CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Fokus Lihat artikel

"Bila Ibu Bapa Simpan Sikit Bodoh Untuk Anak Cucu, Inilah Jadinya!" - Netizen

19-4-2018 05:02 PM| Diterbitkan: Cari-Nurulain| Dilihat: 12915| Komen: 94|Original author: Oleh: Ain

Description: "Bagai melepaskan anjing yang tersepit, sudah dilepaskan menggigit pula."
"Bagai melepaskan anjing yang tersepit, sudah dilepaskan menggigit pula."

Itulah peribahasa paling sesuai ditujukan bagi segelintir masyarakat yang tidak tahu berterima kasih dan menghargai bantuan diberi.

Semalam, pengguna Facebook Md Yusof Hj Yahya memuat naik sebuah video memaparkan dua kanak-kanak membuat onar di sebuah unit Projek Perumahan Rakyat (PPR) di Hiliran Ampang.




Berdasarkan posting itu, Yusof mendakwa lif berkenaan baru sahaja diganti dengan yang baharu sebelum skrin LEDnya ditumbuk salah seorang hingga pecah.





Loading FB Post...


Perkongsian itu mencetuskan kemarahan orang ramai yang menyifatkan tindakan mereka sebagai tidak reti beryukur hingga mengharapkan mereka sekeluarga dihalau dari PPR berkenaan.


Mentaliti kelas bawahan!


"Ingat barang tu turun dari langit ke?

"Perangai macam kera dapat bunga,"
komen netizen.




Dalam masa sama, segelintir netizen menyalahkan ibu bapa mereka yang kurang memberi didikan.


Anak kelahiran pasangan WeChat


"Betul-betul ibu bapa dia simpan sikit kebodohan untuk anak cucu, dan inilah hasilnya,"
tulis netizen.




Bagaimanapun, Yusof mendakwa ada pihak menghubunginya dan meminta supaya posting berkenaan dipada jika tidak mahu disaman.


Ada bukti CCTV lah!


"Tujuan posting ini bukan untuk ditularkan dan mengaibkan sesiapa memandangkan segelintir masyarakat tidak reti cara hidup bermasyarakat," tulis Yusof.


Foto: FB Md Yusof Hj Yahya

Hidup bermasyarakat ibarat cubit paha kanan, paha kiri pun merasa juga. Kalau pelaku dan keluarganya sahaja yang susah, tidak mengapa. Ini tidak, habis semua penduduk blok berkenaan terjejas sama. - CARI
42

Bagus
39

Marah
49

Terkejut
20

Sedih
29

Lawak
30

Bosan

Friends Rank (209 people)

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote grizz 19-4-2018 05:12 PM
time lift rosak pndai lak menyalak kte xwt keje..
Quote sapeka 19-4-2018 05:23 PM
mentaliti yg tak pernah berubah..
displin takdak dalam diri masing2
mak ayah pon tak terapnkan nilai displin pada anak masing2
Quote Red_mAnc 19-4-2018 05:24 PM
mentaliti yg tipikal... biar je naik turun tangga.. bila dah di bagi kesenangan x nak di jaga..bangsat mcm ni lah yg selalunya bila kaya nanti lupa diri yg asal kampungan n feeling yg dia dilahirkan di London, WTF!! Typical local cunt!!
Quote myakayina 19-4-2018 05:34 PM
budak pompuan pulak tu..hrp mak ayah dorg ni tak menangkan anak pulak klu kes dibawa ke tengah..cctv tu buktinya..
Quote damian_lee 19-4-2018 05:35 PM
Since ada CCTV seharusnya system denda dikenakan bukan sahaja untuk cover ganti balik
Tapi denda pengajaran baru ada akaiii
Quote matchstick 19-4-2018 05:38 PM
campak je budak ni drpd tingkat paling atas flet PPR tu...jgn tunggu dia sempat membiak. tp awas sblm campak pastikan xada org yg lalu kt bawah
Quote Artemesiaa 19-4-2018 05:42 PM
Betul tu dah ada bukti cctv elok dakwa je siapa yang melakukan supaya jadi mengajaran buat yang lain agar tak lakukan kegiatan vandelisma cam ni lagi
Quote jazaa100 19-4-2018 05:44 PM
Ppr hiliran ampang?
Tempat tinggal bebudak yg bakar pusat tahfiz tu kannn......

Tak terkejut punn.....
Quote shernazz 19-4-2018 05:54 PM
Baek kau jadi lembu je..ada faedah jugak
Jadi.manusia.pon x guna
Quote prettyuglybabe 19-4-2018 05:58 PM
dah ada bukti tu dakwa je la..
suruh mak bapak dia bayar gantirugi..
Quote greantea 19-4-2018 05:59 PM
banyakkan lg cctv mcm ni. bagi y otak kat lutut tu balik ke kepala
Quote eyansss 19-4-2018 06:19 PM
lepas ni mesti makbapak diorang ajar pecahkan cctv pulak sebab tanak kantoi tak reti ajar anak...
Quote Iema5008 19-4-2018 06:36 PM
matchstick: campak je budak ni drpd tingkat paling atas flet PPR tu...jgn tunggu dia sempat membiak. tp awas sblm campak pastikan xada org yg lalu kt bawah

Tp golongan mcm ni mmg lju mbiak...
Quote CiliPadiSedap 19-4-2018 07:12 PM
Sbb tu rumah sis vokuru ground floor sebab budak selalu rosakkan lif.
Quote Skuau 19-4-2018 07:16 PM
bebudak ni sekolah lg x???
Quote sehirkedi 19-4-2018 07:28 PM
halau je dari pprt. yang budak berdua ni sumbat kat sekolah budak nakal.
Quote missinpiece 19-4-2018 07:29 PM
Ape punya perangai la
Penah jumpa budak2 pukul anjing lapar yg lalu tepi mereka. Xnka bg mkn xpyahla pukul..sedih betul
Quote sehirkedi 19-4-2018 07:33 PM
missinpiece replied at 19-4-2018 07:29 PM
Ape punya perangai la
Penah jumpa budak2 pukul anjing lapar yg lalu tepi mereka. Xnka bg mkn xpy ...

Baru bebudak dah perangai ganas semacam. Takda langsung rasa belas kasihan kat haiwan. Dah dewasa nanti, tak tau ape pula kekejaman yang dorang akan buat.
Quote imransulaiman 19-4-2018 07:34 PM
Cari keluarga budak tu dan suruh bayar ganti rugi.

Kalau tak bayar, pihak pengurusan saman keluarga tu. Bukti dah ada - CCTV

Lihat semua komen(94)

Kategori Berkaitan




Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

27-5-2022 04:25 AM GMT+8 , Processed in 0.073987 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top