CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Hiburan Gosip Socmed Lihat artikel

"Benci Pakai Kanta Lekap Warna-warni Sebab Muka Rasa Macam Plastik!" - Nabila Huda

8-5-2018 12:15 PM| Diterbitkan: Cari-suzy| Dilihat: 11238| Komen: 91|Original author: Oleh: Suzy

Description: Bahagianya rasa menjadi Nabila Huda. Tak perlu fikirkan apa yang orang lain mengadili tentang kita. Sentiasa berkeyakinan dan hanya menjadi diri sendiri. Itulah sebenarnya kecantikan asli yang perlu d ...


Bahagianya rasa jika menjadi seorang Nabila Huda. Tak perlu memikirkan apa pandangan orang lain terhadap diri kita. Sentiasa berkeyakinan dan hanya menjadi diri sendiri. Itulah sebenarnya kecantikan asli yang perlu ditanamkan dalam diri setiap wanita.

Anak kepada penyanyi rock, Amy Search itu baru-baru ini memuat naik kapsyen yang menyeru wanita lain supaya menampilkan kecantikan asli dengan menjadi diri sendiri. 

Tidak perlu menjadi plastik! Kata Nabila. Dengan tanda berpagar you are beautiful just the way are, salah satu perkara menarik adalah Nabila ada menyebut dirinya tidak suka minum air yang merupakan salah satu diet penting selain untuk kecantikan kulit. 



“Saya tak makan pil putihkan kulit dalam masa tiga hari, saya tak buat drip vitamin dan saya tidak suka minum air. Saya benci air. 

“Saya juga tidak memakai produk kecantikan di wajah, saya tidak bersenam dan saya paling benci memakai kanta lekap berwarna-warni kerana merasakan ianya kelihatan ‘plastik’," tulisnya. 



Nabila juga mengakui dia hanya mengenakan kanta lekap berwarna apabila terpaksa kerana kerja dan masalah matanya yang rabun. 



Selain itu, tubuhnya yang sedikit berisi juga tidak menjadi masalah bagi Nabila. Dia menasihati wanita di luar sana supaya tidak tidak merasa rendah diri kerana bentuk fizikal. Baginya, semua wanita adalah cantik dan tidak perlu menjadi orang lain. 

Mengakhiri kapsyen itu, Nabila mengajak pengikutnya berkongsi swafoto mereka tanpa mengenakan mekap. Bagaimana, anda berani menyahut cabaran? - CARI
3

Bagus
5

Marah
3

Terkejut
3

Sedih
5

Lawak
13

Bosan

Friends Rank (32 people)

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote BookerT 8-5-2018 12:37 PM
mak tahu kau nak sembang kau ni natural beauty nyah tapi lakonan kau tetap over nyah...
Quote blekkep 8-5-2018 12:42 PM
bulu mate pelesu jgn pakai langsung kalo berani
Quote Ferr_Remy 8-5-2018 12:46 PM
Dlu meroyan produk pemutih, skrg pasal kanta lekap.. Mcm la ko lawak beno... Klu lawa x yah tepek mekap la sis
Quote weezerfan 8-5-2018 12:48 PM
Xbleh camtu abil oi..ahkak porum ni kalau melantak mmg xde hari esok.kau melantak x naik byk.ahkak porum kalau melantak x eksesais sesilap sebesor abam bocey depa semua ni.
Quote kibodwatriuh 8-5-2018 12:49 PM
yelah ko yang paling cool, paling natural, paling best.

macam radio rosaklah ulang-ulang perkara.
Quote Redhead 8-5-2018 12:50 PM
Klau benci diam2 tak payah pkai sudah la nak bising2 buat apa.. ngok bongok btol..
Quote kiah_mai_pulak 8-5-2018 12:51 PM
Ferr_Remy replied at 8-5-2018 12:46 PM
Dlu meroyan produk pemutih, skrg pasal kanta lekap.. Mcm la ko lawak beno... Klu lawa x yah tepek me ...

Dia tak cakap pun dia lawa.. dia nk bagi msg you are beautiful the way you are kekdahnya..
Quote kiah_mai_pulak 8-5-2018 12:51 PM
Dia ni mmg rajin berbikini yach...
Quote rama2samar 8-5-2018 12:52 PM
org insecure je buat caption cenggitu...

tak pasal bakat...pasal appearance...koser la ko nyah..

tp nak tanya..eyelash extension tu ko buat jugak kan? au natural ke tewwwww nyah.
Quote kibodwatriuh 8-5-2018 12:53 PM
Minum air, jaga makan kan bagus.? Amende plak betray nasi? Makan jeler nasi tu ikut jah kuantiti yang betul. Ikut tangan sengenggam cukuplerr.

Adoilah convey mesej sayang diri sendiri dengan tak jaga diri ni payah betul aku nak hadam.

Dadih camna Nabila dadih? Takkan nak betray dadih pulak best apa high-high tak pike apa?
Quote makneng 8-5-2018 12:55 PM
ok noted. nexttttt
Quote kibodwatriuh 8-5-2018 12:56 PM
rama2samar replied at 8-5-2018 12:52 PM
org insecure je buat caption cenggitu...

tak pasal bakat...pasal appearance...koser la ko nyah.. ...

Definitely, macam acah tahu semua, acah bagus tak macam orang lain. Diam-diam jah ikut cara kau sudahlah.
Quote lifeline 8-5-2018 12:57 PM
aku minat dia ni.....baru2 ni dia bercuti kt sabah ngn famili pon aku kagum

cuma kurang gemar dia ni cam heavy smoker teruk je....haish mcm mn la keisha tgk mummy dia smoking.... and baru tau kt thread uqa smlam dia ni pon team dadih jgk ke?
Quote beeeee 8-5-2018 01:03 PM
ikut suka la nak pakai ke idok ye abil takde sape pernah persoalkan
Quote de_ikea 8-5-2018 01:04 PM
Untung abil ni. Byk sgt nikmat. Makan mmcm, merokok tegar pun, badan elok sihat dan tak kusam.

Jaga diri bebaik bil. Byk sgt dah nikmat yg diberi tau
Quote Levespa 8-5-2018 01:05 PM
ko tu dah cantik kulit pun cantik tak payah la nak insecure post cenggini abil oii
Quote whiteorchids 8-5-2018 01:07 PM
Semoga tak smoking, mabuk-mabuk sampai tak hormat orang sekeliling juga sudah la ya? Pesanan khidmat masyarakat untuk diri sendiri dan forummers di sini ;)
Quote September14 8-5-2018 01:07 PM
Ptutla muka kusam xde seri mnum air pun xnk.. eww meluat ppuan ni perasan bgus
Quote kibodwatriuh 8-5-2018 01:12 PM
Nak minta pujian ah tu: I adore your natural skin colour!!!!! Adore you sister!!! Right, you don't need all those, you are such a natural beauty!!! Bestnya Abil makan nasi tak gemok-gemok! And the list goes on.

Trick basi.

In the end, kau pun butuh pujian macam minah-minah putih mayat, mekap setengah kati, contact lense warna paddlepop, etc.

Lihat semua komen(91)




Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

22-5-2022 09:56 AM GMT+8 , Processed in 0.170580 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top