CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CariDotMy Portal Portal Utama Fokus Lihat artikel

"Aduh, Macam Kelakar Je Zahid Boleh Menang! UMNO Tak Serik Ke?" - Netizen

2-7-2018 09:35 AM| Diterbitkan: Cari-Nurulain| Dilihat: 5291| Komen: 9|Original author: Oleh: Ain

Description: Berikutan kemenangan Datuk Seri Zahid Hamidi sebagai Presiden UMNO baru bagi penggal 2018-2021, rata-rata rakyat meluahkan rasa terkejut mereka di atas pemilihan itu dan jelas kelihatan ramai yang men ...


Berikutan kemenangan Datuk Seri Zahid Hamidi sebagai Presiden UMNO baru bagi penggal 2018-2021, rata-rata rakyat meluahkan rasa terkejut mereka di atas pemilihan itu dan jelas kelihatan ramai yang menolak Ahli Parlimen Bagan Datuk berkenaan sebagai pemimpin parti terbabit.


Aduh, macam mana boleh menang?

"UMNO pilih Zahid lagi kah? Macam kelakar je.

"Ingatkan lepas kalah Pilihan Raya Umum ke-14 (PRU-14) hari tu, ahli UMNO dah sedar untuk menolak pemimpin yang menjatuhkan UMNO seperti Zahid ni," komen netizen.




Malah, ramai menyifatkan kemenangan Zahid itu boleh menyebabkan parti itu semakin 'terkubur'.


UMNO melakukan kesilapan paling besar

"UMNO masih tak serius melakukan perubahan.

"Zahid menang pun sebab pengundi 'orang lama' tidak mahu berubah," tulis netizen.



Sementara itu, segelintir netizen menyatakan sokongan mereka terhadap Khairy Jamaluddin atau lebih dikenali sebagai KJ dan merasakan dia yang sepatutnya menjawat jawatan berkenaan.

Selain itu, ada juga yang menyuarakan keinginan mereka untuk melihat KJ atau Tengku Razaleigh Hamzah diberi mandat sebagai Presiden, sekali gus memberi nafas baru dalam UMNO.



Bagaimanapun, masih ada yang beranggapan KJ selayaknya tewas dalam pemilihan kepemimpinan UMNO pada Sabtu kerana sikapnya yang disifatkan sesetengah rakyat sebagai 'lalang' dan 'kaki ampu' selain terlalu bercita-cita tinggi.


Lepas ni jangan nak sembang bombastik


Foto: Twitter

Walau bagaimanapun, rakyat berharap agar kepimpinan UMNO yang baru dapat melaksanakan tugas dengan baik, sekali gus mengembalikan keyakinan rakyat. - CARI
4

Bagus
3

Marah
5

Terkejut
5

Sedih
19

Lawak
11

Bosan

Friends Rank (47 people)

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote Cicisweets 2-7-2018 09:42 AM
Aku suka je biar rakyat tersepit sini bang non Sana wak jahid pastu ni Kita tengok Sapa yg paling teruk yg dok bising tu kenapa takde pilihan lertew nanti
Quote HannahMontana 2-7-2018 09:52 AM
Cicisweets replied at 2-7-2018 09:42 AM
Aku suka je biar rakyat tersepit sini bang non Sana wak jahid pastu ni Kita tengok Sapa yg paling te ...

ko lah paling teruk ,ko kan bodoh !
Quote tagas 2-7-2018 10:03 AM
Sampah la netizen2 ni

tu zahid menang

cuba kalo kj menang ko kata tall dark je lebih tp keje kelaut

cuba kalo kuli menang ko kata da tua bwk2 la gi sejid surau

ape netizen maw sebenar nye

nak mamposs

Quote AbukRokok 2-7-2018 10:56 AM
tagas replied at 2-7-2018 10:03 AM
Sampah la netizen2 ni

tu zahid menang

harap zahid insaflah...dan kembali menjalin ikatan silaturrahim lama dengan Bang non
Quote bolamata 2-7-2018 11:36 AM
pelik betul netizen..rata-rata yang marah-marah ni penyokong PH... lantak pi la zahid menang..lagi bagus zahid jadi presiden umno, senang PH nak menang PRU15..

Hanya ahli umno sahaja yang tahu kenapa diaorg pilih zahid ni... Zahid ni nampak macam lembab tapi dari segi mertabatkan agama islamnya bagus.. Lagipun dia ni orang kuat Anwar Ibrahim

Si KJ ni bagus sebab muda lagi, lantang bersuara tapi dia ni melayu liberal... nampak dia orang kuat Tun M juga ni bila Tun M bagi green light KJ mampu bawa UMNO ke depan...

kita tengokkan saja kesudahan UMNO ni... aku rasa kena tarik masuk PPBM aje ni...hehehe

Quote Tlalu 2-7-2018 12:20 PM
bukan rata rata yg marah penyokonh PH. Kalau penyokong PH pun yg masih berpemikiran UMNO. Kalau penyokong PH...tak marah cuma  senyum dan gelak jerlah.

Rata rata yg tak puas hati pun dr kalangan ahli UMNO sendiri..baik org UMNO buat POLL brp percent yg suka/tak suka/50-50..dgn result pemimpin UMNO skrg..sbb yg undi pewakilan bhg shj kan..bukan keseluruhan ahli.. Tapi jgnlah open POLL to all ..nanti ahli PH undi hehehe kang rosak pulak
Quote cekenit 2-7-2018 09:48 PM
Kalo si komedi ni yang pegang memang lame lagi la jadi pembangkang  nmpknye..umno2
Quote bungarose 2-7-2018 10:28 PM
Atleast kj tu kita nampk ler pandangan dan matlamat sewaktu sesi soal jawab di awani. Dia tau aper halatujunyer...walaupun action nyer blum tau lagi whether he walks the talk atau tak...kj patut diberi peluang

Rakyat perlukan pemimpin pembangkang yg kuat dan berpandangan kehadapan...tau aper yg berlaku dalam dunia semasa supaya ader check n balance demi kebaikan kebajikan rakyat
Quote maxgamer82 3-7-2018 10:52 AM
UMNO ni ada ahli lagi ke? duk hari2 keluar cerita ahli lompat parti,bubar cawangan,letak jawatan...mujur xde yang bunuh diri je lagi ni

Lihat semua komen(9)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

20-5-2024 04:50 AM GMT+8 , Processed in 0.040380 second(s), 38 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top