CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Fokus Lihat artikel

"Pengarah Avengers Buat Kejutan Jumpa Pelajar Malaysia, Indonesia Ada?" - Netizen

7-5-2018 12:02 PM| Diterbitkan: Cari-Nurulain| Dilihat: 4827| Komen: 11|Original author: Oleh: Ain

Description: Bagi peminat filem adi wira Marvel, Avengers: Infinity War merupakan satu penantian yang sangat berbaloi apabila tiket habis dijual macam pisang goreng panas! Rata-rata peminat berpuas hati, malah ada ...
Bagi peminat filem adi wira Marvel, Avengers: Infinity War merupakan satu penantian yang sangat berbaloi apabila tiket habis dijual macam pisang goreng panas! Rata-rata peminat berpuas hati, malah ada yang sanggup menontonnya buat kali kedua dan ketiga.

Tapi, masihkah anda ingat pada sekumpulan pelajar Malaysia yang membuat video parodi bagi trailer filem berkenaan hingga menarik perhatian pengarahnya?


BACA JUGA: "Epik, Genius!" - Remaja Malaysia Dipuji Pengarah Filem Avengers Kerana Video Ini!


Nasib pelajar dari Kolej Mara Seremban itu boleh dikatakan bagai bulan jatuh ke riba apabila pengarah filem berkenaan, Joe Russo sendiri datang berjumpa dengan mereka!




Pada Jumaat lalu, Facebook Marvel Malaysia memuat naik video pertemuan 'bersejarah' mereka itu.

Menurut mStar Online, kumpulan pelajar terbabit dibawa ke Singapura untuk bertemu Russo pada akhir bulan lalu dengan kerjasama Marina Bay Sands dan pihak Marvel.

Dapat dilihat dengan jelas wajah terkejut dan dan betapa terujanya mereka apabila Russo tiba-tiba muncul dari belakang mereka.





Percaya atau tidak, kos pembikinan video parodi itu hanya menelan belanja sebanyak RM3 sahaja!


Loading FB Post...


Nampaknya, Russo benar-benar kagum dengan bakat dan kreativiti anak-anak muda yang mengikuti pengajian A Level itu terutama penggunaan pinggan dalam trailer berkenaan.

Rata-rata netizen berbangga dengan pencapaian mereka dan berharap mereka dapat pergi jauh.

"Ini baru kreativiti, bukan meroyan, berjoget pebulisiti murahan,"
komen netizen.




Pun begitu, entah bagaimana rakyat Malaysia dan Indonesia boleh berbalah mengenai video parodi berkenaan. Ada yang mendakwa, trailer parodi itu ditiru Indonesia.


Seriuslah mereka 'ciplak'?


Foto: FB Marvel Malaysia

Sebelum itu, influencer' media sosial dari Indonesia, Edho Zell memuat naik video dia menemu bual Russo serta pelakon-pelakonnya.




Tindakan Edho menunjukkan video parodi versi Indonesia kepada mereka dikritik 'Try Hard' oleh netizen Malaysia.


Foto: Youtube

Alahai, bilalah Malaysia dan Indonesia nak berhenti berbalah kerana perkara remeh sebegini? - CARI
16

Bagus
10

Marah
10

Terkejut
9

Sedih
9

Lawak
15

Bosan

Friends Rank (69 people)

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote grizz 7-5-2018 01:08 PM
xkn indon kalah ngann malaysia kot..
Quote minguk 7-5-2018 01:11 PM
student tu mak ayah diorang orang indon la..
#doneclaim
Quote capiloton 7-5-2018 01:41 PM
malaysia start buat, yindon klaim copyright kata nya.
sindir kata pencuri, penciplak (dalam bahasa indon dia).
tak lama lepas tu, yindon pun buat versi dia gak.
ntah apa2 yindon nih. dengki lebih.
Quote siputsedut 7-5-2018 01:50 PM
Joe russo ni ada iras mark ruffalo kan?kalau mark tak dpt dtg set agaknya dia pon boleh jd stand in...hukhuk i is sedih taika waititi takde dlm movie ni..watak korg dah mati kah masa starting movie?
Quote hady_vit 7-5-2018 02:16 PM
https://www.youtube.com/watch?v=RvocyODKgkY

kenapa aku tengok yang ini lagi gempak dari budak2 Malaysia ni. pandangan masin2 kot
Quote L211 7-5-2018 03:16 PM
indon mana nk kalah dgn kita.. even hero MLBB yg ura2 Hang Tuah nk kluar xjadi sbb indon claim keris tu milik depa.. Indon ni kekadang so freakin weird..
Quote cmf_premierleag 7-5-2018 04:24 PM
kalo mamat ni lalu depan akak pun akak x kenal dan akak akan whoareyuss kan je beliau
film marvel avengers apakebende tu pun akak x minat tgk
Quote salmon-suki 7-5-2018 09:42 PM
Tgk komen director mcm x ikhlas je..muka benedict pn mcm terpaksa je...semua lah mcm terpaksa bt iv dgn edho ni..director pny expression win giler..nmpk bosan ngn parodi edho tu..hihi
Quote adeqbun 8-5-2018 08:58 AM
grizz replied at 7-5-2018 01:08 PM
xkn indon kalah ngann malaysia kot..

kahkahkah..indon pnye tu nmpk sgt diorg terpaksa gelak dan tgk lalu pura2 terhibur...bohooo
Quote raxief 9-5-2018 10:59 AM
bapak x best parody yindon caprut tu..

ala filem yindon yg dibanggakan sgt mcm pengabdi setan, syurga yg dirindukan, ada apa dgn cinta tu pun bongok je.. bosan nak mampos
Quote raxief 9-5-2018 11:00 AM
hady_vit replied at 7-5-2018 02:16 PM
https://www.youtube.com/watch?v=RvocyODKgkY

kenapa aku tengok yang ini lagi gempak dari budak2 Ma ...

x best pun..

Lihat semua komen(11)

Kategori Berkaitan




Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

6-7-2022 02:07 AM GMT+8 , Processed in 0.072428 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top