CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CariDotMy Portal Portal Utama Selebriti Gosip Socmed Lihat artikel

Aishah Mahu Berhenti Politik Sebab Merajuk Tidak Dipilih Ke?

3-7-2018 10:06 AM| Diterbitkan: Cari-suzy| Dilihat: 3124| Komen: 7|Original author: Oleh: Suzy

Description: Saat ini, kecoh di mana-mana mengenai figura yang aktif dalam bidang politik mahu 'pencen' ataupun keluar dari parti pilihan mereka. Semuanya gara-gara tidak terpilih menjadi sebahagian daripada baris ...


Saat ini, kecoh di mana-mana mengenai figura yang aktif dalam bidang politik mahu 'pencen' ataupun keluar dari parti pilihan mereka. Semuanya gara-gara tidak terpilih menjadi sebahagian daripada barisan hadapan pemilihan parti di peringkat tinggi. 

Menurut netizen, ada di antara mereka ini membuat pelbagai alasan kerana ‘merajuk’ tidak terpilih.



Salah seorang yang dikatakan bertindak sebegitu adalah penyanyi bersuara lunak, Aishah. Dia yang suatu ketika dahulu bersuara lantang menentang kerajaan lama ketika itu, tiba-tiba mahu menarik diri daripada aktif di pentas politik. 

Menurut Aishah, dia ingin kembali dalam bidang seni yang merupakan akar umbi kepada minatnya yang sebenar. 


Foto: IG Aishah

Netizen tanpa membuang masa meninggalkan komen dalam muat naik tersebut. Menurut netizen, Aishah membuat keputusan itu kerana terpaksa selepas namanya tidak tercalon.  

Dua jam kemudian, Aishah membalas komen tersebut menyatakan bahawa dia yang meminta kepada pihak berkenaan untuk tidak mencalonkan namanya. Hal ini kerana dia amat menyayangi bidang seni serta tidak kisah menyanyi sehingga tua kerana pendapatan yang lumayan dalam bidang tersebut. 

Sebenarnya, penglibatan artis dalam bidang politik bukanlah perkara baru. Malah, semenjak pilihan raya baru-baru ini artis lebih terbuka dengan parti pilihan mereka. 

Namun, ada yang beranggapan dunia politik adalah sesuatu yang negatif sehinggakan penglibatan mereka kadangkala boleh mengundang masalah dalam kerjaya seni. Mungkin Aishah menganggap ini adalah keputusan terbaik buatnya, namun siapa tahu mungkin dia akan berubah hati kelak? - CARI

Bagus

Marah

Terkejut
2

Sedih
1

Lawak
1

Bosan

Friends Rank (4 people)

  • Sedih

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote kiambang 3-7-2018 10:24 AM
Sayang bakat nyanyi kak Ecah ... eloklah kembali menyanyi ... apa netizen nak kata buat bodo je ...
Quote alesandra 3-7-2018 12:33 PM
owh..mmg mintak tak dicalonkan.okeyla ..teruskan forte kak ecah......
Quote rogayahtop 4-7-2018 02:46 AM
ala kak baik duk rumah buat decoupage je sambil tunggu call buat show dr duk join "bro" saddick tu  boleh jugak peluk2 si bam bam.

seperti biasa yg follow n komen kat ig retis ni mmg ramai kategori lembam. dia ingatkan aishah ni sama spm pangkat 3 mcm dia kut.
Quote lolen 4-7-2018 10:40 AM
bukan kekcah ni dulu penyokong kuat PKR ke? mcm tpernah tgk yg dia pakai baju BERSIH kaler kuning tu dok buat piket ramai2
Quote RatuDunia94 5-7-2018 11:05 PM
Tp suara sheols dh semput la skrg..
Quote Konahhh 5-7-2018 11:26 PM
Aduhai kak ecah comment balas pun tak reflect orang berumur. Biar jela dikata orang kak ecah, bagi statement yg perlu jela, janji masyukkk bagai dikata. But again, to each & their own
Quote LembingDayanti 6-7-2018 01:20 AM
minta maaf la Aishah ni ibarat Situ Nurdiana versi gemok. Takde aura

Lihat semua komen(7)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

21-5-2024 09:57 AM GMT+8 , Processed in 0.047692 second(s), 36 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top