CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CARI Infonet Portal Portal Utama Semasa Lihat artikel

Kembali Bertugas, Putera William Nampak 'Layu'

26-4-2018 03:19 PM| Diterbitkan: CARI-MAL| Dilihat: 5187| Komen: 21

Description: Kelahiran bayi dan tugas-tugas diraja sejak kebelakangan ini memberi kesan kepada Putera William.
Kelahiran bayi dan tugas-tugas diraja sejak kebelakangan ini memberi kesan kepada Putera William.



Memetik Mirror, Duke of Cambridge itu menyertai adiknya, Putera Harry dan bakal isterinya, Meghan Markle dalam satu majlis di Westminster, London.


Foto: REUTERS/Mirror

William yang kini bapa kepada tiga anak itu kelihatan keletihan dan tidak dapat menahan kantuknya walaupun nampak ceria sebelum majlis bermula.

Duke of Cambridge itu kembali menjalankan tugasan dirajanya buat kali pertama sejak Duchess of Cambridge, Kate Middleton melahirkan anak ketiga mereka pada pagi Isnin.


Foto: PA/Mirror

Beliau kini memiliki tiga orang cahaya mata iaitu Putera George, 4, Puteri Charlotte yang bakal berusia tiga tahun pada bulan hadapan serta putera mereka yang baru berusia tiga hari.

Apabila ditanya keadaan Kate dan bayi, Putera William menjawab kedua-duanya dalam keadaan sihat.

"Mujur saya masih mendapat tidur mencukupi setakat ini. Bayi pun tidak banyak meragam, jadi ia satu berita baik, bukan?" katanya.


Foto: REUTERS/Mirror

Seluruh dunia tidak sabar untuk mengetahui nama putera kepada pasangan diraja Britain itu dan William sempat bergurau memberi bayangan bahawa Jerry dan Alexander mungkin satu nama yang baik buat bayi berkenaan.

Selepas bertemu Pesuruhjaya Tinggi New Zealand ke Inggeris, Sir Jerry Mateparae di majlis itu, William berkata "Jerry adalah nama yang bagus."


Foto: REUTERS/Mirror

Manakala, ketika Pesuruhjaya Tinggi Australia Alexander Downer memberitahu yang dia menyukai nama Kristiannya, William berkata, "Anda patut katakan begitu, ia satu nama yang baik." - CARI
22

Bagus
15

Marah
11

Terkejut
11

Sedih
12

Lawak
15

Bosan

Friends Rank (86 people)

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote saviour_09 26-4-2018 03:49 PM
kesian
baru dapat 3rd baby kan?
take turns dgn wife la tu jaga baby

Quote chicozinn 26-4-2018 04:19 PM
suak btol kepala si putera william ni..dah kaya xnak ke bela rambut cam dedulu tu?
Quote 800214 26-4-2018 04:30 PM
aku dengar muzik aku pun turut layu
Quote DeeHanania 26-4-2018 07:31 PM
Biasa laa ada anak kecil,
Berjaga malam...
Bila dengar baby sleep songs nie rsa nak mngorok lak,
Cari bantal...
Nama Albert pun sedap gak tuk baby Prince tu...
Quote moonbug 26-4-2018 08:48 PM
4 hari je paternal leave dia ye
Quote RatuDunia94 26-4-2018 11:11 PM
Edited by RatuDunia94 at 26-4-2018 11:13 PM

Tp apa lah sgt nk banding dgn rakyat marhain yg xde maid n pengasuh.. Semua kena buat sendiri..
Quote cha-cha 26-4-2018 11:28 PM
Alahaiiiiii....
Quote becir 27-4-2018 12:08 AM
DeeHanania replied at 26-4-2018 07:31 PM
Biasa laa ada anak kecil,
Berjaga malam...
Bila dengar baby sleep songs nie rsa nak mngorok lak,

Betul tu..cam nama great2 grandpa dia..boleh panggil Bertie..
Quote dani-rox 27-4-2018 12:14 AM
ai rasa nama baby nih ada philip, james dan michael <-- nama apak kate. asyik2 nama family belah laki jah kan
Quote faraway1 27-4-2018 12:24 AM
bagusnya dia kalau berjaga malam juga..
Quote merrissa 27-4-2018 01:32 AM
kahkahkah lawak plak tgk dia ngantok
Quote famri7 27-4-2018 02:39 AM
Cant wait for Meghan messy family to wreck havoc the palace.#sippingroyaltea
Quote pyropura 27-4-2018 03:44 AM
Prince Bill ni kalau naik takhta nanti akan jadi King William IV lah kan ...
Quote Knowlee 27-4-2018 06:46 AM
Kenapa dia tak buat hair treatment ye? Belum 40 lagi dah hilang separuh kepala rambutnya. Duit banyak, boleh gi tanam rambut.
Quote mieymiey 27-4-2018 07:49 AM
Kira okey la tu dia dapat tahan mengantuk. Kalau iols, dah lama kepala iols rebah kat bahu si Megan tu haa
Quote DeeHanania 27-4-2018 09:36 AM
Edited by DeeHanania at 27-4-2018 09:37 AM
becir: Betul tu..cam nama great2 grandpa dia..boleh panggil Bertie..

Kan @becir
Sbb c Abg Prince George (nama penuh yer,George Alexander Louis),
C Baby Prince lak buh Albert (James,Philip,Arthur)gabungan nama moyang, atuk charles&bapa yer,William,Albert tu kan nama c pakcik yer,Henry kann
Hihihi
Quote marumaru 27-4-2018 09:40 AM
tanggungjawab dia kan... bagusla...

nanti rakyat komplen kalu selalu cuti kan..
Quote BebeQ 27-4-2018 12:17 PM
baju hitam megan tu dah macam acik2 pulak.

shiannn ko megan kena ikut fesyen tu.
Quote insulin 27-4-2018 12:20 PM
Dah cuba Tongkat Ali tanah Malaya ke belum?

Lihat semua komen(21)

Kategori Berkaitan


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

27-1-2023 06:58 PM GMT+8 , Processed in 0.196929 second(s), 49 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top