CariDotMy

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CariDotMy Portal Portal Utama Fokus Lihat artikel

Habis Beribu, Tapi Tak Kacak Pun?-Lelaki Kongsi Tips Penjagaan Muka Pun Kena Kecam

2-5-2018 03:38 PM| Diterbitkan: Cari-Aimi| Dilihat: 9800| Komen: 64|Original author: Oleh: Aimi

Description: Biasalah perempuan bila bercakap mengenai alat solek atau penjagaan muka, kebanyakannya sanggup berhabis sehingga beribu-ribu ringgit.
Biasalah perempuan bila bercakap mengenai alat solek atau penjagaan muka, kebanyakannya sanggup berhabis sehingga beribu-ribu ringgit.

Berbanding dengan lelaki, jarang sekali memperuntukkan duit bagi bahan kecantikan diri. Kelakarnya,ada juga yang hanya menggunakan sabun, itulah syampu dan itulah juga pencuci muka.

Namun baru-baru ini heboh di Twitter bila seorang pengguna Twitter mengeluarkan kenyataan yang lelaki juga perlu menjaga kecantikan muka.


Disebabkan tweet tersebut, lelaki yang dikenali sebagai @khairunnaim5 dikritik hebat, kerana seperti belagak dengan menunjukkan resit  nilai barangan yang dibeli iaitu sebanyak RM600 lebih. Perlu ke?


Ramai yang tak berpuas hati. Kata mereka kalau nak beri kesedaran pun tak perlulah nak riak.

Sadisnya, dia juga dikritik  tidak kacak walaupun pakai produk mahal.



Rasanya tak salah pun apa yang dia kongsikan, mungkin caranya sahaja tak kena di mata netizen kan? -CARI

Bagus

Marah
2

Terkejut
2

Sedih
6

Lawak
2

Bosan

Friends Rank (12 people)

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • maslo

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote prettyuglybabe 2-5-2018 03:45 PM
nak share pasal produk tu bagus la sebab dia guna..
but siap sc resit tu memang hek eleh je la..
boleh je kot letak price range tanpa resit..
Quote Themilo 2-5-2018 03:54 PM
batak lah ni sisthur.. kemaruk orang nak takjub..  cash la bila kena kecam
Quote siputsedut 2-5-2018 04:08 PM
Sister je ke yang rasa tak kisah heshe nk share resit tu it's not something i would do tp sis tak kisah pon org nk share resit...tp.mesti clear yach boleh sis tgk rega sebenar produk tu..so kalau nk beli sis boleh ready syiling sis byk2...
Quote Catpaw 2-5-2018 04:08 PM
kulit glow glowing kang cakap sesuatu pulekkk. laki tak payah halus sangat la kulit muka tu, geli iolssss yihhhhhhh
Quote putribonda 2-5-2018 04:14 PM
Catpaw replied at 2-5-2018 04:08 PM
kulit glow glowing kang cakap sesuatu pulekkk. laki tak payah halus sangat la kulit muka tu, geli io ...

haha..spesis aku gak ke.
aku pun geli kalau laki jenis kulit muka halusssssss..hahahaha.
Quote moonbug 2-5-2018 04:31 PM
Dia ckp pakai skincare tu sbb nak overcome masalah kulit muka, bukan nak renovate muka jadi Brad Pitt. Motip netizen nak point out tetap tak hensem segala. Physical attack is so lame
Quote besarkecik 2-5-2018 04:42 PM
Tetap jantan tu nak kata DIA HENSEM SEBAB AMBIK WUDUK, nak kata kau solat la?
Hey bitch, kecantikkan tu bukan atas dasar  wuduk, tapi hati la sundelllll!
Aku takde masalah dia nak tunjuk resit.
lagi better orang jaga muka dari bangga dengan muka kepam berkerak sebab wuduk / guna sabun lux yang dah terang lagi bersuluh untuk badan. Tak lupa jugak yang guna ubat gigi utk bersih muka.
STUPIDO!
Quote noraidil_06 2-5-2018 04:42 PM
Catpaw: kulit glow glowing kang cakap sesuatu pulekkk. laki tak payah halus sangat la kulit muka tu, geli iolssss yihhhhhhh


Ntah je.x yah glowing sgt la.dh rupe pondan
Quote noraidil_06 2-5-2018 04:43 PM
moonbug: Dia ckp pakai skincare tu sbb nak overcome masalah kulit muka, bukan nak renovate muka jadi Brad Pitt. Motip netizen nak point out tetap tak hensem se ...

Cara dia menulis tu kut. Org nyampah. Baca kt BFT, syok je org kongsi price. Senang nk cek poket
Quote besarkecik 2-5-2018 04:46 PM
I guna set safi rania good & lotion muka nano white je..
Quote Ferr_Remy 2-5-2018 04:57 PM
Memang kesian mamat ni. Memang riak. Klu die nk ckp die promote produk ni sbb berkesan, die pun tak sure lagi hahaha. Sbb baru nk pakai. Batak tyg rege GST plak tu. Kekadang aku sian kat org camni, gigihla upload resit branded acah2 kaya, tp org2 kacak rilek2 je pakai Biore Men kah3.
Quote Catpaw 2-5-2018 05:28 PM
putribonda replied at 2-5-2018 04:14 PM
haha..spesis aku gak ke.
aku pun geli kalau laki jenis kulit muka halusssssss..hahahaha.

biasa2 je udah la khenn... rope kejantanan sikit
Quote Catpaw 2-5-2018 05:28 PM
noraidil_06 replied at 2-5-2018 04:42 PM
Ntah je.x yah glowing sgt la.dh rupe pondan

Quote Catpaw 2-5-2018 05:30 PM
besarkecik replied at 2-5-2018 04:42 PM
Tetap jantan tu nak kata DIA HENSEM SEBAB AMBIK WUDUK, nak kata kau solat la?
Hey bitch, kecantikka ...

ade ke orang guna ubat gg cuci muka tak kering ke muka tu
Quote noraidil_06 2-5-2018 05:33 PM
besarkecik replied at 2-5-2018 04:46 PM
I guna set safi rania good & lotion muka nano white je..

Iols cannot la. Naik freckles. Beli sbb che ta model. Tp mmg x leh.

So i pakai la ape je yg ade kt Guardian
Quote kroit92 2-5-2018 05:56 PM
mahalnya..

aku beli pencuci muka RM10 pun pikir 5-6 kali..
itupun dah rasa mahal sangat..

itupun lepas kena tegur sebab aku basuh muka pakai sabun mandi, hak hak hak
mana aku tau lelaki pun ada jenis pencuci muka sendiri

lepas tu ada pulak mosturizer lah, toner lah, whatever lah yang aku tak reti eja
apentah lagi guna.. give up aku. lantak la, asal cuci muka pakai sabun cuci muka sekarang ni, cukup kot, entah la

lepas cuci muka, guna kaedah lama,
patah daun lidah buaya, selepet je muka dengan kepala sampai rambut
melekit dia sekejap je, dia kering cepat. memang muka lembut je kena aloe vera,
kulit kepala dengan rambut pun nyaman je rasa kena aloe vera
Quote matchstick 2-5-2018 06:03 PM
jelas kedengkian drpd komen2 yg kata nk menunjuk tu...x mampo lah tu nk beli. tu yg sakit hati tgk org tunjuk resit rm600. diri sendiri mampo beli safi je mintak tok laki bayor kan tp non hado terpaksa korek purse sendiri cari sen2 yg ade
Quote besarkecik 2-5-2018 06:24 PM
Catpaw replied at 2-5-2018 05:30 PM
ade ke orang guna ubat gg cuci muka  tak kering ke muka tu

Ada je. Amat terkenal di kalangan jantan muka berkerak
Quote besarkecik 2-5-2018 06:27 PM
noraidil_06 replied at 2-5-2018 05:33 PM
Iols cannot la. Naik freckles. Beli sbb che ta model. Tp mmg x leh.

So i pakai la ape je yg ade ...

Iols pulak tak boleh pakai product lelaki, even iols sendiri adalah lelaki.
Muka iols memang akan kering & luka dekat celah kelopak hidung iols

Lihat semua komen(64)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

22-6-2024 08:24 PM GMT+8 , Processed in 0.054144 second(s), 48 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top