CariDotMy

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CariDotMy Portal Portal Utama Isu Semasa Lihat artikel

Syed Saddiq Cantas Rekod Najib!

2-7-2018 02:43 PM| Diterbitkan: CARI-MAL| Dilihat: 8251| Komen: 50

Description: Syed Saddiq Abdul Rahman, menempa sejarah apabila menjadi menteri termuda di Malaysia pada usia 26 tahun, lapor BH Online.
Syed Saddiq Abdul Rahman, menempa sejarah apabila menjadi menteri termuda di Malaysia pada usia 26 tahun, lapor BH Online.


Foto: IG Syed Saddiq

Sebelum ini, rekod pemimpin termuda dalam Kabinet disandang Datuk Seri Najib Razak apabila dilantik sebagai Menteri Belia dan Sukan ketika berusia 33 tahun.

Beliau sebelum itu memegang jawatan Timbalan Menteri Tenaga, Telekomunikasi dan Pos ketika berusia 25 tahun pada 1978.

Ahli Parlimen Muar itu berkata, penampilan beberapa pemimpin muda dalam barisan Kabinet membuktikan corak pentadbiran kerajaan secara menyeluruh tanpa mengira umur serta latar belakang.

"Saya baru saja selesai mengangkat sumpah di Istana Negara sebagai anggota Jemaah Menteri dan bakal menggalas tugas sebagai Menteri Belia dan Sukan bagi penggal ini.

"Saya memanjatkan rasa penuh syukur dan takzim ke hadrat Ilahi atas pelantikan ini, sesungguhnya ia adalah amanah yang amat berat untuk saya pikul, namun ia berupaya digalas serta percaya kejayaan akan diraih bersama-sama seluruh anggota Kementerian Belia dan Sukan sebagai satu pasukan," katanya dalam satu kenyataan.


Foto: BERNAMA

Dalam masa sama, Syed Saddiq berkata, pelbagai dasar dan rancangan dirangka dalam usaha mengangkat golongan belia bagi memastikan golongan muda menjadi peneraju utama agenda pembangunan negara.

"Kerajaan juga berazam untuk memperjuangkan sukan tempatan secara lebih menyeluruh dan adil, malah Malaysia akan terus menempa kejayaan dalam pelbagai bidang seperti aspek pengurusan, kemudahan dan hal ehwal atlet yang menjulang kejayaan di arena tempatan dan antarabangsa.

"Nasib golongan atlet akan terus dibela dan dijaga," katanya. - CARI
30

Bagus
17

Marah
22

Terkejut
21

Sedih
21

Lawak
15

Bosan

Friends Rank (126 people)

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote Burong_Hantuk 2-7-2018 02:28 PM

Quote Burong_Hantuk 2-7-2018 02:35 PM







Quote zorrro_03 2-7-2018 02:36 PM
najib mana sekor maksudnya?
Quote kucen_miang 2-7-2018 02:39 PM
at least jibun pun bermula sebgi timb selama 8 tahun, ko ttiba nak jd muntri.
Quote CARI-MAL 2-7-2018 02:43 PM
Syed Saddiq Abdul Rahman, menempa sejarah apabila menjadi menteri termuda di Malaysia pada usia 26 tahun, lapor BH Online.




Foto: IG Syed Saddiq




Sebelum ini, rekod pemimpin termuda dalam Kabinet disandang Datuk Seri Najib Razak apabila dilantik sebagai Menteri Belia dan Sukan ketika berusia 33 tahun.


Beliau sebelum itu memegang jawatan Timbalan Menteri Tenaga, Telekomunikasi dan Pos ketika berusia 25 tahun pada 1978.


Ahli Parlimen Muar itu berkata, penampilan beberapa pemimpin muda dalam barisan Kabinet membuktikan corak pentadbiran kerajaan secara menyeluruh tanpa mengira umur serta latar belakang.

"Saya baru saja selesai mengangkat sumpah di Istana Negara sebagai anggota Jemaah Menteri dan bakal menggalas tugas sebagai Menteri Belia dan Sukan bagi penggal ini.

"Saya memanjatkan rasa penuh syukur dan takzim ke hadrat Ilahi atas pelantikan ini, sesungguhnya ia adalah amanah yang amat berat untuk saya pikul, namun ia berupaya digalas serta percaya kejayaan akan diraih bersama-sama seluruh anggota Kementerian Belia dan Sukan sebagai satu pasukan," katanya dalam satu kenyataan.




Foto: BERNAMA




Dalam masa sama, Syed Saddiq berkata, pelbagai dasar dan rancangan dirangka dalam usaha mengangkat golongan belia bagi memastikan golongan muda menjadi peneraju utama agenda pembangunan negara.

"Kerajaan juga berazam untuk memperjuangkan sukan tempatan secara lebih menyeluruh dan adil, malah Malaysia akan terus menempa kejayaan dalam pelbagai bidang seperti aspek pengurusan, kemudahan dan hal ehwal atlet yang menjulang kejayaan di arena tempatan dan antarabangsa.

"Nasib golongan atlet akan terus dibela dan dijaga," katanya. - CARI
Quote offwhite 2-7-2018 02:51 PM
tahniah yb syed saddiq..menteri termuda barisan kabinet tun m..tlg kota janji utk bela golongan muda..
Quote dodolgemok 2-7-2018 02:52 PM
Cash najib!
Quote dodolgemok 2-7-2018 02:55 PM
Negara maju lain byk jah menteri muda sebegini. Team kalau bagus, xsalah amek menteri muda. Harap dpt bawak aspirasi muda mudi, jgan songlap 100juta cam org tu yg dipuja sembah acik2 kepam.
Quote apek88 2-7-2018 02:58 PM
5 tahun tak lama pon. Tahniah YB
Quote izwan_izi 2-7-2018 03:05 PM
Edukesyen profile dia...Ex-Putera MTD...okeh...dilatih utk memimpin...better la kalo dibandingkan dari sesetengah pemimpin yg cuma ada SRP ja..
Quote lkick2113 2-7-2018 03:08 PM
izwan_izi replied at 2-7-2018 03:05 PM
Edukesyen profile dia...Ex-Putera MTD...okeh...dilatih utk memimpin...better la kalo dibandingkan da ...

ni mengata mahpus omar ke???
Quote izwan_izi 2-7-2018 03:14 PM
lkick2113 replied at 2-7-2018 03:08 PM
ni mengata mahpus omar ke???


Takde la nk kate sape2...tp kalo dr MTD tu...dr segi kepimpinan dan comradeship...better dari sesetengah nerd skool spt mcgaygay/STAR/Mrsm dan yg sewaktu dengannya....



Quote jlo 2-7-2018 03:16 PM
kucen_miang replied at 2-7-2018 02:39 PM
at least jibun pun bermula sebgi timb selama 8 tahun, ko ttiba nak jd muntri.

kannnnnnnnnnn...
bagi dia keje dulu tengok...
Quote haryatie 2-7-2018 03:17 PM
semoga menjlnkan tugas dgn baik..bertanggungjwb, amanah, jujur
Quote sharlenetexas 2-7-2018 03:18 PM
Page meran fans suka sgt hencap syed sadiq.
Quote kucingitam 2-7-2018 03:29 PM
okah tu..sekurangnya dia grad dan tak takut berdebat..kah
Quote kucen_miang 2-7-2018 03:40 PM
jd lauk golongan opportunis jer la..baik dr luar maupun dlm kementerian
Quote moonbug 2-7-2018 03:44 PM
Harap jgn pandai berdebat je. Hands on pun kena sama hebat
Quote aks_berhad 2-7-2018 05:32 PM
tak tau camana dia handle meeting. nak chair meeting tu kena byk pengalaman. kalo tak, kelaut la meeting.

Lihat semua komen(50)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

20-6-2024 05:31 AM GMT+8 , Processed in 0.060936 second(s), 48 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top