CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

1234Next
Return to list New
View: 10317|Reply: 76

Lepas 'Hujan Duit', Aliff Syukri Dikecam Menyeksa Anak-anak Pula!

  [Copy link]
Post time 30-4-2018 11:29 AM | Show all posts |Read mode
Belum habis orang ramai panas hati dengan video 'hujan duit' Aliff Syukri, jutawan kosmetik itu sekali lagi menerima kecaman di laman sosial selepas memuat naik video dia dan isteri menghantar anak-anaknya ke sebuah rumah selama seminggu untuk belajar hidup susah dan berdikari.

"Bukan senang tau nak belajar erti kesusahan,"
tulisnya.



  



  




Menerusi dua video berkenaan, kelihatan Ibraheem atau Baem teresak-esak menangis kerana ditinggalkan Datuk Seri Aliff Syukri Kamarzaman dan isteri, Datin Seri Nur Shahida Mohd Rashid.

Tindakan Aliff itu menimbulkan pelbagai reaksi netizen yang rata-ratanya tidak bersetuju dan menyifatkan ia sebagai satu penyeksaan buat anak-anaknya.








Yalah, mana tidak terkejutnya. Ammar Ahyan, 10, Qadejah El Zahra, 8, dan Ibraheem Adham, 6, selama ini didedahkan dengan kehidupan serba mewah bak putera dan puteri raja.



Janganlah seksa anak sampai macam tu





Dalam masa sama, segelintir netizen bersetuju dengan pendekatan berkenaan selain mengecam pengguna lain yang mengkritik tindakan Aliff itu.



Dia tahulah apa yang dia buat!


Foto: IG Aliff Syukri



Sebelum itu, orang ramai kecewa dan berkecil hati dengan Aliff yang mengekek tertawa melihat warga tempatan bagaikan orang kelaparan mengumpul 'duit terbang' dalam sebuah acara anjuran Mood Republik.




  




"aling kecewa dengan gelak dia tu. Macam ada makna di sebalik tawanya,"
komen netizen tersinggung.








Walaupun beberapa netizen tampil menjelaskan perkara sebenar bahawa wang berkenaan bukan milik Aliff, orang ramai tetap makan hati dengan tindakan Aliff mentertawakan pengunjung yang teruja mengutip wang.




Foto: FB Aliff Syukri



Ini bukanlah kejadian pertama orang lain terutama selebriti dikecam kerana aktiviti sedemikian. - CARI
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 30-4-2018 11:53 AM From the mobile phone | Show all posts
Lain kali kan pok, hal family kau jangan ditayang dekat orang.
Semua benda nak ditayang pok ni.
Pok.. Pick..
Reply

Use magic Report

Post time 30-4-2018 12:07 PM | Show all posts
nak menderma atau kongsi rezeki, buat la cara yg betul..
bukan menabur duit bak filem alibaba bujang lapok..
Reply

Use magic Report

Post time 30-4-2018 12:10 PM | Show all posts
aku rasa bini nya tahan sabar je dengan kerenah lakinya itu
Reply

Use magic Report

Post time 30-4-2018 12:28 PM | Show all posts
tapi bini dia cam da redha tapi lama2 cam sama naik gak ngan ponen ni
Reply

Use magic Report

Post time 30-4-2018 01:01 PM | Show all posts
Gigihnya semua benda nak diceritakan malang bukan semua akan memuji malah lebih ramai akan mengkeji
Reply

Use magic Report

Post time 30-4-2018 02:42 PM From the mobile phone | Show all posts
chicozinn: tapi bini dia cam da redha tapi lama2 cam sama naik gak ngan ponen ni

Hahaha... Aku pun nampak yg sama
Reply

Use magic Report

Post time 30-4-2018 02:47 PM | Show all posts
Edited by CrowneGlory at 30-4-2018 02:50 PM

laki dgn bini sama je naik attention whore selain bengap sebenarnya...kalau anak2 ko kena kidnap padan la muka korg situ...
kesian tuan rumah kena penghinaan mcm tu sekali...
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 30-4-2018 02:52 PM From the mobile phone | Show all posts
besarkecik replied at 30-4-2018 11:53 AM
Lain kali kan pok, hal family kau jangan ditayang dekat orang.
Semua benda nak ditayang pok ni.
Po ...

Dh mmg si bapuk ni Lapar perhatian and selalu mintak dipuji.. yyyyyyy bother???? Kosserrrr
Reply

Use magic Report

Post time 30-4-2018 02:52 PM | Show all posts
kesian.. aku dah cakap dulu lagi.. puak2 ni kalau kaya, duit tu buat beli bodoh je.. bukan nak buat beli ilmu
Reply

Use magic Report

Post time 30-4-2018 02:53 PM From the mobile phone | Show all posts
Sume bndee nk bgtau org.. Nnti klo ank tu komplen perut kembung pg sumbat ubi rebus, tghari ulam pucuk ubi, mlm ubi goreng..ko gebang nk saman org yg ko suh jaga ank ko tu pulak
Reply

Use magic Report

Post time 30-4-2018 02:53 PM From the mobile phone | Show all posts
Korang ckp apa pung dia tetap.hadap.juga
Kita dh bagi attention kat dia dgn membawang pasal dia..
Hehe..sebab ini yang dia nak..
Harap.bila.mati nnt ada juga la live update dari kubur siap.rakam dlm.skali
Reply

Use magic Report

Post time 30-4-2018 02:57 PM | Show all posts
ntah la bagi aku budak2x ikut mak ayah dia punya acuan je.. tak perlu la smpai nk anta pi tinggal tempat org susah..
tapi dalam masa yang sama kau masih bermegah2x menunjuk ape yg kau ada..

huhuhuh pelik sungguh aku..
Reply

Use magic Report

Post time 30-4-2018 02:59 PM | Show all posts
Dato terlajak sakai
Reply

Use magic Report

Post time 30-4-2018 03:01 PM From the mobile phone | Show all posts
Siannye anak2.. Da Tuhan bagi kaya, bia jela diaorang merasa.  Nak didik bole je buat kat rumah. Disebabkan nak viewers youtube byk sanggup buat gitu
Reply

Use magic Report

Post time 30-4-2018 03:02 PM | Show all posts

setakat hantar seminggu bukan ada kesan pun
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 30-4-2018 03:06 PM From the mobile phone | Show all posts
Lost respect dengan couple ni. Nak bagi duit cam tuh..my goodness will never support his business..kasihan anak2 buat gitu...
Reply

Use magic Report

Post time 30-4-2018 03:14 PM | Show all posts
hmm kasihan anak tu.
Reply

Use magic Report

Post time 30-4-2018 03:19 PM From the mobile phone | Show all posts
Bini dia pun sama naik kekdahnye kan.. geleng kepala jela
Reply

Use magic Report

Post time 30-4-2018 03:21 PM | Show all posts
keji giler... da ler lempar duit, lepas tu boleh gelak2 lagi..
sihhh.... tak tahu ler nak cakap apa...
kelihatan mcm menghina orang2 yg berebut2 tu..
ermmm....
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

28-1-2023 05:16 AM GMT+8 , Processed in 0.111161 second(s), 42 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list