CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CARI Infonet Portal Portal Utama Fokus Lihat artikel

"Diamlah Gemuk!" - Maryam Lee Buat Hal Lagi, Netizen Pula Yang Bertelagah

25-4-2018 01:18 PM| Diterbitkan: Cari-Nurulain| Dilihat: 7882| Komen: 14|Original author: Oleh: Ain

Description: Nama aktivis feminisme, Maryam Lee tidak asing lagi di kalangan masyarakat Malaysia hari ini. Namanya sama naik dengan peguam dan aktivis, Siti Kasim.
Nama aktivis feminisme, Maryam Lee tidak asing lagi di kalangan masyarakat Malaysia hari ini. Namanya sama naik dengan peguam dan aktivis, Siti Kasim.



Terbaru, Maryam memuat naik sebuah posting dengan hashtag 'Sabda Feminis' menegaskan pendapatnya berhubung pemakaian seorang wanita.




Seperti dijangka, posting itu mencetuskan kemarahan netizen yang membanjiri ruangan komen dengan kecaman dan 'kutbah' supaya dia berhenti membuat kenyataan sedemikian dan kembali ke pangkal jalan.

Malangnya, ada segelintir pengikutnya yang bersetuju dengan pendapat Maryam berdasarkan fahaman logik mereka sendiri.

"Cuba cari perkataan 'pakai tudung' dan 'rambut itu aurat' dalam al-Quran. Saya tunggu,"
tulis netizen.





Posting berkenaan turut menarik perhatian Da'i Wan yang memberi teguran kepada feminis itu.

"Melihat cara kamu berfikir, kamu merupakan seorang wanita yang mendatangkan 'Ujian' kepada kami,"
tegurnya.




Ramai netizen berang dan tidak tahan dengan sikap Maryam hingga ada yang menghina rupa fizikalnya.




Si bibik ni memang patut dihina!




Walaupun ramai tidak menyukai sikap Maryam yang disifatkan gemar mempersendakan Islam, mereka tidak bersetuju dengan cara individu berkenaan menegur dengan ungkapan kesat seolah-olah mempersendakan ciptaan Tuhan.

"Saya tak suka dia, tapi memburukkan rupa fizikalnya adalah melampau,"
komen netizen.


Foto: Twitter

Hanya kerana Maryam Lee seorang, habis netizen lain ikut bertelagah dengan fahaman masing-masing. - CARI
10

Bagus
30

Marah
20

Terkejut
22

Sedih
20

Lawak
21

Bosan

Friends Rank (123 people)

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote buragazz 25-4-2018 01:42 PM
Who r yuss samgat minah ni.. tak kenal pun..
Quote grizz 25-4-2018 02:14 PM
ala xabis2 lg maryam ni..
Quote paz 25-4-2018 02:25 PM
Nak orang terima cara dia lah tu. Apa-apalah Maryam, i'm sure you tahu yang most Malaysian akan bantai you. All the best lah.
Quote chicozinn 25-4-2018 02:35 PM
sape jibake ni??
Quote pai.kacang 25-4-2018 03:17 PM
ni yang pakai skirt masuk masjid tp tutup aurat masuk kuil tu ke?
Quote prettyuglybabe 25-4-2018 04:05 PM
attention seeker.. cuba jangan dilayan..
Quote sonatalady 25-4-2018 04:14 PM
Yg pergi layan buat apa?
Dah tau dia memang attn seeker...biar kan.
Quote meisapoya 26-4-2018 07:49 PM
Edited by meisapoya at 26-4-2018 07:54 PM

Oh ni ke ummah twidder yg baca alquran dlm bahasa melayu tu? Yg x pernah belajar bunga2 bahasa arab tu? Well, pelajaran anda masih x lengkap klu x bljr balaghah, ye dik.
Quote selyusi 26-4-2018 07:59 PM
Obviously dia nak attention je
Quote Orix 26-4-2018 08:00 PM
papepon I lg meluat dgan so called dai wan tu.. yikesss
Quote Ferr_Remy 26-4-2018 08:45 PM
Orix: papepon I lg meluat dgan so called dai wan tu.. yikesss


Stuju dgn mak hayamm {:hooray
Quote @chik 26-4-2018 11:41 PM
Mencapub je ni...
Quote CrowneGlory 27-4-2018 11:10 AM
aku muka hodoh2 kepam ni x kowser tp yerla yg sejenis mcm ni je suka seek attention... nk guna rupa paras mmg takde siapa hirau...maka terpaksalah guna isu2 mcm ni
Quote MadameOnion 27-4-2018 11:16 AM
whoryussss?

Lihat semua komen(14)

Kategori Berkaitan


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

6-2-2023 08:05 PM GMT+8 , Processed in 0.198534 second(s), 44 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top