CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Hiburan Gosip Socmed Lihat artikel

Atuk Nenek Pun 'Seram' Tengok Rupa Saya Masa Kecil - Caprice Bersuara Isu Ney Ney Dikritik

19-4-2018 12:23 PM| Diterbitkan: Cari-Nurulain| Dilihat: 10527| Komen: 52|Original author: Oleh: Ain

Description: Seminggu dua ini, portal-portal berita dan laman sosial hangat membincangkan isu buli siber termasuk kes anak Nora Danish dikritik individu tidak bertanggungjawab yang mendakwa bayi itu tidak secomel ...
Seminggu dua ini, portal-portal berita dan laman sosial hangat membincangkan isu buli siber termasuk kes anak Nora Danish dikritik individu tidak bertanggungjawab yang mendakwa bayi itu tidak secomel ibu bapanya.



Orang ramai tertarik untuk membincangkan isu ini selain menyelar tindakan individu terbabit, malah Caprice turut tidak terkecuali memberi sepatah dua kata.



Menurut penyanyi rap itu, tohmahan menjengkelkan terhadap rupa paras dan fizikal seseorang bayi tidak sepatutnya berlaku kerana ianya melampaui batas.

"Kita sepatutnya meletakkan batas berhubung apa yang boleh kita katakan dan kritik di media sosial.

"Tindakan mengkritik kanak-kanak dan mengejek mereka tidak sepatutnya berlaku,"
katanya.

Rata-rata netizen menyokong pendapat Caprice selain menyifatkan rakyat Malaysia hari ini semakin melampaui batas.


Tak faham kenapa orang Malaysia jadi macam ni




Ini bukan kali pertama anak selebriti menjadi mangsa kritikan netizen. Sebelum ini, anak Erra Fazira dan Lisa Surihani juga pernah menerima nasib sama. Dan kini, anak Awal Ashaari dan Scha Alyahya turut tidak terkecuali.




Pun begitu, tidak semua bersetuju dengan pendapat Caprice.

"Benda dah hodoh, cakap sajalah hodoh. Tak boleh terima takdir ke?"
komen netizen.


Foto: IG Caprice

Macam-macamlah perangai membawang netizen. Hentikanlah sikap sebegini. Boleh bawa ke mana sahaja, kan? - CARI
4

Bagus
1

Marah
3

Terkejut
1

Sedih
6

Lawak
1

Bosan

Friends Rank (16 people)

  • Lawak

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Red_mAnc

Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote grizz 19-4-2018 01:32 PM
masalah btol netizen ni..
xsuke artis tu jgn la anak jd mangse..
dh kte hodoh yg ko g tgk gak wtpe..
die huplod nk bg tgk kt org yg puji anak die je..
Quote chazey 19-4-2018 01:33 PM
Kokesen lagi jahat bab kritik rupa baby ni. Bertabahlah selebriti.
Quote BookerT 19-4-2018 01:40 PM
mak hayam caprice bila nak ada anak..mak nak kutuk hasil benih kau juga nanti nyah...bang bang...
Quote annehuda 19-4-2018 01:42 PM
aku bc dr awal smpi akhir celah mana yg atuk nenek seram tu?
Quote prettyuglybabe 19-4-2018 01:55 PM
nak mencapup jugak tu..

Quote shernazz 19-4-2018 02:03 PM
Walau apa pung isunya .
Kalau nak kutuk baby..kutuk dlm hati aje..jgn kutuk kat media sosial...
Mengganggu emosi la...lagipon nama nya baby...dia x kacau pung org...
Kalau rasa merengsa tgk baby org...jangan nak klik..trus je beralih ke pic lain..
Nnt yang mengutuk tu dpt baby...baru sedor gamoknye...
Quote SLAManya 19-4-2018 02:56 PM
nowadays terlampau ramai manusia yang sakit mental
Quote chicozinn 19-4-2018 04:18 PM
bia la baby tu ok je muka dia..
Quote sofiazara 19-4-2018 05:16 PM
napa nama anak dia neyney
macam panggilan manja utk private parts like nonok (wan norazlin, 2004)
Quote scarletz 19-4-2018 06:23 PM
Tak paham aku dgn bawangs yg sibuk hal anak orang,tmbh2 psl rupa fizikal ciptaan Tuhan.

Tak sedar diri tu kepam ada hati nk kutuk org,miss universe part kaki pon korang tak layak derr..
Quote Ferr_Remy 19-4-2018 06:36 PM
Ala.. Omnegro pun ade gak. Beyonce, anak die slalu kena kutuk sbb muka sjibik mcm JayZ kikiki. Beyonce releks je pun. {:run
Quote Orix 19-4-2018 06:46 PM
Ferr_Remy replied at 19-4-2018 06:36 PM
Ala.. Omnegro pun ade gak. Beyonce, anak die slalu kena kutuk sbb muka sjibik mcm JayZ kikiki. Beyon ...

Kawan iols ada sorg pemenat tegar Queen B. So sheols pun selalu la kt umah duk hadap lagu2 dan poster Queen B. Sampai la pd 1 ketika sheols saja2 kenalkan kt mak dia shuben Queen B.  Sejurus selepas mak sheols lihat wajah shuben Queen B, mak dia pn cakap ‘Hodohnya. Kaya sgat ke laki tu?’
Quote Ferr_Remy 19-4-2018 06:51 PM
Orix replied at 19-4-2018 06:46 PM
Kawan iols ada sorg pemenat tegar Queen B. So sheols pun selalu la kt umah duk hadap lagu2 dan pos ...

Kikiki. Cuba tunjuk anak Beyonce plak kat mak sheols. Mau pitammmm.
Quote M.Rose 19-4-2018 07:21 PM
Mna nya part atoknenek pun seram. Tigapatkali skrol atas bwh x jumpe tt. Bangbang karang
Quote babydoll 19-4-2018 07:42 PM
Orix replied at 19-4-2018 06:46 PM
Kawan iols ada sorg pemenat tegar Queen B. So sheols pun selalu la kt umah duk hadap lagu2 dan pos ...

hhahahahahahahah!! makcik has no chill! laju je makcik tu cerca
Quote Fettybombom 19-4-2018 08:26 PM
My god sape yg tulis benda da hodoh ckp je la hodoh tu... Kat sekolah xblaja moral atau pend islam ke.. Aku mmg harap sgt org mcm ni jd buruk then kene ejek sakann.. Baru dia tau...
Quote nishikido 19-4-2018 08:31 PM
sofiazara replied at 19-4-2018 05:16 PM
napa nama anak dia neyney
macam panggilan manja utk private parts like nonok (wan norazlin, 2004)

Hahahahaha.. bole pulak uolls ingt bnde2 gini..tapi dia panggil naynay?? chuolls biar bonar.. ntah2 nenen...

Kikikiki.. motif sngat I nak kupas lagi lanjut isu ni
Quote mawarika 19-4-2018 08:35 PM
Aku lg tak paham caprut ni nak mencapub juga??
Quote rosannazmia 19-4-2018 08:42 PM
chazey replied at 19-4-2018 01:33 PM
Kokesen lagi jahat bab kritik rupa baby ni. Bertabahlah selebriti.

Msk lisptickalley or dlisted punya ruang komen leh nages jiwa raga. Dlm Lisptickalley ummah african-american punya sarcastic boleh terobek jiwa.. Xde leh meols berani mencelah hanya gelak2 guling jerla mampoo!!

Lihat semua komen(52)




Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

29-1-2022 12:42 PM GMT+8 , Processed in 0.090330 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top