CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Hiburan Gosip Socmed Lihat artikel

Wow, Ini Wajah Terbaru Abam Bocey Selepas Turun 18Kg!

4-5-2018 04:36 PM| Diterbitkan: Cari-suzy| Dilihat: 16251| Komen: 70|Original author: Oleh: Suzy

Description: Berita gembira untuk anda yang mempunyai badan besar. Kini tiada alasan lagi untuk menurunkan berat kerana anda boleh menjadikan Abam Bocey sebagai mentor anda. Abam yang kini sedang dalam proses ‘me ...


Berita gembira untuk anda yang mempunyai badan besar. Kini, tiada alasan lagi untuk menurunkan berat badan kerana anda boleh menjadikan Abam Bocey sebagai mentor anda! 

Abam yang kini dalam proses ‘mengecilkan badan’ telah berkongsi berat terkininya selepas sebulan berdiet. 


Foto: Ig ABAM BOCEY


Video mengenai pernurunan beratnya itu dikongsikan di laman Instagram miliknya. Video pertama menunjukkan proses penimbangan pada hari pertama  dan video kedua menunjukkan timbangan terkini berat Abam. Ternyata Abam amat berpuas hati dengan kemajuan penurunan beratnya. 



Abam sebelum ini telah ditegur oleh perunding kecergasan, Kevin Zahri kerana menggunakan tagline 'gemuk is awesome'. Menurut kevin, dia bimbang perkataan itu boleh mempengaruhi individu berbadan besar lain kerana mengabaikan tanggungjawab mengawal berat badan masing-masing. Selain itu, dia juga tidak mahu Abam mendapat penyakit apabila usia semakin meningkat.

Mungkin di atas kesedaran ini, Abam mulai menjaga kesihatannya. Dan dengan semangat positif yang dibawa, akhirnya dia berjaya menurunkan sehingga 17.6 kilogram dalam masa sebulan! Tahniah diucapkan kepada Abam.  - CARI
14

Bagus
10

Marah
8

Terkejut
3

Sedih
10

Lawak
9

Bosan

Friends Rank (54 people)

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote weezerfan 4-5-2018 04:47 PM
Eeiuuuwwwww gross
Quote damian_lee 4-5-2018 04:48 PM
So ... gemuk is awesome .. tuuuu .. palsu belaka la eh????
Quote fushimi 4-5-2018 04:50 PM
damian_lee replied at 4-5-2018 04:48 PM
So ... gemuk is awesome .. tuuuu .. palsu belaka la eh????

tu tagline nak sedapkan hati sendiri

mana ada gemuk awesome

kepala otak dialah gemuk awesome

nak buat apa pun susah

nak bangun lambat jalan sikit penat nak megesex pun payah
Quote Nenasketum 4-5-2018 04:51 PM
Oh belum hemsem lagi. Ok per gemok gedempol. Micheal Ang siap buat runway dari simen pateri ke lantai
Quote besarkecik 4-5-2018 04:54 PM
Baguslah. Ada kesedaran.
Taklah nanti kena tekan bawah pusat baru nampak kortey.
Quote lazim 4-5-2018 04:55 PM
tp abam gemuk pon laku, pahrin ensem dlu pon jenuh nk cri bini
Quote fushimi 4-5-2018 05:00 PM
besarkecik replied at 4-5-2018 04:54 PM
Baguslah. Ada kesedaran.
Taklah nanti kena tekan bawah pusat baru nampak kortey.

jahatnya jari jemari uols itew menaip
Quote luvemedaa 4-5-2018 05:00 PM
Still nampak kepam lagi. Usaha lg abammm
Quote kikiharris 4-5-2018 05:04 PM
Kurus cara betul, exercise jaga makan mmg ambil masa. So iols bg credit kat situ sbb nak disiplin tu payah. Yang mana mencekik ubat kurus pastu bangga dah slim tu mmg iols gelak je. Sian kena tipu
Quote cha-cha 4-5-2018 05:08 PM
Kusssssemangat.. ingatkan yg berdiri sebelah dia tu tadi. Terkejut aku.
Quote sukacactus 4-5-2018 05:12 PM
Wow berat dia nak sampai 200kg!
Elok la ada kesedaran
Esok2 kalau sakit dan badan still berat gitu, mmg kena panggil bomba
Ni terjadi kat jiran.
Ingat ada rumah terbakar npk kereta bomba + 2 ambulan
Rupanya ambulan 1 dtg nak angkat, xlarat, panggil ambulan 2, pun xlarat angkat juga
Tu yg sampai panggil abg bomba
Quote grizz 4-5-2018 05:27 PM
la klu kuruih ilang la tagline gomok is awesome..
Quote kaseh80 4-5-2018 05:33 PM
Samaje takde beza pun
Quote batmana 4-5-2018 05:43 PM
dh berat dia dkt 200kg, ilang  18kg, mmgla tk nmpk beza
beza kt no. alat timbang aja

cube klu berat ko 50kg, ilang 18kg
tu mmg nmpk beza,

psl dh rupa zombie dah..
Quote September14 4-5-2018 05:48 PM
Yg bdri sblh tu ensem
Quote nipskacang 4-5-2018 05:51 PM
Bagus la,  ko pun muda lg, gemuk is not awesome k
Quote blue^panther 4-5-2018 06:10 PM
Gigih nak kurus pulak, kata gemuk is owesome......so, owesome ke idok nih????
Quote inspektoremos21 4-5-2018 06:14 PM
At least dia ada la jugak effort nak kuruskan badan dgn bersenam kan. Takpe abam. Iolss support u. Tapi jgn pulak bila dah kurus sikit nanti dok lupa daratan pergi lahap balik makanan2 yg menggemukkan & tak jaga diet. Konsisten ok abam, konsisten!
Quote BookerT 4-5-2018 07:35 PM
mak hayam forumer iwan007 mesti save gambar mak hayam abam ni dan print out dan tampal dalam bilik air dia nyah...sebelum tu lahap vimax 4 botol...

Lihat semua komen(70)




Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

6-7-2022 02:08 AM GMT+8 , Processed in 0.093287 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top