CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CariDotMy Portal Portal Utama Isu Semasa Lihat artikel

'Kami Perlu Wang Itu' - Zahid Arah Peguam UMNO Bincang Dengan SPRM

30-6-2018 03:26 PM| Diterbitkan: CARI-MAL| Dilihat: 6206| Komen: 23

Description: Barisan peguam UMNO diarahkan Naib Presiden parti itu untuk memfailan rayuan kepada Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) agar menyahbekukan sebahagian akaun UMNO.
Barisan peguam UMNO diarahkan Naib Presiden parti itu untuk memfailan rayuan kepada Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) agar menyahbekukan sebahagian akaun UMNO.


Foto: IG Zahid Hamidi

Memetik Astro AWANI, naib presidennya, Datuk Seri Ahmad Zahid Hamidi yang merasmikan Mesyuarat UMNO Bahagian Bagan Datuk serta Pemilihan Parti peringkat Bahagian dan Majlis Tertinggi bagi penggal 2018/21 berkata, mereka memerlukan wang berkenaan bagi menampung perbelanjaan seperti urusan pentadbiran parti.

“Ia telah dikemukakan oleh Setiausaha Agung (Datuk Seri Tengku Adnan Mansor) kepada pihak SPRM dan kita harap SPRM memberikan pertimbangan sewajarnya kerana tentunya kita mahu supaya gaji, sewaan dan kos-kos pentadbiran lain dapat terus diberikan pertimbangan kerana ianya bukan digunakan untuk tujuan lain,” katanya.


Media, sebelum ini melaporkan SPRM telah membekukan beberapa akaun milik individu serta  organisasi termasuk UMNO yang dipercayai terbabit dengan skandal 1Malaysia Deverlopment Bhd (1MDB). 

Sementara itu, BERNAMA melaporkan Datuk Seri Najib Razak mempertikaikan tindakan akaun UMNO pusat dibekukan SPRM.


Foto: BERNAMA

"Sebab apapun, UMNO tidak bersalah. Kalau individu yang bersalah, ambillah tindakan kepada orang yang berkenaan. Jangan ambil tindakan kepada UMNO, jangan ambil tindakan kepada parti politik sebab parti politik ada ahlinya dan berfungsi dalam sistem demokrasi.

"Kita ada tanggungjawab kepada rakyat yang perlu dilaksanakan, bukannya kita wujudkan parti politik untuk suka ria. Kita ada tugas yang berat," katanya ketika berucap merasmikan Persidangan Perwakilan UMNO Bahagian Pekan, hari ini. - CARI
5

Bagus
23

Marah
4

Terkejut
12

Sedih
6

Lawak
8

Bosan

Friends Rank (58 people)

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote samasam90 30-6-2018 03:38 PM
kesian mu wak.. hanya keran statement duit itu duit umno, habis terpalit dgn 1mdb
Quote summerguy 30-6-2018 03:51 PM
Kesian jugak.. nanti mcm mana nak bayar ulat2 taik UMNO kat Cari ni
Quote renko 30-6-2018 04:24 PM
perlu nk bayar elaun2 macaii
pastu tabur dedak nk berkempen presiden umngok
Quote karlnurani 30-6-2018 04:26 PM
Edited by karlnurani at 30-6-2018 05:11 PM

nyanyi la lagu , anak kecil main api tu ramai2 please , lagi ni pun sesuai jugak wak ponorogo


KAMI PENYAMUN

(Siul)

Hoi!

Kamilah penyamun di dalam negeri
Kami penyamun di dalam ini negeri
Kerja merompak, mencilok dan mencuri
Tidak memilih mas intan kerbau sapi
Asal yang boleh ku bawak lari
Kami penyamun
Penyamun

Lalala...

Kamilah penyamun di dalam negeri
Kami penyamun cukup berilmu kebal
Pasal mencuri terkenal paling handal
Ayam dan itik semua kami bedal
Siapa mau lawan ku tunjal-tunjal
Kami penyamun
Penyamun
[youtube]5TGX9KS4V64[/youtube]
Quote finesse 30-6-2018 04:30 PM
Bodo nya.. kalau wak ni menang, memang mampus dan jatuh hina la UMNO. Bye byches
Quote karlnurani 30-6-2018 04:39 PM
samasam90 replied at 30-6-2018 03:38 PM
kesian mu wak.. hanya keran statement duit itu duit umno, habis terpalit dgn 1mdb

duit parti simpan di rumah ratus juta- ok tu duit pilihanraya katanya,dan dan geng umno claim tuntutan.
duit dalam akaun kena block- hilang punca duit pelincir parti. longgok la duit duit yang pemimpin umno ada simpan kat rumah, mana la tau, semua cerdik macam najib, ntah ntah lagi banyak bila dikumpul dari nilai rampasan di rumah najib
Quote MizzNaza 30-6-2018 05:50 PM
Kesian pulak wak nih
Quote sinalegna 30-6-2018 06:07 PM
Source of money? Kihkihkih
Quote armin 30-6-2018 06:34 PM
Haha padan muka siapa suruh mengaku
Quote munchkin 30-6-2018 06:58 PM
Aikk. Bayar sewa. Uncle aku punya pejabat setahun tak bayar sewa sampai kena bawak court case. Depa nak bincang atas nama parti jangan aniaya melayuk katanyaaaa. Uncle aku ni lembut hati. Aku yg suruh depa berambus.

Quote RatuDunia94 30-6-2018 08:59 PM
Rilek r.. Baru bape bulan jd pembangkang.. Kerusi duduk pon x panas lg..
Quote samasam90 30-6-2018 10:52 PM
karlnurani replied at 30-6-2018 08:39 AM
duit parti simpan di rumah ratus juta- ok tu duit pilihanraya katanya,dan dan geng umno claim tunt ...

takut kot beg bini kena tarikk..

btw, ingatkan umno cuma ada satu bank.. rupanya setiap cawangan ada bank.. tetap juga nak simpan bawah bantal..
Quote estrelle 1-7-2018 01:12 AM
Melayu dah terbangsat ke belom ni?
Quote famri7 1-7-2018 01:25 AM
Kenapa merrka ni xtahu malu sis..
Quote cahaya_almas 1-7-2018 10:33 AM
Semoga umno cepat berkubur dgn presiden baru nie...
Quote Burong_Hantuk 1-7-2018 10:38 AM
aduh..wak jahid,kau mintak lah wang sama anak kau si nurul sin chan tuh
Quote alieyrina 1-7-2018 11:34 AM
Pergghhhh hida dina terus sampai tahap gini...ok la..

x la teruk sgt mcm rakyat hari2 lalui..propa lebih puak penyamun nii
Quote samasam90 1-7-2018 03:20 PM
choi kami perlu wang itu utk apa? manifesto wak jait bagi gaji kat macai ke? ke bini kepingin jadi kakmah 2.0?
Quote M.Rose 2-7-2018 10:21 AM
karlnurani replied at 30-6-2018 04:26 PM
nyanyi la lagu , anak kecil main api tu ramai2 please , lagi ni pun sesuai jugak wak ponorogo



Ini klakar kah kah kah

Lihat semua komen(23)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

14-6-2024 07:44 AM GMT+8 , Processed in 0.328264 second(s), 48 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top