CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Fokus Lihat artikel

Tiket Bruno Mars RM18 Ribu? Neraka Punya Harga, Yahudi Pun Kalah!

4-5-2018 04:31 PM| Diterbitkan: Cari-Nurulain| Dilihat: 4614| Komen: 27|Original author: Oleh: Ain

Description: Menjelang 9 Mei ini, bukan Pilihan Raya Umum ke-14 (PRU14) sahaja menjadi topik hangat di kalangan netizen.
Menjelang 9 Mei ini, bukan Pilihan Raya Umum ke-14 (PRU14) sahaja menjadi topik hangat di kalangan netizen.

Konsert Bruno Mars yang akan berlangsung di Axiata Arena, Bukit Jalil juga jatuh pada tarikh sama. Maka, berebut-rebutlah peminat tegar mendapatkan tiket Bruno Mars Live in Kuala Lumpur itu.




Malangnya, ada pihak mengambil kesempatan itu untuk cuba menjualnya semula menerusi laman sesawang StubHub dengan harga yang tidak masuk dek akal.

Ya! Memang tidak boleh diterima akal sihat apabila dia cuba menjual tiket itu pada harga RM18,000!

Menurut individu terbabit, dia hanya membantu rakannya untuk menjual semula tiket berkenaan memandangkan rakannya tidak dapat menghadiri konsert itu.


Harga boleh runding





Posting itu menerima pelbagai reaksi pengguna Twitter yang rata-rata mengecam tindakan individu terbabit.


Apa yang beza sangat tiket tu?

"Jual tiket harga RM18 ribu, apa gila margin yahudi pun kalah,"
komen netizen.




Berdasarkan hasil risikan netizen, paling mahal pun tiket berkenaan dijual pada RM2,800! Jauh sangat bezanya!


Dengar sajalah Bruno Mars di Youtube, Joox atau Spotify




Apa yang melucukan, individu terbabit kemudian menukar status tiket berkenaan kepada 'sold out' dipercayai kerana malu dirinya sudah terkantoi.


Foto: Twitter

Aduhai, memang tak boleh nak hadam kalau ada yang sanggup membelinya juga. Daripada berhabis beribu ringgit untuk melihat konsert, lebih baik RM18 ribu itu digunakan bagi tujuan lain yang lebih bermanfaat. - CARI
18

Bagus
21

Marah
16

Terkejut
21

Sedih
17

Lawak
18

Bosan

Friends Rank (111 people)

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote Artemesiaa 4-5-2018 04:46 PM
Black market ler ni.  Ramai yang buat macam tu zaman sekarang ni sebab dia orang tahu ticket dah sold out tapi masih ramai yang nak.  Lain kali beli awal2 jangan tunggu last minit baru terhegeh2 nak cari ticket pasti akan jadi mangsa dengan mereka yang sebegini.
Quote prettyuglybabe 4-5-2018 05:02 PM
boikot je yang jual tak masuk akal tu..
dah sah sah scammer..
Quote beeeee 4-5-2018 05:07 PM
tak hagak2 ko org lain pun markup 50% kau nak huntung 100% choiii
Quote mis_j_alexanda 4-5-2018 05:20 PM
Masalahnya tiket x sampai 1 jam dah sold out. yelah ssb bruno mars kan tengah popular skrg ni. tu yg sanggup beli tiket harga mencekik darah semata-mata nak tgk bruno mars perform. Lg satu byk sgt artis barat yg popular x dpt/nak perform kat malaysia. Kalau nak tgk terpaksa turun singapore plk...
Quote grizz 4-5-2018 05:32 PM
melepas 18k..
Quote capiloton 4-5-2018 06:25 PM
best sangat ker bruno mars nih?
kalau showmanship macam MJ or Metallica takpe la jugak.
kalau ada artis skang yang best macam metallica, gua tabik.

[youtube]WFHvm0YOleM[/youtube]

[youtube]NX56dSf1muw[/youtube]
Quote eyansss 4-5-2018 06:33 PM
beeeee replied at 4-5-2018 05:07 PM
tak hagak2 ko org lain pun markup 50% kau nak huntung 100% choiii

max rm2800 vs rm18k...  6.5 kali ganda...  bukan huntung 100% dah tu... lebih wooo...  kalo huntung 100%, harga tiket rm6k lebih kurang...

ni memang rega lucifier ni...  hahaha...
Quote mirandanicky1 4-5-2018 06:41 PM
Tiket masih ada lagi tp limited la tk ramai yg tahu. Beli direct dari website baru rm888 je plg mahal. I baru beli hari ni.
Quote cik_kambing 4-5-2018 07:36 PM
Amboi dik, kemain up harga! Tak beringat
Quote cassriena 4-5-2018 07:39 PM
kan dah kene maki berjemaah. giler mark up harga kalah firaun.
Quote dani-rox 4-5-2018 07:52 PM
dgn harga tiket rm18k, ko duduk betul2 atas pentas kemudian pi dinner dan jalan2 dgn entourage bruno mars
Quote armin 4-5-2018 09:55 PM
Bruno mars lagu awal2 je best. Lagu2 dia sekarang trash.
Quote renko 5-5-2018 09:45 AM
pergi jela tengok bruno mars kuncu si dato belon iman tu
kan macai dia sekor perasan acah2 bruno mars
hahahaha
Quote RatuDunia94 5-5-2018 01:18 PM
capiloton replied at 4-5-2018 06:25 PM
best sangat ker bruno mars nih?
kalau showmanship macam MJ or Metallica takpe la jugak.
kalau ada  ...

For me best! Bruno Mars is very talented singer! Tp kalo nk beli tiket 18k tu x la..
Quote Victorioussss 5-5-2018 02:43 PM
capiloton: best sangat ker bruno mars nih?kalau showmanship macam MJ or Metallica takpe la jugak.kalau ada artis skang yang best macam metallica, gua tabik. WFHv ...



True..kalu metalica bole la nak hadam sampai 18k

Inb4 i suke lagu dia sebab sebijik menceritakan ttg i, master of pepet
Quote robinmosby 6-5-2018 01:15 AM
Alaaa kalau sold out kat carousel dengan shopee mesti ada. Kekadang lagi murah lagi especially bila nak dekat tarikh konsert
Quote L211 6-5-2018 08:04 AM
stubhub tu selalu harga berubah dr masa ke masa.. xboleh nk salah kat mamat tu..
Quote cik_sssara 6-5-2018 03:25 PM
Pergi konsert besar-besar tak best. I used to pergi gig kat tempat kecil limited like KL Live, Bentley Damansara. Baru enjoy.

Tapi tu dulu lah, few years back. Masa tu banyak band indie US UK nak datang. Sekarang no more. Lagipun sekarang pergi konsert/gig penuh semak dengan budak-budak dok sibuk pegang phone nak record. Bukan nak enjoy the show. Baik kau tengok kat youtube je.
Quote tupaiterbang 6-5-2018 04:45 PM
tanda2 malaysia nak bangkrap

Lihat semua komen(27)

Kategori Berkaitan




Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

4-7-2022 10:52 AM GMT+8 , Processed in 0.108881 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top