CariDotMy

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CariDotMy Portal Portal Utama Fokus Lihat artikel

Motif Rosmah Ada Koleksi Tiara, Dia Ingat Dia Sailormoon Ke Apa? - Netizen

28-6-2018 04:11 PM| Diterbitkan: Cari-Nurulain| Dilihat: 13052| Komen: 34|Original author: Oleh: Ain

Description: Sejak jumlah nilai aset rampasan didedahkan, semakin kuat suara netizen mengecam mantan Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Razak dan isteri, Datin Seri Rosmah Mansor.
Sejak jumlah nilai aset rampasan didedahkan, semakin kuat suara netizen mengecam mantan Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Razak dan isteri, Datin Seri Rosmah Mansor.




Jika sebelum ini, beg tangan Birkin menjadi bualan, kini beg jenama Bijan pula mencuri tumpuan masyarakat hingga rata-rata netizen menjadikannya bahan jenaka kononnya beg berkenaan menjadi pilihan Rosmah kerana jika diterbalikkan ejaannya, ia akan mengeja nama NAJIB.




Tak kurang juga yang membandingkan nilai rampasan barangan mewah 'bekas Wanita Pertama' itu dengan Imelda Marcos, isteri kepada bekas presiden Filipina iaitu Ferdinand Marcos.





Dalam pada itu, sempat juga netizen menyindir kenyataan mengenai Rosmah yang dikatakan terkejut dengan jumlah dan nilai barang yang dirampas dari kediaman mereka.


Banyak sangat sampai tak tahu berapa jumlahnya


"Suami lain selalu tahu sebab isteri biasanya minta duit daripada suami bila nak beli apa-apa,"
sindir netizen.




Malah, barangan kemas yang dinyatakan terutama tiara menjadi topik hangat diperkatakan di laman sosial.


Rosmah dengan Najib fefeeling princess Barbie ke?


"Dia ingat dia Sailormoon ke apa weh?

"Ingatkan Dato Vida je gila pakai tiara.

"Tiara tu hadiah juga ke? Seriuslah Rosmah ramai peminat,"
perli netizen.




Sementara itu, ramai mempersoalkan hadiah diterima Rosmah memandangkan kebanyakannya lebih kepada keperluan wanita.


Kenapa ramai bagi hadiah kepada Rosmah berbanding Najib?


"Tak ada ke barang Najib dirampas seperti tali pinggang berharga RM5o ribu ke?"
soal netizen.


Foto: Twitter

Lucu pun ada juga apabila melihat reaksi netizen terhadap Najib dan Rosmah. Pun begitu, ada benarnya juga tanda tanya mengenai hadiah yang mereka terima. Mengapa kebanyakan hadiah diterima merupakan barangan mewah yang lebih kepada aksesori wanita? - CARI
20

Bagus
12

Marah
16

Terkejut
14

Sedih
18

Lawak
22

Bosan

Friends Rank (102 people)

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote haryatie 28-6-2018 04:20 PM
kelakar la masing2 punya komen
tp betul jugak kan semua benda makcik ros punya
tp aku pun 1st time dngar brand BIJAN ni...ingat org sja2 main
Quote Rainrein 28-6-2018 04:31 PM
Kakmah ni fefeeling kanak kanak riang ke nak ada tiara bagai. Ingat anak i yang umo 5 tahun tu je asik suh mami dia beli tiara perasan princess, kakmah pun sama rupanye.
Quote misscendol 28-6-2018 04:38 PM
mula2 aku igt bijan tu sarcastic joke je
Quote palmolive 28-6-2018 04:54 PM
ingatkan Rosmah pengumpul kereta Proton Tiara
Quote munchkin 28-6-2018 05:21 PM
Imelda marcos tu ngaku dia punya. Dia proud dengan material dan kecantikan. Dia biar je barang2 tu.

Yg ni kemain putar belit larikan barang.
Quote munchkin 28-6-2018 05:23 PM
Cenderamata yg tun dapat dia pamer kat muzium langkawi sana. Setahu i depa rotate pameran. Sebab ada cenderamata dia tak dipamerkan disimpan di bilik2 muzium sementara tunggu turn dipamer.
Quote meisapoya 28-6-2018 07:34 PM
Bila masa kak rose pakai tiara? X pernah nampak plak pakai. Too precious gamaknya
Quote nuryakmal 28-6-2018 08:14 PM
deep own inside its every girls dream to wear a tiara
Quote gold_teeth 28-6-2018 08:21 PM
munchkin: Cenderamata yg tun dapat dia pamer kat muzium langkawi sana. Setahu i depa rotate pameran. Sebab ada cenderamata dia tak dipamerkan disimpan di bilik2 ...


Dlu before pru i p melawat mcm suram je xde dana kut kna block..kedai makan pn tutup.. harapnya lepas ni bersinar la nmpak ceria sket n ramai pelaway
Quote zennaya 28-6-2018 08:34 PM
serius, jenama Bijan tu kali pertama dgr masa PC Tuan Amar Singh. seumur hidup aku tak pernah dgr brand tu. klu Hermes,chanel n Prada tu mmg international brand. igtkan polis salah sebut. nak sebut birkin,sebut bijan. ia betol2 wujud. tiara? kejadah apa pakai tiara sampai 14? acah permaisuri kah? or empress?
Quote Cyempaka 28-6-2018 10:25 PM
Aku bayangkan dia dok sorang2 dalam bilik pakai tiara dan ketawa depan cermin. Hahahha msia ni aku yg punya!!! - macam witch
Sekian imaginasi
Quote eyansss 28-6-2018 11:32 PM
sheols kan first lady... kalah pemaisuri agong... so kena la ada tiara...
Quote noell 28-6-2018 11:49 PM
Cyempaka replied at 28-6-2018 10:25 PM
Aku bayangkan dia dok sorang2 dalam bilik pakai tiara dan ketawa depan cermin. Hahahha msia ni aku y ...

sebelum ketawa dia karoke lagu let it goooo 4kali sambil pakai cosplay frozen

ok?

Quote rogayahtop 29-6-2018 12:44 AM
tajuk terbaik so far. akak rasa kak pinki mmg ada ala2 villain steven universe.
Quote Queenofhearts 29-6-2018 08:23 AM
Agaknye dia sengsorang dlm bilik pakai tiara sambil nyanyi I Am Me...hahahaha
Quote xAthenax 29-6-2018 08:52 AM
Pakai dia role-playing kot the tiaras
Quote Donatello86 29-6-2018 09:20 AM
Ahkak pink u r very cruel, greedy & villian...
Quote pinkpunk 29-6-2018 09:35 AM
dia sorok dlm rambut kot. tu gerbang semcm. now dah kuncup tiara dah kena rampas..
Quote CrowneGlory 29-6-2018 10:17 AM
motip ada kurap tumbuh kat btg hidung?

Lihat semua komen(34)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

20-6-2024 04:39 AM GMT+8 , Processed in 0.050111 second(s), 48 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top