CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
Close/Open Add forum to favorites (83) |RSS

Borak Today: 22 |Threads: 5938|Rank: 63 

Moderator: AceHand, lil_honey







PERATURAN  BOD BORAK






1.  Forumer bebas membuka thread survey, poll ataupun perbincangan dalam apa jua topik tetapi mestilah yang berunsur positif & menarik untuk dibincangkan. Pembuka thread juga mestilah memantau thread yang dibuka & memastikan perbincangan di dalam thread berjalan dengan baik.  Moderator akan menutup thread yg terbiar atau yang tidak mendapat sambutan.

2.  Forumer juga bebas membuka thread [GENG] mereka sendiri tetapi mestilah mempunyai sekurang-kurangnya 4 orang forumer aktif didalamnya.  Thread-thread geng juga mestilah terbuka utk forumer lain & tidak terhad kepada ahli geng sahaja.  Moderator akan menutup thread geng yang tidak aktif atau yg mengamalkan sikap berpuak-puak.

3.  Forumer TIDAK DIBENARKAN membuka thread utk tujuan promosi  barangan, produk, blog atau mana-mana website. Mereka juga tidak dibenarkan membuka thread berbentuk provokasi, serangan peribadi atau yg bertujuan untuk melahirkan rasa kecewa atau tidak puas hati kpd mana-mana pihak.   

4.  Forumer juga TIDAK DIBENARKAN membuka thread [GAME] baru kecuali dengan keizinan moderator.  Bagaimanapun thread-thread game sedia ada boleh disambung-buka sekiranya mencecah 100 pages.

Untuk membaca peraturan forum, Sila klik Peraturan Cari Forum
 
Hide sticky threads KaMaR MoDeRaToR BoRaK - [Read permissions 255]attach_img  ...23456..43
adabintang    |   3-10-2012 06:02 PM    |   View:1380    |   Reply:887
AceHand 11-11-2021 07:49 PM This Category
 
Hide sticky threads KaunTer AduaN + PerTanyaan @ BoraK attach_img  ...23456..20
sourplum    |   19-6-2010 05:33 PM    |   View:119273    |   Reply:393
AceHand 20-1-2021 02:44 AM This Forum
 
Hide sticky threads TALK Here First | BORAK Sini Dulu
AceHand    |   9-5-2020 12:15 AM    |   View:4334    |   Reply:7
lil_honey 10-5-2020 11:23 PM
  Forum Thread   
 
[Geng] Rumah Kaki Royan Part 177 attach_img recommend agree  ...23456..59
Missfadh    |   13-7-2021 08:10 PM    |   View:34182    |   Reply:1171
miss_pooh 28-11-2021 12:11 PM
 
Ada x harga yang berpatutan? New
delima.H    |   25-11-2021 02:31 PM    |   View:89    |   Reply:3
mizruncing 26-11-2021 03:53 PM
 
Update Status Ala-Ala si Muka Buku (Pesbuk la tu..) V-3 attach_img  ...23456
kucingkarate    |   18-2-2020 12:49 PM    |   View:9754    |   Reply:102
kucingkarate 24-11-2021 11:28 AM
 
Adakah anda percaya MAMASAB punya sale sampai 50 juta? Mcm fishy je  ...2345
totokreturn.    |   30-8-2020 01:36 PM    |   View:27027    |   Reply:100
rospinki 23-11-2021 01:37 PM Polls
 
Jom Kutip Kacang Santai2 Newbie Thread attach_img recommend  ...23456..67
Somed    |   23-4-2021 03:33 PM    |   View:48375    |   Reply:1326
bymirapuzzle 23-11-2021 01:36 PM
 
kena swab test covid ke nak gi luar negara sekarang?
Travelo    |   18-11-2021 11:20 AM    |   View:311    |   Reply:16
green~tea 22-11-2021 03:34 PM
 
Nikmat yang mana kau dustakan agree
makadek    |   9-11-2021 09:46 PM    |   View:144    |   Reply:4
lil_honey 22-11-2021 02:23 PM
 
Macam Mana Nak Naik Level? attach_img recommend  ...23456..23
whitelily97    |   7-12-2017 12:25 AM    |   View:54446    |   Reply:446
Submitted 22-11-2021 12:18 AM
 
Siapa Yang Korang Kenali Meninggal Akibat Covid-19 attach_img  ...234
lanesra    |   23-5-2021 12:22 PM    |   View:11893    |   Reply:73
green~tea 18-11-2021 02:15 PM Polls
 
Borak sambil Kumpul Tacang attach_img recommend  ...23456..21
misalalbae    |   26-7-2021 02:55 AM    |   View:13548    |   Reply:411
lil_honey 18-11-2021 11:41 AM
 
Cantik tak..cantik tak?hehehe… recommend
Normabaru    |   17-11-2021 05:35 PM    |   View:127    |   Reply:4
Kadbaru 18-11-2021 11:22 AM
 
Bagaimana cara anda seduh dan menikmati kopi? Kopi apa jadi pilihan? attach_img recommend  ...2
lanesra    |   25-6-2021 03:01 PM    |   View:5196    |   Reply:40
seroja23 15-11-2021 09:21 PM Polls
 
Warga Emas yang perlu bantuan recommend
haslina_z    |   14-11-2021 06:49 AM    |   View:244    |   Reply:5
stingerbreeze 14-11-2021 02:48 PM
 
Derma darah attach_img  ...23
namr    |   12-10-2019 08:52 PM    |   View:3995    |   Reply:55
namr 11-11-2021 10:08 PM
 
MISI BANTU NEWBIE KUMPUL KRDT SAMPAI LUPA DIRI attach_img recommend  ...23456..59
seroja23    |   5-4-2019 09:35 AM    |   View:32809    |   Reply:1171
seroja23 11-11-2021 01:03 PM
 
Ada Degree, Master, PHD tapi last2 jadi suri rumah. Adakah anda setuju jadi suri  ...234
totokreturn.    |   15-8-2021 11:04 AM    |   View:6004    |   Reply:68
seroja23 10-11-2021 03:42 PM Polls
 
Kehidupan era pandemik, bosan ke best attach_img recommend agree  ...23456
Acikgomen    |   7-10-2021 12:05 AM    |   View:3258    |   Reply:119
seroja23 10-11-2021 03:36 PM
 
Akibat kawen dgn Laki orang. Setelah baca kisah ini sila vote
totokreturn.    |   15-10-2021 11:55 PM    |   View:299    |   Reply:7
namr 9-11-2021 11:20 AM Polls
 
khas utk si badan comel
Normabaru    |   8-11-2021 07:29 PM    |   View:74    |   Reply:0
Normabaru 8-11-2021 07:29 PM
 
DiGi problem ke? line ada masalah ke? recommend  ...2
Travelo    |   30-10-2021 05:05 PM    |   View:745    |   Reply:20
yayah8989 7-11-2021 06:26 PM
 
Nak mintak pendapat Hotel di Penang or Cameron Highlands..
Perawankota    |   6-11-2021 01:30 PM    |   View:75    |   Reply:2
Perawankota 7-11-2021 02:07 AM
 
Taktik cepat kaya alaf 2021 attach_img agree  ...23
Normabaru    |   17-9-2021 12:52 AM    |   View:3686    |   Reply:44
Normabaru 5-11-2021 12:04 PM
 
Sebab apa banyak butik di bangi sentral melingkop?  ...2345
honam    |   3-3-2020 06:59 PM    |   View:19440    |   Reply:88
yayah8989 5-11-2021 11:02 AM Polls
 
Apakah persiapan korang menghadapi pandemic? attach_img agree  ...2345
green~tea    |   2-8-2021 11:25 AM    |   View:11395    |   Reply:92
green~tea 3-11-2021 11:08 AM Polls
 
Tips BERJIMAT guna voucher kat Lazada attach_img agree
sarah82    |   27-9-2021 06:02 PM    |   View:971    |   Reply:19
sarah82 29-10-2021 09:26 AM
 
PicsArt Pro Download. Newbie Thread disagree
SCtyae    |   28-10-2021 12:53 PM    |   View:232    |   Reply:0
SCtyae 28-10-2021 12:53 PM
 
bagaimana uols cope with mid life crisis  ...23456..11
green~tea    |   1-9-2021 08:52 PM    |   View:14177    |   Reply:215
green~tea 27-10-2021 10:45 AM Polls
 
Adusss.... Kita dah kena kenching lagi ke? Awas bideo panjang ala movie di pangg attach_img recommend agree  ...2345
Normabaru    |   6-7-2021 08:18 AM    |   View:10313    |   Reply:96
Normabaru 26-10-2021 12:26 AM Polls
 
Berapa jumlah simpanan tunai anda di ASB sekarang?  ...2345
totokreturn.    |   14-2-2021 04:51 PM    |   View:14430    |   Reply:83
are_you 26-10-2021 12:25 AM Polls
 
agak-agak brand2 tudung terkesan tak dgn PKP kali ni?  ...2
totokreturn.    |   10-8-2021 01:11 PM    |   View:3473    |   Reply:33
heythere123 26-10-2021 12:24 AM Polls
 
Sapa pentaksub jijan seman? attach_img recommend  ...2345
totokreturn.    |   31-7-2021 02:30 PM    |   View:12127    |   Reply:87
totokreturn. 26-10-2021 12:23 AM Polls
 
Korang jawab call semasa di dalam toilet? recommend  ...23456..11
ultra78    |   17-7-2006 07:55 PM    |   View:46854    |   Reply:208
OuRSouL 26-10-2021 12:23 AM Polls
 
[EDISI DRAMA AYERMATA AWAL MUHARAM] ini betui2 atau cubaannnnnn.. attach_img agree  ...23
Normabaru    |   11-8-2021 01:40 AM    |   View:4885    |   Reply:58
Normabaru 26-10-2021 12:23 AM Polls
 
Apakah genre buku kegemaran anda?  ...23456..7
ultra78    |   17-12-2007 09:26 AM    |   View:32028    |   Reply:135
sharlenetexas 26-10-2021 12:20 AM Polls
 
Negara paling selamat di zaman covid  ...23
Normabaru    |   28-4-2021 01:02 PM    |   View:7141    |   Reply:44
edayildiz 26-10-2021 12:19 AM Polls
 
Kegilaan masa kini - kumpul beads and charms emas 916 mcm pandora. Apa padangan attachment recommend  ...2345
totokreturn.    |   19-8-2020 05:10 PM    |   View:39763    |   Reply:93
mijot 26-10-2021 12:19 AM Polls
 
Anti Vaksin sesuai di labelkan sebagai apa bagi korang?
Raline    |   19-10-2021 11:10 AM    |   View:153    |   Reply:1
musangbodoh 25-10-2021 11:45 PM Polls
 
PKP dilanjutkan... Korang hepi ke sedih? recommend agree  ...23
imransulaiman    |   26-3-2020 06:30 AM    |   View:3942    |   Reply:52
AceHand 25-10-2021 11:37 PM
 
KENAPA TACANG KU BERKURANG SELEPAS NEW FEATURES FORUM YINNIH????? recommend
doodlediddle    |   15-10-2021 01:01 PM    |   View:273    |   Reply:14
namemysoul 22-10-2021 12:04 AM
 
Share Pengalaman Masing2 Atau Sedara Mara Yang Terkena Covid recommend agree  ...23
Ayda89    |   30-7-2021 10:37 PM    |   View:4265    |   Reply:51
midori_katana 18-10-2021 03:11 PM
 
Jijan seman dah terdesak ka ni? attach_img recommend  ...234
totokreturn.    |   14-8-2021 04:27 PM    |   View:5887    |   Reply:65
Supersirap 17-10-2021 08:28 PM
 
Edisi Tambah Kacang: Fakta memiliki kepala yang besar! recommend agree  ...2
Guano    |   27-7-2021 01:44 AM    |   View:3043    |   Reply:35
Supersirap 17-10-2021 08:26 PM
 
Tahu kah anda harga jam ini bernilai RM2.5 juta  ...2
totokreturn.    |   27-9-2021 11:42 PM    |   View:3561    |   Reply:27
Supersirap 17-10-2021 08:25 PM Polls
 
Banyak sungguh founder yg jual susu timbang kilo utk kesihatan konon  ...2
totokreturn.    |   3-6-2021 08:07 PM    |   View:1660    |   Reply:26
Supersirap 17-10-2021 08:24 PM
 
Mengapa suami orang juga yg high demand?  ...234
totokreturn.    |   3-10-2021 12:34 PM    |   View:4271    |   Reply:72
ipes2 17-10-2021 08:05 AM Polls
 
Korang solat 5 waktu tak?  ...2
aina_shaira    |   12-10-2021 01:06 PM    |   View:1085    |   Reply:26
ipes2 17-10-2021 08:04 AM
 
Cinta suci Biarlah ia pergi Demi kebahagianmu Ku relakan dikau Pergi dariku
makadek    |   16-10-2021 08:42 AM    |   View:108    |   Reply:1
makadek 16-10-2021 08:43 AM
Next »

Quick post

You can still enter 200 characters
You have to log in before you can post Login | Register

Points Rules

Category: Lawak & Santai



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

28-11-2021 05:00 PM GMT+8 , Processed in 0.103973 second(s), 19 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top Return to the forum