CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CariDotMy Portal Portal Utama Isu Semasa Lihat artikel

Tahniah Zahid, Tapi Kami Takkan Bekerjasama Dengan UMNO - Tun M

2-7-2018 10:44 AM| Diterbitkan: CARI-MAL| Dilihat: 3645| Komen: 15

Description: "Tahniah, ini bermakna dia (Zahid) disayangi UMNO dan saya mengucapkan tahniah kepadanya, tetapi kami tidak akan bekerjasama dengan mereka."
"Tahniah, ini bermakna dia (Zahid) disayangi UMNO dan 
saya mengucapkan tahniah kepadanya, tetapi kami tidak akan 

bekerjasama dengan mereka."

Berikutan keputusan pemilihan jawatan tertinggi UMNO pada Sabtu, Tun Dr Mahathir Mohamad mengucapkan tahniah kepada Datuk Seri Ahmad Zahid Hamidi kerana dipilih sebagai Presiden baru parti itu bagi penggal 2018-2021.


Foto: IG Zahid Hamidi

Bagaimanapun, mStar Online melaporkan, Perdana Menteri tidak bercadang bekerjasama dengan UMNO kerana beliau tidak dapat melupakan apa yang pernah dilakukan parti berkenaan terhadapnya sebelum ini.


"Mereka melakukan banyak perkara kepada kami pada masa lalu. Kami tidak dapat berbuat apa-apa, kami tidak dapat mengumpul sumbangan.

"Semua kawan saya tidak dapat mendekati saya. Mereka semua melarikan diri, meninggalkan saya sendiri,” katanya.

Menurut laporan, Dr Mahathir keluar dari UMNO pada 2016 berikutan tidak berpuas hati dengan parti itu yang terpalit dengan skandal 1Malaysia Development Bhd (1MDB).


Foto: Pikiran Rakyat

Beliau kemudian menubuhkan parti Bersatu, namun menghadapi pelbagai rintangan dalam mendaftarkan parti berkenaan dengan Pendaftar Pertubuhan (ROS) yang berada di bawah Kementerian Dalam Negeri kendalian Ahmad Zahid selaku Menteri Dalam Negeri ketika itu.

Manakala, pada Pilihan Raya Umum ke-14 (PRU-14) pula, Bersatu terpaksa bertanding di bawah logo PKR selepas penyertaannya digantung ROS. - CARI
17

Bagus
12

Marah
20

Terkejut
9

Sedih
8

Lawak
17

Bosan

Friends Rank (83 people)

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote EvieWanKenobi 2-7-2018 10:52 AM
kata takdak dendam..
Quote babyhubby85 2-7-2018 11:04 AM
hidup Tun M
Quote noor2 2-7-2018 11:10 AM
Macam la dulu BN umno ni bekerjasama dengan pembangkang. ...
Quote sofiazara 2-7-2018 11:12 AM

tun m kata takmo kerjasama dengan umno sebab dulu umno buat teruk kat dia. tu ja,
Quote Cicisweets 2-7-2018 11:16 AM
Bila Masa umno kata nak beekerjasama dgn dia{:smile
Quote LostStar 2-7-2018 11:24 AM
haha susah la kalau dah nyanyok gini.. cepat la lepaskan jawatan ko ke LGE.. lama dah dia tnggu tu..
Quote tipuware 2-7-2018 11:27 AM
Semua kawan taknak dekati tun pasal diorang bukanlah kawan yg sejati. Tu semua kroni. Tapi skrng dah dekati kan??????
Quote bangcak 2-7-2018 11:37 AM
LostStar replied at 2-7-2018 11:24 AM
haha susah la kalau dah nyanyok gini.. cepat la lepaskan jawatan ko ke LGE.. lama dah dia tnggu tu.. ...

sila masuk kelas tusyen kitsiang dulu ye


Quote Maideen. 2-7-2018 01:21 PM
I rasa YAB Tun M tak mahu bekerjasama dengan UMNO sebab UMNO baik dengan PAS. Parti jijiks lagi menjijikskan.

wallahualam.

Nota: Dulu masa DAP bekerjasama dengan PAS pon ramai yang menjauhkan diri dari DAP.
Quote cmf_shalom 2-7-2018 04:28 PM
Edited by cmf_shalom at 2-7-2018 04:35 PM
tipuware replied at 2-7-2018 11:27 AM
Semua kawan taknak dekati tun pasal diorang bukanlah kawan yg sejati. Tu semua kroni. Tapi skrng dah ...


sekali lagi, TUN fokus dekat kawan-kawan...ada hub. rapat ni agaknya..

Bukannya TUN dimasukkan dalam tahanan..shingga kawan2 x boleh jumpa...zaman skrg zaman wasap...stakat rindu nak borak...boleh selesai masalah...if nak jumpa pun..boleh ngeteh mana2..TUN pun selamba boleh tibai Najib dekat FB
Tapi if x jumpa tu merujuk x dpt nak buat perancangan nak kembangkan bisiness tu...itu baru betul...


If nak jadikan kisah silam, aku rasa pemimpin politik PH ni lagi baik hati kot....mereka boleh lupakan apa layanan TUN thadap mereka dulu-dulu...

Quote lazim 2-7-2018 04:35 PM
tipuware replied at 2-7-2018 11:27 AM
Semua kawan taknak dekati tun pasal diorang bukanlah kawan yg sejati. Tu semua kroni. Tapi skrng dah ...

alah alah susah nya nk bg paham kena cite sebijik2 rupanya. yg dimaksudkan tun, pasa masa itu, sesiapa yg dilihat sbg pro tun, cuba tolong tun, akan disusah2kan. kejap  je kena serbu dgn lhdn dan sbgainya. setakat kawan picisan tu kesah plk tun. dia mksdkn yg nk tlg dia akan disusahkan.

Quote cmf_shalom 2-7-2018 05:23 PM
Edited by cmf_shalom at 2-7-2018 05:28 PM
lazim replied at 2-7-2018 04:35 PM
alah alah susah nya nk bg paham kena cite sebijik2 rupanya. yg dimaksudkan tun, pasa masa itu, ses ...

if setakat kkwn bstatus pician  yg xde kepentingan dalam sepak terajang politik...jangan lagi Najib yg nk sekat...TUN pun xde masa nk borak2 ngan dorg...

of kos la...ak rasa semua org tau..kkwn yg TUN maksudkan kategori apa...

Najib pun  xde la bodoh nak cantas semua yg kenal TUN...dia cantas sapa yg berpotensi je... zaman Mahadhir dulu mereka gelar geng berpotensi ni sebagai kroni..zaman TUN je dipanggil kekawan

Ini namanya sepak terajang dunia politik..jangan bagitau aku...TUN x pernah buat pkara sama...
Quote tipuware 2-7-2018 07:01 PM
lazim replied at 2-7-2018 04:35 PM
alah alah susah nya nk bg paham kena cite sebijik2 rupanya. yg dimaksudkan tun, pasa masa itu, ses ...

Tu pada pendapat ko. It's ok to disagree
Quote AbukRokok 3-7-2018 06:43 AM
bakal pm ke 8 mgkin berbeza pendirian. anak murid dia juga
Quote cmf_shalom 3-7-2018 09:49 AM
AbukRokok replied at 3-7-2018 06:43 AM
bakal pm ke 8 mgkin berbeza pendirian. anak murid dia juga

Tu hari semasa ayahanda menjadi PM..

Tuan penasihat kepada ayahanda ke sana ke mari memberi nasihat berunsur amaran kpd ahli politik lain..eg bodoh la sapa yg nk PM ditukar dlm tempoh ni..bla bla...


Tapi tuan penasihat tlupa nak bagi amaran kepada rakan-rakan kroni yg lain.."bsabar la sahabat2 ku sekalian...bagi la kedaan reda dulu...bagi la ayahanda dalam tempoh brehat dulu...lepas tu kita ngappppppp kekayaan malaysia! Tanah ini kita yang punyeeeeeeee......

Lihat semua komen(15)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

14-6-2024 07:10 AM GMT+8 , Processed in 0.143676 second(s), 44 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top