CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

12Next
Return to list New
View: 4612|Reply: 23

'Pakai Otaklah! Tengok GSC Dah Marah Korang Rakam Dalam Panggung'

[Copy link]
Post time 27-4-2018 03:28 PM | Show all posts |Read mode
Anda sudah menonton filem terbaru Avengers? Dengar kata ramai yang bagi rating 10/10. Betulkah?


Foto: IMDb




Dalam keghairahan orang ramai keluar masuk panggung wayang untuk menonton filem berkenaan, timbul pula isu kurang menyenangkan mengenai sikap penonton yang gemar merakam filem di dalam panggung.

Walaupun beberapa saat, ia tetap menyalahi undang-undang. Pun begitu, masih ramai 'tak faham bahasa' bertindak memuat naik rakaman dalam panggung ke laman sosial masing-masing.

Isu ini bukanlah baru semalam bangkit, tapi dah lama dan banyak kali berlaku. Walaupun ada sesetengah pelaku sudah dihukum, pun masih ada yang tidak serik.

Terbaru, laman Instagram rasmi GSC meluahkan kekesalan mereka terhadap golongan 'jakun' ini.



Tengok, GSC dah marah!





"Sakit hati, kecewa!

"Macam mana kalau lain kali banyak filem tersekat daripada masuk Malaysia sebab pembikin filem sudah hilang kepercayaan?"
tulis GSC.












POsting Shazwan Zainordin itu mendapat perhatian ramai yang turut kecewa dengan mentaliti sedemikian.

"Nak muat naik satu video pendek di instastory pun, tak boleh ke?"
tanya netizen.








Rata-rata netizen berang dengan sikap segelintir masyarakat yang tidak tahu menghormati hasil kerja orang lain terutama pembikin filem.


Nak tunjuk macam dia seorang dah tonton filem itu!






Pun begitu, masih ada segelintir netizen yang berdegil dengan pendapat mereka sendiri yang kononnya mereka berhak melakukan apa sahaja kerana sudah membayar harga tiket.


"Saya dah bayar, suka hatilah nak buat apapun,"
komen netizen.




Foto: Twitter




Aduh, sampai bila nak maju kalau peraturan mudah macam itupun tak dapat nak patuh? Bila banyak filem tak boleh masuk Malaysia nanti, mulalah membawang sana sini. Jadi, bertindaklah dengan bijak. - CARI
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 27-4-2018 03:35 PM From the mobile phone | Show all posts
batak sgt semua nya..
Reply

Use magic Report

Post time 27-4-2018 04:23 PM | Show all posts
alahaiiii...perangai ... ko tgk wayang diam2 dah lah..nak rakam2 buat apa...batak like ke
Reply

Use magic Report

Post time 27-4-2018 04:30 PM | Show all posts
tak payah rampas phone..
masuk je cinema .. semua network jd slow..
wifi pun x de ...data semua off kan...

mcm aritu masa sukan SEA punya opening .. dalam stadium ...
network giler punya lembab..
x leh masuk data langsung...
Reply

Use magic Report

Post time 27-4-2018 04:44 PM | Show all posts
Attention seekers gila like je suka buat kerja cam tu.  Kadang ada eloknya ditugaskan seorang petugas untuk memantau semasa filem ditayangkan.  Nak2 untuk filem2 yang dijangka akan mendapat sambutan.  Kalau nampak ada yang merakan cepat boleh bertindak.  Nak tunggu ada antara penonton yang lapurkan cam kurang nak berkesan.
Reply

Use magic Report

Post time 27-4-2018 04:55 PM | Show all posts
bangga sgt kot dpt tgk awal cerita tu. best sgt ker? mmbr ckp biasa jek pon.

Reply

Use magic Report

Post time 27-4-2018 05:05 PM | Show all posts
CEO gsc ni , owner dia budak2 wechat ke?

cubala pakai otak sket, berlambak video klip akhir movie kt US sana bdk2 omputeh sna upload kt youtube, takdelak Cinema sana sentap
takde lak US banned filem ditayangkn dlm pawagam dek gara2 bdk tu upload.

ko sbg owner, pi la jalankn undang2, jgn setakat merintih sentap dlm socmed aja
cmni pun nak aja?

mau je aku bagi pelempang owner cinema ni.. atau tukang keje kt jaga socmed GSC ni..
cmnela leh dpt jawatan kt situ, cm budak2 punya perangai
Reply

Use magic Report

Post time 27-4-2018 08:48 PM From the mobile phone | Show all posts
Rasa mcm org malaysia ni makin x cerdik berfikir.. malu tahap antarabangsa... Dari kes birthday wish bapa Dua Lipa hinggalah ke kes instastory avengers ni.  Malu rasa! {:shy
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 27-4-2018 08:48 PM From the mobile phone | Show all posts
Rasa mcm org malaysia ni makin x cerdik berfikir.. malu tahap antarabangsa... Dari kes birthday wish bapa Dua Lipa hinggalah ke kes instastory avengers ni.  Malu rasa! {:shy
Reply

Use magic Report

Post time 28-4-2018 12:26 AM | Show all posts
teringin nak masuk wayang tengok movie
tapi tiket mahal, air makanan mahal

berhuhu je la tunggu kat tv3 tayang, lepas 2-3 kali raya
Reply

Use magic Report

Post time 28-4-2018 12:59 AM From the mobile phone | Show all posts
batmana replied at 27-4-2018 05:05 PM
CEO gsc ni , owner dia budak2 wechat ke?

cubala pakai otak sket, berlambak video klip akhir movie ...

Tiket sales di US berapa sekali kutip?

Sales di malaysia berapa..?
Piracy lagi..illegal download..sekarang kebangsatan rakam dalam wayang pula.

Itupun masih ada yang sokong.

Sebelum kau pelempang owner gsc,
Ada baik kau lempang diri kau sendiri gara2 comparison bodoh us-malaysia kau tu...
Reply

Use magic Report

Post time 28-4-2018 01:14 AM From the mobile phone | Show all posts
batmana: CEO gsc ni , owner dia budak2 wechat ke?cubala pakai otak sket, berlambak video klip akhir movie kt US sana bdk2 omputeh sna upload kt youtube, takdel ...



Dah ramai bagi awareness pasal hak cipta ni pun masih ada manusia bebal macam kau
Reply

Use magic Report

Post time 28-4-2018 01:20 AM From the mobile phone | Show all posts
Simple law mcm ni pon x boleh ikut.
Reply

Use magic Report

Post time 28-4-2018 06:06 AM From the mobile phone | Show all posts
hahaha kalau pakai otak makna pandai dieorg mesti tunggu keluar kat lanun punya site... tak yah gi tgk pun... yg sial nyer lain kali rakam buat la btl2... pakai tripod pakai lens yg sesuai... nh hp 3310 ade hati nak rakam 4k hd.... hanatttt....

lagi satu komen yg dah byr blh buat apa2 tu salah sbnrnya..  ckp kat die isteri pun kalau dah byr nafkah maskawin hantaran tetap tak boleh tala jubo walaupun situ yg tetap ketat.. wakakaka
Reply

Use magic Report

Post time 28-4-2018 08:09 PM From the mobile phone | Show all posts
hari tu ada je aku tgk nina ismail n scha post ig story permulaan filem..kenapa xda org kondem pun.
Reply

Use magic Report

Post time 28-4-2018 09:54 PM From the mobile phone | Show all posts
batmana replied at 27-4-2018 05:05 PM
CEO gsc ni , owner dia budak2 wechat ke?

cubala pakai otak sket, berlambak video klip akhir movie ...

Bodoh bangang
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 29-4-2018 10:32 PM | Show all posts
No issue,
If Disney, warner, universal or SKG tak nak tayang filem dia lagi kat malaysia, buleh gi singapore, netflix pun ada.
Ini bukan zaman VCD/DVD pirate. just nak suka2. Mcm zaman dulu2, ayah kata jgn mandi sungai, mandi juga kena sebat dgn wayar talipon tobat tak buat dah. Terrer la, bila pagi esok sek tunjuk parut kena sebat.
Lagi pun astro shaw dan grand briliance banyak lagi tajuk2 yg akan di tayangkan. SKOP  production, Ahmad Idham's Excellent Pictures, David Teoh's Metrowelth , banyak yg akan buat filem utk kita tonton.
Lain la kalau depa kata, sapa hisap rokok di kena tangkap masuk penjara 2 tahun denda RM2001, min.
Ha kalau hak tu aku akan bising.
Reply

Use magic Report

Post time 29-4-2018 10:40 PM | Show all posts
p/s internet kat malaysia ni mahal dan slow....
By the way next week  type je Bee Movie kat google search, tgk depa dah upload dak.
Reply

Use magic Report

Post time 30-4-2018 09:38 AM From the mobile phone | Show all posts
Geez semua nak viral kan{:thief
Reply

Use magic Report

Post time 30-4-2018 02:07 PM | Show all posts
Manners dah takde.

Last weekend pergi tgk wayang aduh. Bising lak aiii, yang berborak. Ulasan selari. Semak tau tak. Tgk wayang diam-diam tak boleh ke? Bukan kau seorang aja bayar. Buruk perangai.
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

7-2-2023 11:19 PM GMT+8 , Processed in 0.105420 second(s), 42 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list