CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CARI Infonet Portal Portal Utama Fokus Lihat artikel

Anak-Anak Yang Main Bola Sepak, Bapa Pula Yang Sibuk Bergaduh Dengan Pengadil?

27-4-2018 04:38 PM| Diterbitkan: Cari-Aimi| Dilihat: 6125| Komen: 17|Original author: Oleh: Aimi

Description: Perlawanan bola sepak sememangnya menjadi kegemaran rakyat Malaysia dan pastinya ada pergaduhan walaupun hanya di peringkat sekolah.Baru- baru ini muncul satu video pergaduhan antara ibu bapa ketika p ...
Rakyat Malaysia memang gemar menonton perlawanan bola sepak. Tak kiralah liga tempatan atau antarabangsa, memang berjuta peminatnya.

Bukan sahaja menonton, ramai yang gila bermain bola sepak. Di peringkat sekolah, sukan ini memang menjadi pilihan. Tapi yang tak syok bila ada pergaduhan semasa bermain.

Macam video yang tular baru-baru ini, anak-anak yang main tapi bapa pula yang sibuk bergaduh sesama sendiri.

Menurut sumber, pergaduhan berlaku ketika  perlawanan bola sepak peringkat sekolah SMK Syed Alwi dan SMK Kuala Perlis. 


Katanya, pergaduhan bermula bila bapa salah seorang pemain tersebut tidak berpuas hati dengan keputusan pengadil.

Ramai yang berasa bapa kepada murid tersebut tidak sepatutnya menunjukkan perangai yang tidak elok. Seharusnya dia menjadi teladan kepada generasi yang lebih muda.


Yang peliknya kenapa pula bapa-bapanya pula yang bergaduh? Walhal, pemain tenang beraksi.

Apapun ramai yang mengutuk perangai bapa yang besikap tidak profesional. Apa pun, hanya mereka yang di situ sahaja yang tahu cerita sebenar. -CARI
19

Bagus
1

Marah
16

Terkejut
8

Sedih
10

Lawak
23

Bosan

Friends Rank (77 people)

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote Artemesiaa 27-4-2018 04:56 PM
Buat malu kat bebudak tengok je bukan level world cup pun
Quote Catpaw 27-4-2018 05:04 PM
lepas ni bagi apaknya pulak main
Quote imransulaiman 27-4-2018 05:10 PM
Komen "not to mention" tu menyebabkan aku murung seketika... {:childlike
Quote noraidil_06 27-4-2018 05:18 PM
Eiwwwwwww. Ban ank dia pls
Quote kroit92 27-4-2018 09:04 PM
malu la budak2 tu
parents, orang luar bergaduh tepi padang ape de hal, diorang lepas gaduh balik bukan jumpa pun

budak2 tu still jumpa, tersempak2 dalam kawasan sekolah
kena pulak dekat cikgu yang mulut bau bawang, suka cakap menyakitkan hati budak2

sumpah depression budak2 ni
malu siot
Quote ninnakarinna 27-4-2018 09:34 PM
Sebab nilah bola malaysia masih ranking corot.. dr game budak2 sampai game kebangsaan penuh dengan emosi.. masa kecik2 parents emosi..bila da besar player emosi dlm padang n coach emosi tepi padang..dengan pihak pengurusan emosi-yg xnak letak jawatan pun emosi..yg sikit2 nak letak jawatan pun emosi..kih3..
Quote missDollie 28-4-2018 12:04 AM
Ayoyo..baru peringkat sekolah..koser lah emo2..
Quote CiliPadiSedap 28-4-2018 12:28 AM
Jgn  sampai peYno tempe turun padang bawa tempe
Quote Membercaribaru 28-4-2018 06:03 AM
orang kola memang lagu tu. kola perlis, kola kedah, (kola selangor termasuk tak?) memang jenis gangster. sepupu iolls duk perlis selalu cerita orang kuala perlis memang gangster.
Quote Clan204 28-4-2018 08:29 AM
bodoh laa... org nak gaduh buat apa ditahan2... biar je la gaduh... sape yg menang blh la anak die langsi kat sekolah nnt wakaka
Quote GigaMom 28-4-2018 12:02 PM
Next tme nk ambik video camni
Yg merakam tu senyap2 boleh x
Quote LautBiru52 28-4-2018 07:24 PM
Dah budak2 yg main parents pulak yg melebih buat ape? Tak puas ati dgn ref kena belasah budak? Patutnya belasah la ref tu.
Quote Konahhh 28-4-2018 10:43 PM
Adoiii nanti perangai baran bapak-bapak turun ke anak-anak, begitulah seterusnya...
Quote chicozinn 30-4-2018 09:32 AM
alah main peringkat skola jahhh..len la internasional level..sooooo pprt pnye prangai
Quote pukulrata 2-5-2018 01:25 PM
imransulaiman replied at 27-4-2018 05:10 PM
Komen "not to mention" tu menyebabkan aku murung seketika... {:childlike

i feel you bro
Quote AznieBunnie 4-5-2018 12:54 PM
Membercaribaru replied at 28-4-2018 06:03 AM
orang kola memang lagu tu. kola perlis, kola kedah, (kola selangor termasuk tak?) memang jenis gangs ...

kuala lumpur masuk  tak?

so apa jadi lepas pergaduhan tu? tak bleh play video kat opis ni. hihihi
Quote rainbowrainz 14-11-2018 11:28 PM
Ini dah biasa hahahahaha

Lihat semua komen(17)

Kategori Berkaitan


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

7-2-2023 10:33 PM GMT+8 , Processed in 0.091255 second(s), 47 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top