
CEO gsc ni , owner dia budak2 wechat ke?

cubala pakai otak sket, berlambak video klip akhir movie kt US sana bdk2 omputeh sna upload kt youtube, takdelak Cinema sana sentap
takde lak US banned filem ditayangkn dlm pawagam dek gara2 bdk tu upload.

ko sbg owner, pi la jalankn undang2, jgn setakat merintih sentap dlm socmed aja
cmni pun nak aja?

mau je aku bagi pelempang owner cinema ni.. atau tukang keje kt jaga socmed GSC ni..
cmnela leh dpt jawatan kt situ, cm budak2 punya perangai
Quote Begbiru 27-4-2018 08:48 PM
Rasa mcm org malaysia ni makin x cerdik berfikir.. malu tahap antarabangsa... Dari kes birthday wish bapa Dua Lipa hinggalah ke kes instastory avengers ni.  Malu rasa! {:shy
Quote Begbiru 27-4-2018 08:48 PM
Rasa mcm org malaysia ni makin x cerdik berfikir.. malu tahap antarabangsa... Dari kes birthday wish bapa Dua Lipa hinggalah ke kes instastory avengers ni.  Malu rasa! {:shy
Quote kroit92 28-4-2018 12:26 AM
teringin nak masuk wayang tengok movie
tapi tiket mahal, air makanan mahal

berhuhu je la tunggu kat tv3 tayang, lepas 2-3 kali raya
Quote ~boolean 28-4-2018 12:59 AM
batmana replied at 27-4-2018 05:05 PM
CEO gsc ni , owner dia budak2 wechat ke?

cubala pakai otak sket, berlambak video klip akhir movie ...

Tiket sales di US berapa sekali kutip?

Sales di malaysia berapa..?
Piracy lagi..illegal download..sekarang kebangsatan rakam dalam wayang pula.

Itupun masih ada yang sokong.

Sebelum kau pelempang owner gsc,
Ada baik kau lempang diri kau sendiri gara2 comparison bodoh us-malaysia kau tu...
Quote armin 28-4-2018 01:14 AM
batmana: CEO gsc ni , owner dia budak2 wechat ke?cubala pakai otak sket, berlambak video klip akhir movie kt US sana bdk2 omputeh sna upload kt youtube, takdel ...



Dah ramai bagi awareness pasal hak cipta ni pun masih ada manusia bebal macam kau
Quote RatuDunia94 28-4-2018 01:20 AM
Simple law mcm ni pon x boleh ikut.
Quote Clan204 28-4-2018 06:06 AM
hahaha kalau pakai otak makna pandai dieorg mesti tunggu keluar kat lanun punya site... tak yah gi tgk pun... yg sial nyer lain kali rakam buat la btl2... pakai tripod pakai lens yg sesuai... nh hp 3310 ade hati nak rakam 4k hd.... hanatttt....

lagi satu komen yg dah byr blh buat apa2 tu salah sbnrnya..  ckp kat die isteri pun kalau dah byr nafkah maskawin hantaran tetap tak boleh tala jubo walaupun situ yg tetap ketat.. wakakaka
Quote jiji85 28-4-2018 08:09 PM
hari tu ada je aku tgk nina ismail n scha post ig story permulaan filem..kenapa xda org kondem pun.
Quote besarkecik 28-4-2018 09:54 PM
batmana replied at 27-4-2018 05:05 PM
CEO gsc ni , owner dia budak2 wechat ke?

cubala pakai otak sket, berlambak video klip akhir movie ...

Bodoh bangang
Quote matseh 29-4-2018 10:32 PM
No issue,
If Disney, warner, universal or SKG tak nak tayang filem dia lagi kat malaysia, buleh gi singapore, netflix pun ada.
Ini bukan zaman VCD/DVD pirate. just nak suka2. Mcm zaman dulu2, ayah kata jgn mandi sungai, mandi juga kena sebat dgn wayar talipon tobat tak buat dah. Terrer la, bila pagi esok sek tunjuk parut kena sebat.
Lagi pun astro shaw dan grand briliance banyak lagi tajuk2 yg akan di tayangkan. SKOP  production, Ahmad Idham's Excellent Pictures, David Teoh's Metrowelth , banyak yg akan buat filem utk kita tonton.
Lain la kalau depa kata, sapa hisap rokok di kena tangkap masuk penjara 2 tahun denda RM2001, min.
Ha kalau hak tu aku akan bising.
Quote matseh 29-4-2018 10:40 PM
p/s internet kat malaysia ni mahal dan slow....
By the way next week  type je Bee Movie kat google search, tgk depa dah upload dak.
Quote jolijo 30-4-2018 09:38 AM
Geez semua nak viral kan{:thief
Quote paz 30-4-2018 02:07 PM
Manners dah takde.

Last weekend pergi tgk wayang aduh. Bising lak aiii, yang berborak. Ulasan selari. Semak tau tak. Tgk wayang diam-diam tak boleh ke? Bukan kau seorang aja bayar. Buruk perangai.

Lihat semua komen(23)

Kategori Berkaitan


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

28-11-2022 04:14 PM GMT+8 , Processed in 0.105699 second(s), 49 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top