CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Hiburan Tempatan Lihat artikel

"Musykil Bila Nampak Artis Terjerit-jerit 'Biru Tua', Seronok Ke?" - Abby Abadi

7-5-2018 02:25 PM| Diterbitkan: Cari-Nurulain| Dilihat: 9037| Komen: 57|Original author: Oleh: Ain

Description: Menghitung detik menjelang Pilihan Raya Umum Ke-14 (PRU-14), dapat kita lihat orang ramai sibuk turun padang untuk berkempen termasuk golongan selebriti.
Menghitung detik menjelang Pilihan Raya Umum Ke-14 (PRU-14), dapat kita lihat orang ramai sibuk turun padang untuk berkempen termasuk golongan selebriti.

Jika sebelum ini, Serina Redzuawan memuat naik gambar serta pandangan mengenai parti biru pilihannya, terbaru Abby Abadi pula tampil berkongsi pandangannya tersendiri.


BACA JUGA: "Tak Paksa Follow IG Pun, Kenapa Emo Saya Pilih Biru?" - Serina Redzuawan




Abby atau nama sebenarnya Arbaiyah Abdul Manan, 41, meluahkan rasa kecewanya terhadap menteri yang disifatkannya hanya menabur janji manis ketika pilihan raya.









"Ramai rakyat dah sedar, tak perlulah pusing lagi ke skrip yang sama. Penat tengok drama ulangan.

"Yang terus seronok bayar GST, silakan berjoget.

"Rakan artis pun ada saya ternampak, terjerit-terjerit biru tua, biru tua,"
tulisnya di Instagram.




Menerusi ruangan komen, ramai juga pengikutnya bersetuju dengan pendapat Abby itu dan mengharapkan perubahan yang membawa kebaikan demi rakyat.


Foto: IG Abby Abadi

Dengan macam-macam isu yang timbul menjelang PRU-14, bukan Abby sahaja 'panas' dengan dunia politik hari ini.

Malah, penyanyi Noorulhuda Abdul Wahab atau Nurul Wahab sebelum ini juga meluahkan kekesalannya terhadap tindakan Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR) membuang gambar Tun Dr Mahathir Mohamad dari papan iklan kempen kawasan Parlimen Seremban.


BACA JUGA: Rakyat Tak Bodoh-Nurul Wahab Luah Perasaan, 'Panas' Dengan SPR

Kian terasa bahang PRU-14! Apakah keputusannya nanti? Sama-sama kita nantikan. - CARI
4

Bagus
1

Marah
13

Terkejut
12

Sedih
10

Lawak
6

Bosan

Friends Rank (46 people)

  • Terkejut

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote grizz 7-5-2018 02:37 PM
ala ko dlu pon cmtu gak..doakn kn jela dorg tu..
Quote MadameOnion 7-5-2018 03:31 PM
dah tu kak setajah abby nak suruh kitaorang buat apa ni? merempan di ig jugak ke?
Quote dinopower2 7-5-2018 03:41 PM
dah abby tak sokong pasti islam lg ke?
Quote mieymiey 7-5-2018 03:50 PM
"Hak masing-masing". Haaa ayat ni baru sesuai digunakan untuk situasi yang macamni.
Quote marumaru 7-5-2018 04:12 PM
janji manis sewaktu pilihanraya ke?  macam tak je...

gomen kata gaji naik bulan 7, naik je...tol mansuh setengah tempat,  mansuh je ikut tarikh yg ditetapkan..

gst tu memang banyak negara amalkan ye... bukan mesia je... sila lah ikut... dulu pun ada sst cuma peniaga songlap sendiri,  sekarang ada gst baru takleh lari tax... tu yg mengamuk sakan...
Quote Themilo 7-5-2018 04:26 PM
setazah tak turun berkempen macam kak esah bajet comel itteww kah?  
Quote EvieWanKenobi 7-5-2018 04:32 PM
suka hati masing2 lah setajah oiii..
retis tu ada kacau setajah ka??
Quote pjade 7-5-2018 04:38 PM
Eh, bukan ko pun sama ke Arbaiya? Terkinja2 gak, kaler je lain.

@marumaru Haah, bila tak boleh lari bayar tax, merempan la buat cerita macam2. Padahal itu income untuk negara. Yang kutip 20 sen untuk plastic bag tu tak pulak government negeri yang bermula dari S itu explain untuk buat apa.
Quote rosasen 7-5-2018 04:52 PM
so far suka dengan komen2 di atas...hahah
Quote mixed 7-5-2018 04:54 PM
suka hati retis yg sokong sape malas aku nk campur
hal politaik ni retis pn kena jaga periuk nasi gak
lain kak bayah mb dh npk jln ke  syurga? betul x abe @dinopower2 @dinopower
Quote damian_lee 7-5-2018 05:03 PM
Sperti biasa
"Holier than Thou"
Tak terpisahkan ....... dengan abby

Nal teriak biru tua ke .. biru muda ke .. hijau lumut ke ....
Lantak pi lah

Ingat dulu
Beriya dia carut semua penyokong bukan bendera dia (biru tua/merah keris)
Carut bagai nak rak
Sekali ayah dia sendiri sokong biru tua/merah keris
Itu kira lumpsum anak derhaka ke tak?

Bersederhanalahhhhhh
Quote cairel_azlie 7-5-2018 05:16 PM
retis 2 yg suam2 kuku mmg suka sokong opposition pasal trending dan glamer...padahal yg dok atas pagar dan silent voter yg tentukan which one yg menang!!
Quote seri_mawr 7-5-2018 05:22 PM
biar lh derang nk jerit apa pun...

hak masing2...

takkan nak jerit sama dgn dlm kepala kita baru kira bagus....


Quote hanuma 7-5-2018 05:38 PM
dia jerit warna biru muda tak pe pulak...
bukan hak masing2 ke nak sokong warna apa pun...
dulu bukan main lagi sokong warna hijau, nie dah tukar warna pulak ye bayah...
Quote Langaumerah 7-5-2018 06:14 PM
marumaru replied at 7-5-2018 04:12 PM
janji manis sewaktu pilihanraya ke?  macam tak je...

gomen kata gaji naik bulan 7, naik je...tol ...

Ramai je rakyat X paham GST & SST. Kalau dulu guna sst ( sale & service tax ) contoh satu company yg membeli bahan mentah akan bayar tax ikut angaran pengunaan setahun banyak je company x telus masa declare dgn kastam contoh amik 100 sebenarnya dia  amik 150 jd dia bayar tax 100 je tp berbeza GST ( good & service tax ) dia org x boleh tipu tu yg tokeh2 X boleh buat untung lebih maaa.... pass tu jual barang mahal padahal kalu ikut sst kena bayar 10% dan gst hanya 6% ... tokeh2 ni lah yg kata gst jd barang mahal padahal dia org x boleh nak tipu lebih2
Quote abil_tetra 7-5-2018 06:19 PM
kelako...nape dia nak marah rkn artis lain tu...
dah tu dia boleh komen psl org , org xleh komen warning siap2...

abby2...bawak la belaja....gst tu cukai, pendapatan negara hampir semua negara buat
ko ingt opposition nak mansuh x ganti ke cukai lain...giler nak ilang berbillion income
brim dulu kata dedak now diaorg pun offer brim...

Quote paz 7-5-2018 06:19 PM
Langaumerah replied at 7-5-2018 06:14 PM
Ramai je rakyat X paham GST & SST. Kalau dulu guna sst ( sale & service tax ) contoh satu company  ...

Betul ni. Yang tak paham memang akan kata GST tak bagus.
Quote rainbowrainz 7-5-2018 06:43 PM
Biar jelah bakyah nti kita tgk sape yg menang
Quote Orgkgdukobesi 7-5-2018 07:40 PM
lantak nko lah setajah abby...sepertimana aku bebas nak ngundi mana2 parti...begitu juga aku bebas nak suka dgn mana2 retis

Lihat semua komen(57)




Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

6-7-2022 01:52 AM GMT+8 , Processed in 0.074624 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top