CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Hiburan Gosip Socmed Lihat artikel

Buku Chef Wan Laku Keras! Eh, Macam Pernah Dengar Je Tagline Tu?

3-5-2018 05:02 PM| Diterbitkan: Cari-suzy| Dilihat: 5757| Komen: 28|Original author: Oleh: Suzy

Description: Buku chef wan laku keras, netizen teruja mahu beliChef Wan yang pakar dalam bidang masakan kini tidak hanya terkenal dalam bidang itu sahaja. Dia juga terkenal dengan sikapnya melontarkan kata-kata na ...


Chef Wan yang pakar dalam bidang masakan kini tidak hanya terkenal dalam bidang itu sahaja. Dia juga terkenal dengan sikapnya melontarkan kata-kata nasihat dan menegur secara terbuka. Sesiapa yang dirasakan melakukan perkara yang tidak betul di matanya, akan diberikan kata-kata pedas menggunakan medan media sosial Instagram miliknya. 



Tindakannya itu telah mendapat perhatian ramai termasuklah pengeluar buku terbesar di Malaysia, Kumpulan Media Karangkraf, dan mereka berkolaborasi menghasilkan sebuah buku. Maka, terhasillah sebuah buku bertajuk ‘Ada Aku Kisah?’ yang dilancarkan di PWTC dan telah menemui pembaca pada 1 Mei lalu. 




Chef wan juga mempromosikan bukunya di IG dan mendapat pelbagai reaksi daripada netizen. Rata-rata menyatakan rasa tidak sabar untuk mendapatkan naskah itu. 

Namun, ada juga suara-suara nakal mendakwa Chef Wan mencuri tagline ‘Ada Aku Kisah’ daripada bekas pengacara yang kini terbabit dengan politik, Azwan Ali. 


Foto: Ig Chef Wan

Menyangkal dakwaan itu, Chef Wan membalas komen netizen dan menyatakan dia terlebih dahulu menggunakan ayat tersebut ketika ditemubual semenjak dahulu lagi. 

Ada Aku Kesah? mengumpulkan cerita-cerita menarik yang pernah dikongsikan Chef Wan di media sosial sepanjang beberapa tahun ini. Lebih daripada 80 kisah menarik bakal membuatkan pembaca tertawa, marah, sentap dan terusik bersama chef kesayangan ramai ini. - CARI
2

Bagus
4

Marah
2

Terkejut
4

Sedih
3

Lawak
2

Bosan

Friends Rank (17 people)

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

ADVERTISEMENT

Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote ira_229 3-5-2018 05:15 PM
abang ipar hjh neelofa taknak menyumbang sepatah dua kata ke......? mcm masa fattah buat buku bukan main lancang dia mengkritik. sanaz.png
Quote lovelytouch 3-5-2018 05:17 PM
ira_229 replied at 3-5-2018 05:15 PM
abang ipar hjh neelofa taknak menyumbang sepatah dua kata ke......?  mcm masa fattah buat buku buk ...

Well akaq setuju pandangan shananaz ni.
Quote shernazz 3-5-2018 05:17 PM
ira_229 replied at 3-5-2018 05:15 PM
abang ipar hjh neelofa taknak menyumbang sepatah dua kata ke......?  mcm masa fattah buat buku buk ...

Maybe sanaz tau chef wan akan balas balik.berkajang kajang semenyih seremban lagi bila.dia.kutuk chef wan..hahahaha
Quote barfi 3-5-2018 05:18 PM
ira_229 replied at 3-5-2018 05:15 PM
abang ipar hjh neelofa taknak menyumbang sepatah dua kata ke......?  mcm masa fattah buat buku buk ...

Hahahha yg part suara kambing tu ada jugak la betulnya haha
Quote tensic~ 3-5-2018 05:19 PM
Bitter la sharnaaz ni..
Quote ira_229 3-5-2018 05:24 PM
Edited by ira_229 at 3-5-2018 05:25 PM
lovelytouch replied at 3-5-2018 05:17 PM
Well akaq setuju pandangan shananaz ni.

buku chefwan ni lebih kurang mcm buku fattah...bukan buku ilmiah...tak perlu jadi a samad said...cuma catatan beliau dari ig kemudian dibukukan...
...mcm buku fattah i rasa tak salah dia keluarkan buku tu...ia spt album utk tatapan peminat fattah...bukan fattah aja yg pertama keluarkan buku serupa tu...rasanya dulu Awie pun pernah keluarkan buku spt tu masa dia popular..

well dari menyalak & goyang telo baik si sanaz ni perah otak keluarkan buku jugak...ada jugak hasil..
Quote CiliPadiSedap 3-5-2018 05:27 PM
shernazz: Maybe sanaz tau chef wan akan balas balik.berkajang kajang semenyih seremban lagi bila.dia.kutuk chef wan..hahahaha

Laju shernaz masuk, cmne dengan wife bimbo? dah berbaik dkt insta?
Quote lovelytouch 3-5-2018 05:28 PM
ira_229 replied at 3-5-2018 05:24 PM
buku chefwan ni lebih kurang mcm buku fattah...bukan buku ilmiah...tak perlu jadi a samad said...c ...


Pd akaq mudah ja.. kau boleh berlakon? X reti berlakon jgn berlakon atau kalau blkon jadilah pelakon kayu dlm crita sampah buang dlm tong or u know who is the kayu. Kau reti nyanyi? Tak reti jgn nyanyi or jdilah mcm artis2 guna suara mesin time live hauk, again.. So kau reti menulis? Kalau x reti x payah. Buat apa menulis utk fun2 dgn ayat tunggang terbalik? It is an insult to writers comunity gittteww..
Quote Orix 3-5-2018 05:29 PM
ira_229 replied at 3-5-2018 05:15 PM
abang ipar hjh neelofa taknak menyumbang sepatah dua kata ke......?  mcm masa fattah buat buku buk ...

Motif I terus bayangkan fattah amin mengemmbekkkk bila baca tweet nanaz psal kambing tu
Quote jula7 3-5-2018 05:29 PM
meluat naw nanas..
dia pun apooo je projeknya skrg?
projek buat anak kaa?
Quote HannahMontana 3-5-2018 06:06 PM
Chef Wan ko ni sepi sebenarnya.


Quote Nenasketum 3-5-2018 06:17 PM
Buku masakan ke CW ni. Ada aku kesah diva AA punya tagline la.
Quote RatuDunia94 3-5-2018 06:42 PM
Tag line Diva AA,

"Why Bother, Why Bother?"
"Ko skolah tak?"
"Ko SRP lepas tak?"
"Mok Lu!"
"So so so!"
"Dehh!"
Quote danieladam 3-5-2018 08:09 PM
Ni bnang chep wan ke benang nanaz? Kompius lak iols
Quote tomaz 3-5-2018 08:14 PM
danieladam replied at 3-5-2018 08:09 PM
Ni bnang chep wan ke benang nanaz? Kompius lak iols

Bakal jadi benang fattah. Hahaha. Semua benda nak kait ngn fattah. Matilanak
Quote lumie 3-5-2018 08:14 PM
Haha... Nk berebut sape punya tagline pulak ke...... Dua2 mulut hansuang. Menarik klo depa begado
Quote Aduradura 3-5-2018 08:14 PM
Edited by Aduradura at 3-5-2018 08:17 PM
ira_229 replied at 3-5-2018 05:15 PM
abang ipar hjh neelofa taknak menyumbang sepatah dua kata ke......?  mcm masa fattah buat buku buk ...


Sorry to say, you have to be realistic , chefwan mmg layak buat buku, pengalaman sheolls dalam dunia retisss ni dah berpuluh tahun...chepwan punya caption kdg2 ade yg berisi.. .chuolls tak perlu suruh shanaz kecam bagai...while fatah, heolls punya management buat buku sbb fatah popular ,boleh kaut duit but the content mmg merapu..jangan comment yg boleh org kutuk comment chuolls balik, be realistic...
Quote DARSITA 4-5-2018 12:01 AM

Masuk kedai buku kalau budget beli buku ada 50 ringgit - nak beli buku garita or chepone..  TENTULAH buku chepOne!

Walau isu dia dgn ex serina aii meluat baca tapi buku dia aii nak beli. Seronok baca dlm kapalterbang ooii.

Quote mintu 4-5-2018 12:36 AM
Aduradura replied at 3-5-2018 08:14 PM
Sorry to say, you have to be realistic , chefwan mmg layak buat buku, pengalaman sheolls dalam d ...

iols setuju dgn pandangan chuols,  chefwan da bertahun2 kat industri seni,  ,  tp mungkin his age,  da tua and still have to work hard to support his family myebabkan kebelakangan ni dia hauk tapi harus di ingat peminat chefwan dr pelbagai lapisan masyarakat n umur.  and ramai forumers yg setuju,  resepi chefwan kalau ikut mmg menjadi, tambahan pula,  travel tips heols pn ramai yg interested nak tau maka sesuai la dia keluarkan buku mcmni.
mcm kes fattah,  he was popular during that year as he is bujang and ada rupa,  of cos la ramai anak dara(masa tu) beli buku dia,  so management dia rancang dgn betul.
as for nanaz,  i dont know,  no news. mgkn heols bole cuba keluarkan buku anger management control or cara nk menjadi artis yg betul sebab dia seperti byk idea tuk diketengahkan kpd masyarakt @ gol. artis.

Lihat semua komen(28)

ADVERTISEMENT


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT

Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

11-8-2022 02:06 PM GMT+8 , Processed in 0.130419 second(s), 32 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top