CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Fokus Lihat artikel

"Mohon Beribu Ampun, Saya Mabuk Masa Tu" - Lelaki Hina Masjid Minta Maaf

24-4-2018 03:31 PM| Diterbitkan: Cari-Nurulain| Dilihat: 6145| Komen: 24|Original author: Oleh: Ain

Description: "Tak habis-habis dengan masjid dan sekolah tahfiz. Buang duit berjuta-juta!"
"Tak habis-habis dengan masjid dan sekolah tahfiz.
Buang duit berjuta-juta!"


Malaysia terkenal dengan keunikannya yang terdiri daripada pelbagai kaum, budaya, adat resam dan agama. Bagaimanapun, terdapat segelintir masyarakat yang gemar memporak-perandakan hubungan antara satu sama lain supaya hancur binasa.

Baru-baru ini, kecoh di laman Facebook (FB) apabila seorang pengguna dari Sarawak memberi komen negatif berhubung pembinaan Masjid Terapung di Kuching.


Masjid akan menjadi malapetaka nanti, tengoklah




"Di kampung, walaupun hanya ada dua tiga orang Islam, dah buat surau memekak macam orang gila,"
tulisnya.





Rata-rata netizen berharap pihak berkuasa mengambil tindakan segera terhadap lelaki yang juga merupakan anggota wataniah itu.








Memalukan




Bagaimanapun, Girik kemudian memohon maaf secara terbuka dan mengaku dirinya berada di bawah pengaruh alkohol ketika membuat kenyataan itu.


Mohon beribu-ribu ampun




Namun, netizen masih tidak berpuas hati dan mendakwa Girik menipu memandangkan penulisannya sempurna, tidak seperti seorang yang mabuk.




Sementara itu, masih ada segelintir netizen yang bersetuju dengan apa yang disampaikan Girik.


Apa faedahnya masjid terapung ni?




Bagaimanapun, tindakannya membawa padah apabila dia dikecam netizen.

"Banyak lagi fungsi masjid yang kau tak nampak,"
bidas netizen.


Foto: Facebook

Kita hidup dalam satu negara harmoni, mengapa tidak kita menghormati sesama sendiri? - CARI
14

Bagus
15

Marah
12

Terkejut
3

Sedih
11

Lawak
13

Bosan

Friends Rank (68 people)

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote ainunaina 24-4-2018 03:55 PM
Nak tanya la..khususnya abang2 askar,,, kalau askar badan cengini ok ke??....tak susah ke kalo nak kejar musuh atau dikejar musuh...kuat ke nak lari???... jawapan yang sweet2 je ye...
Quote L_Z 24-4-2018 03:59 PM
Gemok mcm b*b* hutan ja..
Quote zulka 24-4-2018 04:05 PM
ainunaina replied at 24-4-2018 03:55 PM
Nak tanya la..khususnya abang2 askar,,, kalau askar badan cengini ok ke??....tak susah ke kalo nak k ...

itu bukan askarla dik, jelas tertera kat sebelah kiri tu WATANIAH
wataniah ni level RELA je tak masuk beperangpun...
Quote sharlenetexas 24-4-2018 04:07 PM
ting tong ting tong rupanya

Quote ainunaina 24-4-2018 04:11 PM
zulka replied at 24-4-2018 04:05 PM
itu bukan askarla dik, jelas tertera kat sebelah kiri tu WATANIAH
wataniah ni level RELA je tak m ...

ooooo..tak perasan pulak...kiranya cuma jaga2 sikit2 je la ye..contoh kalo orang nak parking dia la tukang preeeetttttt.....tak de le sapa nak kejar ek...ok la tu...banyak tiup visel je...boleh kempis sikit peyut yang kiut tu....

kalau salah harap maap...
Quote zulka 24-4-2018 04:14 PM
ainunaina replied at 24-4-2018 04:11 PM
ooooo..tak perasan pulak...kiranya cuma jaga2 sikit2 je la ye..contoh kalo orang nak parking dia l ...

ye betul..
Quote shernazz 24-4-2018 04:20 PM
Hasrat abang gerik joket nak meroket.akhirnya terlaksana
Meroket ko sampai ke atas desup ya
Quote chinta89 24-4-2018 04:22 PM
ainunaina replied at 24-4-2018 03:55 PM
Nak tanya la..khususnya abang2 askar,,, kalau askar badan cengini ok ke??....tak susah ke kalo nak k ...

hahahaha, i nk tanya soalan sama tp u tanya dulu!
Quote grizz 24-4-2018 04:23 PM
kire hebat abam ni..mabuk2 pon bleh tulis pnjg bejela..
siap phm artikel tu..
Quote saviour_09 24-4-2018 04:23 PM
mabuk my ass!
berani post  berani hadap
kata wataniah?
kan?
Quote sarahmirza 24-4-2018 04:25 PM
Edited by sarahmirza at 24-4-2018 04:27 PM
ainunaina replied at 24-4-2018 04:11 PM
ooooo..tak perasan pulak...kiranya cuma jaga2 sikit2 je la ye..contoh kalo orang nak parking dia l ...


Ni askar bandar.
Orang buat kenduri kawin, dia jaga traffic.
Kat area rumah I, RELA jadi polis trafik kat kebanyakan restoren cina ala2 food court.
Sesetengah orang Msia mmg sampai tua bebal tak tau kat mana boleh parking kereta, kat mana tak boleh.
Quote CiliPadiSedap 24-4-2018 04:31 PM
ainunaina replied at 24-4-2018 03:55 PM
Nak tanya la..khususnya abang2 askar,,, kalau askar badan cengini ok ke??....tak susah ke kalo nak k ...

musuh kena pikul dia
Quote fushimi 24-4-2018 04:34 PM
hujung hujung claim mabuk
Quote cik-jaja 25-4-2018 08:57 AM
sendiri buat repot..tau takut plk?
Quote cairel_azlie 25-4-2018 09:48 AM
kalau betul mabuk pun..itulah niat tersirat di bawah sedar dia.... kalo sedar sure dia hide punya...mmm rasis  sungguh type mcm ni..
Quote mdhelmi 25-4-2018 09:50 AM
okla tu buat salah pastu minta maaf
Quote chicozinn 25-4-2018 09:50 AM
bukan slalu org mabuk ni dia akan pecah sume rahsia ke?meolls tengok citer tamil citer omputih sume asal org mabuk dy akan bercakap benar
Quote chicozinn 25-4-2018 09:54 AM
lagi satu, mabuk bleh ke taip komen berjela-jela ni??please tolong amik tindakan kat binawe ni, dia ni la salah sorang pencetus api pergaduhan antara kaum..percaya la
Quote niena90 25-4-2018 10:11 AM
Eloklah ko mabuk pun sbb semua yg ko ckp tu mmg jujur dari benak sanubari ko! Bila waras kang tulis berlapik2 berbunga plak ye dok??

Lihat semua komen(24)

Kategori Berkaitan




Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

2-7-2022 04:01 PM GMT+8 , Processed in 0.080649 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top