CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CARI Infonet Portal Portal Utama Fokus Lihat artikel

Anak Zahid Meroyan Pasal KJ Macam Tak Ada Arah Tuju Hidup - Nurul Zahid Dikecam

3-7-2018 10:59 AM| Diterbitkan: Cari-Nurulain| Dilihat: 22136| Komen: 62|Original author: Oleh: Ain

Description: Berikutan tindakan Ahli Parlimen Rembau, Khairy Jamaluddin menolak jawatan Setiausaha Agung yang ditawarkan Presiden UMNO Datuk Seri Dr Ahmad Zahid Hamidi, kita boleh lihat pelbagai reaksi dilemparkan ...
Foto: IG Nurul Zahid/KJ


Berikutan tindakan Ahli Parlimen Rembau, Khairy Jamaluddin menolak jawatan Setiausaha Agung yang ditawarkan Presiden UMNO Datuk Seri Dr Ahmad Zahid Hamidi, kita boleh lihat pelbagai reaksi dilemparkan netizen terhadapnya.




Ada yang menyokong, malah ada juga yang menyindirnya dengan mendakwa Khairy merajuk kerana tewas dalam pemilihan jawatan tertinggi parti itu bagi penggal 2018-2021.

"Apakah dengan memegang jawatan sebagai Presiden baru boleh dikatakan pejuang?"
soal netizen yang kemudian dibalas Khairy.





Lebih menghangatkan keadaan, ada yang menuduh Khairy merajuk kerana gagal menyandang jawatan berkenaan selain mendakwa beliau tiada pengalaman untuk memimpin UMNO.


Merajuklah tu. Sedarlah diri tu sikit


Bagaimanapun, beberapa pengguna membidas kecaman netizen berserta penjelasan dan komen membina semangat.

"Bukan merajuk, tetapi menyusun strategi,"
bidas netizen.


Foto: Twitter

Namun, apa yang menarik perhatian penulis adalah kemas kini terbaru di Instagram milik anak Ahli Parlimen Bagan Datuk itu iaitu Datuk Nurulhidayah Ahmad Zahid atau lebih dikenali sebagai Nurul Zahid.







Nurul, kemudian mengambil langkah memadam postingnya dan memuat naik satu posting baru dengan menyatakan sebab tindakannya itu.


Foto: IG Nurul Zahid

Rata-rata netizen menyifatkan tindakan Nurul memuat naik beberapa kemas kini dengan kata-kata sindiran terhadap seseorang sebagai satu tindakan kurang matang dan langsung tidak mempamerkan imej seorang public figure.


Korang jaga-jaga. Anak Zahid dah meroyan tu


"Bapak dah menang pun nak meroyan lagi ke?

"nak menteri yang perangai macam tak ada arah tuju hidup,"
antara komen netizen.




Walaupun tidak memaklumkan nama sasaran sindirannya itu, namun rata-rata netizen tahu kepada siapa ia ditujukan.


Semua orang tahulah kau tuju pada siapa


Foto: Twitter

Eh, boleh tahan juga ya Nurul Zahid punya 'kelantangan' di media sosial. - CARI
4

Bagus
14

Marah
4

Terkejut
12

Sedih
16

Lawak
12

Bosan

Friends Rank (62 people)

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote kucingitam 3-7-2018 09:57 AM
bising...pi tolong abah hang jawab soalan sprm tu..
Quote AznieBunnie 3-7-2018 10:06 AM
mentang-mentang bapak dia naik balik, dia pun ikut sama nak naik jugak.
nyampah ai!
Quote manehnya 3-7-2018 10:13 AM
oo baru tau royanan tu tuju kt sapa...

sapa yg x dak arah la ni.. takat abah hg jd presiden rumah nk runtuh wat perwww

Quote precious_chicas 3-7-2018 10:17 AM
hahaha...pompuan camni meroyan mmg buruk rupanya. takleh move on ke kalah pemilihan? ayahnya kan ada...wait...menang presiden parti...tak lama lagi terpaksa menjawab pertuduhan pula.

Quote maxgamer82 3-7-2018 10:48 AM
menang tapi akaun kena beku...
menang tapi kena seru dengan SPRM...
menang tapi jadi pembangkang...
menang tapi ahli makin kurang
menang tapi ramai gunting dalam lipatan

Hal ketenteraan pun,Nurul ni x layak nak cakap pun...
dapat pangkat ketuai perbarisan je pun...pastu acah2 isap vape sebab nak in dengan scene belia
Quote gekkou 3-7-2018 10:54 AM
dah main perli- perli lepas tu delete
mohon lembaga disiplin pun check kak long royani ni juga
amboiii... sesama parti pun galak aihhh
Quote stillen 3-7-2018 11:01 AM
Acah2 bagus dia nie, vapers skrg jadi madu
Quote Login_ID 3-7-2018 11:05 AM
anak wak jahid perasan bagus nak mampS


#RIPUmno
Quote LostStar 3-7-2018 11:05 AM
anak die ni meroyan bila laki xdak kat uma.. kesiannnn...
Quote moonbug 3-7-2018 11:07 AM
Bisingnya anak pendatang sorang ni
Quote zaziot 3-7-2018 11:12 AM
xminat dgn peel dia ni...memalukan
Quote Cyempaka 3-7-2018 11:12 AM
pompuan ni mmg sentiasa meroyan mcm bagus sepanjang zaman pun. dapat pangkat meroyan, xdpt meroyan, laki mati meroyan, laki baru meroyan. jenis perasan bagus mmg begitu. dia pun poyo ada hati nak kata org lain poyo. cakap depan cermin ke?
Quote annabellaruz2 3-7-2018 11:39 AM
Bila anak bekas TPM yg tewas PRU14 meroyan..
Ko ni masa beranak dulu tak berpantang habis ke haper pompuan?
Tak habis2 meroyan!
Apa agaknya yg bakalan membuatkan mulut bontot ayam tu bisa diam?
Agak2 klu bapak dia kalah dalam pemilihan tu dan bukan presiden UMNO, sakit meroyan dia tu sembuh tak?

Benci sungguh aku dengan anak bekas menteri yg masih nak berlagak nih!
Quote BedahBedul 3-7-2018 11:41 AM
Who r yuss
Quote merry83 3-7-2018 11:46 AM
She is the one yang Proud of Your Own (Poyo)..anything she said is actually the reflection of her.

If you all tak nak murung, please don't follow her instagram account..too much negativity from her. She tried hard to portray she's happy, buat actually she is not..banyak fake account die buat. die block orang, tp die still can read all comments using her fake account.

I will avoid this kind of person if i knew one. It is good that KJ doesn't bother to reply to her "meroyan words". Will just waste his time.
Quote pakis_hutan 3-7-2018 11:52 AM
Aik? Bukan dia ke haritu yg post pasal ayah dia ajar to be humble (ni pasal kes anak Wan Azizah macam peghak naik kapal terbang kerajaan & post semedang kat IG)

So sekarang makan diri sendiri ke apa? Bapak dah menang Boleh diam tak?
Quote de_ikea 3-7-2018 11:55 AM
kak long dan poyo berpisah tiada. Acah-acah bagus dlm segala hal. Orang-orang bagus tak perlu nak meroyan pun.
Rileks kklong. Buat kerja byk2 ready for next election. Hotel chuols cmna?
Quote fushimi 3-7-2018 01:09 PM
aku menyampah betul ngan pempuan ni

jaga laki ko tu baik baik

nanti kena cara baru ko tau
Quote MissVixen 3-7-2018 01:14 PM
Bitch nya betina ni. Macam mana la isteri pertama nak hadap dia.

Lihat semua komen(62)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CARI Infonet

25-4-2024 06:03 PM GMT+8 , Processed in 0.107608 second(s), 48 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top