CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CARI Infonet Portal Portal Utama Fokus Lihat artikel

Lepas 'Hujan Duit', Aliff Syukri Dikecam Menyeksa Anak-anak Pula!

30-4-2018 11:26 AM| Diterbitkan: Cari-Nurulain| Dilihat: 12775| Komen: 76|Original author: Oleh: Ain

Description: Belum habis orang ramai panas hati dengan video 'hujan duit' Aliff Syukri, jutawan kosmetik itu sekali lagi menerima kecaman di laman sosial selepas memuat naik video dia dan isteri menghantar anak-an ...
Belum habis orang ramai panas hati dengan video 'hujan duit' Aliff Syukri, jutawan kosmetik itu sekali lagi menerima kecaman di laman sosial selepas memuat naik video dia dan isteri menghantar anak-anaknya ke sebuah rumah selama seminggu untuk belajar hidup susah dan berdikari.

"Bukan senang tau nak belajar erti kesusahan,"
tulisnya.







Menerusi dua video berkenaan, kelihatan Ibraheem atau Baem teresak-esak menangis kerana ditinggalkan Datuk Seri Aliff Syukri Kamarzaman dan isteri, Datin Seri Nur Shahida Mohd Rashid.

Tindakan Aliff itu menimbulkan pelbagai reaksi netizen yang rata-ratanya tidak bersetuju dan menyifatkan ia sebagai satu penyeksaan buat anak-anaknya.




Yalah, mana tidak terkejutnya. Ammar Ahyan, 10, Qadejah El Zahra, 8, dan Ibraheem Adham, 6, selama ini didedahkan dengan kehidupan serba mewah bak putera dan puteri raja.


Janganlah seksa anak sampai macam tu




Dalam masa sama, segelintir netizen bersetuju dengan pendekatan berkenaan selain mengecam pengguna lain yang mengkritik tindakan Aliff itu.


Dia tahulah apa yang dia buat!



Foto: IG Aliff Syukri

Sebelum itu, orang ramai kecewa dan berkecil hati dengan Aliff yang mengekek tertawa melihat warga tempatan bagaikan orang kelaparan mengumpul 'duit terbang' dalam sebuah acara anjuran Mood Republik.





"Paling kecewa dengan gelak dia tu. Macam ada makna di sebalik tawanya,"
komen netizen tersinggung.




Walaupun beberapa netizen tampil menjelaskan perkara sebenar bahawa wang berkenaan bukan milik Aliff, orang ramai tetap makan hati dengan tindakan Aliff mentertawakan pengunjung yang teruja mengutip wang.


Foto: FB Aliff Syukri

Ini bukanlah kejadian pertama orang lain terutama selebriti dikecam kerana aktiviti sedemikian. - CARI
2

Bagus
6

Marah
1

Terkejut
7

Sedih
16

Lawak
16

Bosan

Friends Rank (48 people)

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote besarkecik 30-4-2018 11:53 AM
Lain kali kan pok, hal family kau jangan ditayang dekat orang.
Semua benda nak ditayang pok ni.
Pok.. Pick..
Quote annabellaruz2 30-4-2018 12:07 PM
nak menderma atau kongsi rezeki, buat la cara yg betul..
bukan menabur duit bak filem alibaba bujang lapok..
Quote stryder_cats 30-4-2018 12:10 PM
aku rasa bini nya tahan sabar je dengan kerenah lakinya itu
Quote chicozinn 30-4-2018 12:28 PM
tapi bini dia cam da redha tapi lama2 cam sama naik gak ngan ponen ni
Quote Artemesiaa 30-4-2018 01:01 PM
Gigihnya semua benda nak diceritakan malang bukan semua akan memuji malah lebih ramai akan mengkeji
Quote keds 30-4-2018 02:42 PM
chicozinn: tapi bini dia cam da redha tapi lama2 cam sama naik gak ngan ponen ni

Hahaha... Aku pun nampak yg sama
Quote CrowneGlory 30-4-2018 02:47 PM
Edited by CrowneGlory at 30-4-2018 02:50 PM

laki dgn bini sama je naik attention whore selain bengap sebenarnya...kalau anak2 ko kena kidnap padan la muka korg situ...
kesian tuan rumah kena penghinaan mcm tu sekali...
Quote kiah_mai_pulak 30-4-2018 02:52 PM
besarkecik replied at 30-4-2018 11:53 AM
Lain kali kan pok, hal family kau jangan ditayang dekat orang.
Semua benda nak ditayang pok ni.
Po ...

Dh mmg si bapuk ni Lapar perhatian and selalu mintak dipuji.. yyyyyyy bother???? Kosserrrr
Quote aurora273 30-4-2018 02:52 PM
kesian.. aku dah cakap dulu lagi.. puak2 ni kalau kaya, duit tu buat beli bodoh je.. bukan nak buat beli ilmu
Quote rukia2 30-4-2018 02:53 PM
Sume bndee nk bgtau org.. Nnti klo ank tu komplen perut kembung pg sumbat ubi rebus, tghari ulam pucuk ubi, mlm ubi goreng..ko gebang nk saman org yg ko suh jaga ank ko tu pulak
Quote shernazz 30-4-2018 02:53 PM
Korang ckp apa pung dia tetap.hadap.juga
Kita dh bagi attention kat dia dgn membawang pasal dia..
Hehe..sebab ini yang dia nak..
Harap.bila.mati nnt ada juga la live update dari kubur siap.rakam dlm.skali
Quote gujiwa 30-4-2018 02:57 PM
ntah la bagi aku budak2x ikut mak ayah dia punya acuan je.. tak perlu la smpai nk anta pi tinggal tempat org susah..
tapi dalam masa yang sama kau masih bermegah2x menunjuk ape yg kau ada..

huhuhuh pelik sungguh aku..
Quote Afifi82 30-4-2018 02:59 PM
Dato terlajak sakai
Quote AvaAdore 30-4-2018 03:01 PM
Siannye anak2.. Da Tuhan bagi kaya, bia jela diaorang merasa.  Nak didik bole je buat kat rumah. Disebabkan nak viewers youtube byk sanggup buat gitu
Quote chacon 30-4-2018 03:02 PM

setakat hantar seminggu bukan ada kesan pun
Quote mrsLucky 30-4-2018 03:06 PM
Lost respect dengan couple ni. Nak bagi duit cam tuh..my goodness will never support his business..kasihan anak2 buat gitu...
Quote mummydarling 30-4-2018 03:14 PM
hmm kasihan anak tu.
Quote Adeakukesah11 30-4-2018 03:19 PM
Bini dia pun sama naik kekdahnye kan.. geleng kepala jela
Quote laksmanabentan 30-4-2018 03:21 PM
keji giler... da ler lempar duit, lepas tu boleh gelak2 lagi..
sihhh.... tak tahu ler nak cakap apa...
kelihatan mcm menghina orang2 yg berebut2 tu..
ermmm....

Lihat semua komen(76)

Kategori Berkaitan


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

28-11-2022 03:19 PM GMT+8 , Processed in 0.090250 second(s), 49 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top