CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Semasa Lihat artikel

Lelaki Buka Pintu Kecemasan Pesawat Untuk Dapatkan Udara Segar

2-5-2018 02:53 PM| Diterbitkan: CARI-MAL| Dilihat: 2194| Komen: 17

Description: Gara-gara tidak tahan suasana sesak dan keadaan pengap dalam pesawat, seorang lelaki bertindak membuka pintu kecemasan yang disangkanya tingkap pesawat untuk mendapatkan udara segar.
Gara-gara tidak tahan suasana sesak dan keadaan pengap dalam pesawat, seorang lelaki bertindak membuka pintu kecemasan yang disangkanya tingkap pesawat untuk mendapatkan udara segar.


Bagaimanapun, tindakan lelaki berusia 25 tahun yang dikenali sebagai Chen itu menyebabkan pintu dan laluan kecemasan terbuka.



Menurut South China Morning Post yang memetik Thepaper.cn, kejadian berlaku di Lapangan Terbang Mianyang Nanjiao pada Isnin.

Difahamkan, Chen memberitahu polis bahawa dia tidak tahu ia adalah pintu kecemasan.

"Saya tidak tahan dengan keadaan sesak dan panas di dalam pesawat. Jadi, saya cuba tekan pemegang 'tingkap' di sebelah saya mendapatkan udara segar.


"Tapi, saya jadi panik apabila pintu itu yang terbuka," katanya.


Foto: SCMP

Selepas kru penerbangan melaporkan kejadian kepada polis, Chen ditahan selama 15 hari kerana menyalahgunakan kemudahan penerbangan.

Dia juga didenda sebanyak 70,000 tuan (RM43,272) untuk menampung kos syarikat penerbangan itu. - CARI
18

Bagus
7

Marah
5

Terkejut
11

Sedih
11

Lawak
6

Bosan

Friends Rank (58 people)

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote bangcak 2-5-2018 02:58 PM
kejadian gini bakal jd rutin harian kat malaysia projek2 perumahan komunis tanah besar siap nati.

Quote SWORKS27 2-5-2018 03:26 PM
ahhh kau lagi nak salahkan puak China sana dtg sini buat onar..
kat sini pun dah ramai orang2 cina..
elok je aman damai..
cuma beza...depa bukan kumunis je
Quote Themilo 2-5-2018 03:30 PM
kecahla cina PRC..
Quote RatuDunia94 2-5-2018 03:51 PM
Ayoo.. Ko ingat naik basss nak bukak2 tingkap???
Quote mjla 2-5-2018 04:01 PM
Bangang abadi rrc
Quote Manjahati 2-5-2018 04:20 PM
Fefeeling  naik bas mini kot ni
Quote Skuau 2-5-2018 04:24 PM
kenapa tak minta diikat kat 'badan' kapal terbang tu....lg bnyk la ko pnya udara segar....mmmm....
Quote taikor 2-5-2018 04:31 PM


wow... segar dan nyaman  
Quote fushimi 2-5-2018 04:35 PM
cina mainland ngan bodo cam babi berpisah teda
Quote minguk 2-5-2018 04:38 PM
I DULU PINTU BAS PUN TAK BERANI NAK BUKA
Quote zafira 2-5-2018 04:40 PM
dah agak dah... mesti rrc.. kalo bab2 melampau ni dia orang aje yang champion...
Quote smurfetz 2-5-2018 05:04 PM
mmg luar biasa betul perangai diaorg.. lawak
Quote ultra78 2-5-2018 05:08 PM
Baca tajuk aje dah terbayangkan kejadian di China.
Quote highcastle 2-5-2018 05:40 PM
Next time kalau dia naik ikat kat sayap kapatebang........ Nak sgt udara segar kan?
Quote amukgemuk 2-5-2018 05:55 PM
Aku terfikir jugak, dah ditangkap ditanahair sendiri....polis yg tangkap tu rasa pelik ke, atau... rasa macam biasa je... PRC local yg baca berita ni, rasa macam pelik ke... rasa normal je...
maklumlah, kaum leluhur sendiri..
Quote batmana 2-5-2018 07:05 PM
dia oku lemban agknye
jenis xleh pikir
Quote chazey 2-5-2018 07:07 PM
Laaa berulang lagi cerita gini! Dulu tu pun ummah PRC jugak yang buat if tak silap.

Lihat semua komen(17)

Kategori Berkaitan


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

5-10-2022 05:12 PM GMT+8 , Processed in 0.079016 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top