CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Hiburan Gosip Socmed Lihat artikel

Lontaran Padu Vokal Masya Dan Syamel Gugat Penyanyi Asal Lagu Dimatamu?

2-5-2018 05:33 PM| Diterbitkan: Cari-suzy| Dilihat: 5345| Komen: 20|Original author: Oleh: Suzy

Description: Populariti lagu Di Matamu nyanyian Sufian Suhaimi tidak disangkal lagi. Ini dapat dilihat pada jumlah tontonan muzik videonya yang kini menjangkau sebanyak hampir 20 juta tontonan. Malahan sebuah stes ...


Populariti lagu Di Matamu nyanyian Sufian Suhaimi tidak disangkal lagi. Ini dapat dilihat pada jumlah tontonan muzik videonya yang kini menjangkau hampir 20 juta tontonan. Malah, sebuah stesen televisyen swasta telah memilih lagu ini sebagai lagu duet untuk nyanyian semula oleh salah seorang peserta Ceria Megastar. 


Foto: rafzantomomi.com

Peserta tersebut, Masya, telah berpadu suara dengan Syamel untuk menyanyikan lagu itu dalam versi duet. Gandingan itu bukan sahaja mendapat sambutan hangat oleh penonton, malah video persembahan mereka turut mendapat tontonan sehingga hampir setengah juta! 




Persembahan itu juga turut mendapat tepukan gemuruh daripada penonton selain menyatakan bahawa pembawaan lagu Di Matamu oleh pasangan berkenaan jauh lebih baik berbanding penyanyi asalnya

Terdahulu, lagu tersebut dikatakan mendapat sambutan hangat kerana dicipta sebelum berlaku kisah sedih dalam hubungan Sufian Suhaimi dan bekas tunangnya, Elfira Loy. Kisah sedih itu berlaku sebelum berita mereka putus menjadi tajuk utama di dada-dada akhbar. 

Sufian bagaimanapun, menjelaskan dia tidak berasa sedih sewaktu rakaman lagu itu dilakukan biarpun bait-bait lagu tersebut relevan dengan kisah peribadinya. Ketika rakaman, Sufian berkata, dia lebih mengutamakan kualiti yang akan dihasilkan.

Jadi, tidak hairanlah lagu ini sentiasa dimainkan di stesen radio dan menjadi siulan anak muda. Biar siapapun yang menyanyikannya pasti mewujudkan perasaan ‘meremang’. - CARI


7

Bagus
6

Marah
7

Terkejut
8

Sedih
13

Lawak
8

Bosan

Friends Rank (49 people)

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote ashk4nn 2-5-2018 05:50 PM
biasa je aku rasa. tp lagu2 baby pian ni memang lebih sedap bila orang lain yang nyanyikan. haha.
Quote Orix 2-5-2018 06:07 PM
Cover di matamu ni plg I suka yg budak askar sado tu nyanyi. Suara jantan habiss..
Quote damian_lee 2-5-2018 06:09 PM
Mmang cover lagu dia slalunya lagi sedap dr dia
Hmmmm
Tapi aku masih xleh masuk lagu ni
Quote Leeanne88 2-5-2018 06:15 PM
damian_lee replied at 2-5-2018 06:09 PM
Mmang cover lagu dia slalunya lagi sedap dr dia
Hmmmm
Tapi aku masih xleh masuk lagu ni

Sama la. Suka part dan tak tu je sebab tu je lirik yang ingat. Muahaha
Quote susukambingbest 2-5-2018 06:27 PM
org lain cover mmg best drpd mat pian pling best cover dimatamu dalia farhana
Quote BookerT 2-5-2018 07:28 PM
ada ke mak hayam forumer yang tengok..confirm kau lonely atau pun ada anak perempuan...
Quote Membercaribaru 2-5-2018 07:33 PM
dengar biasa ja kalau orang lain nyanyi, kalau baby pian nyanyi baru dengar sedap.
Quote Konahhh 2-5-2018 07:42 PM
Baby pian cuma boleh buat lagu je kot, coz everytime orang cover lg sedap and macam lagu diorang sendiri.
Quote danieladam 2-5-2018 09:59 PM
Kaka pian mmg x sedap la suara..secara otomatisnya sapa saja bergelar penyanyi yg cover lagu heshe akan kedengaran jauh lg sedap dari penyanyi asal. Anyways lagu ni sedap.
Quote penutuphijau 2-5-2018 10:06 PM
Biasa2 je..{:smile
Quote asmara_me 3-5-2018 09:01 AM
warissa xlayak final, masya ni 10 kali ganda layak
Quote MadameOnion 3-5-2018 10:28 AM
syamel yg power..masya tu biasa2 je..masya tu i tengok macam perasan bagus sikit..i sealu gak tgk ceria megastar ni sbb anak2 i suka
Quote hangdenim 3-5-2018 10:47 AM
Konahhh replied at 2-5-2018 07:42 PM
Baby pian cuma boleh buat lagu je kot, coz everytime orang cover lg sedap and macam lagu diorang sen ...

Tu pun babygirl pian acah2 je terer buat lagu, dimatamu bukan dia compose punz, terakhir pun bukanz. Yang dia compose semua ssnde mendu jah, sorry babygirl pian. But apa2 pun dont give up yachhh, nanti kalau dah ok iols puji lah
Quote hangdenim 3-5-2018 10:49 AM
MadameOnion replied at 3-5-2018 10:28 AM
syamel yg power..masya tu biasa2 je..masya tu i tengok macam perasan bagus sikit..i sealu gak tgk ce ...

Setujuuu, syamel nyanyi memang on point! Namun dari segi feel, most covers still tak boleh lawan muka seposen masa pian nyanyi
Quote chicozinn 3-5-2018 12:25 PM
pian ni cam kokspin pndai buat lagu tapi sore nan hado..
Quote pearl.silver 3-5-2018 12:27 PM
Kerempengnya dak pompuan tu
Quote Konahhh 3-5-2018 01:42 PM
hangdenim replied at 3-5-2018 10:47 AM
Tu pun babygirl pian acah2 je terer buat lagu, dimatamu bukan dia compose punz, terakhir pun bukan ...

Yeke, konah ingat dia yg compose luls. Nasib hang betoikan cheq. So baby pian takyah buat pape jela kekdohnyee.
Quote mieymiey 3-5-2018 01:51 PM
Kesian baby pian, nampak sangat suara heols tak sedap langsung
Quote AshkieLa 3-5-2018 02:09 PM
tunggu Fitri Haris nyanyi lagu ni kat GGV sabtu ni..
confirm lebih sedap jugak drpd penyanyi asal...

jarang lagu yg rata ratanya org lain nyanyi lagi sedap drpd penyanyi yg asal..
ini baru 1st time jumpa.

Lihat semua komen(20)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

19-8-2022 10:38 PM GMT+8 , Processed in 0.086288 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top