CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Hiburan Tempatan Lihat artikel

"Varian IHU? Inilah Susunan Awal Puak Politik Lakhanat Halang Balik Raya" - Sharnaaz

13-1-2022 03:14 PM| Diterbitkan: Lilrose| Dilihat: 2143| Komen: 26|Original author: LilRose

Description: Sharnaaz Ahmad kecewa dengan berita menyatakan varian baru Covid-19, IHU lebih mudah merebak dan lebih mampu melawan vaksin.
Sharnaaz Ahmad kecewa dengan berita menyatakan varian baru Covid-19, IHU lebih mudah merebak dan lebih mampu melawan vaksin.


Kredit foto: IG

Menerusi Instagram pelakon itu, dia mempertikaikan tindakan pihak tertentu seolah-olah cuba menakutkan orang ramai dengan kewujudan varian yang dikesan di Perancis itu.

Malah, dia menyifatkan pihak terbabit sengaja berbuat demikian sebagai langkah menghalang orang balik beraya sempena Aidilfitri kelak.


Kedit foto: IG


BH Online memetik CNBC sebelum ini melaporkan varian IHU yang berasal dari Cameroon, Afrika Barat mempunyai 46 mutasi sudah menjangkiti 12 orang di tenggara Perancis.

Ya ke ini salah satu langkah pencegahan balik kampung musim raya? - CARI

Bagus

Marah

Terkejut

Sedih

Lawak

Bosan

Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote mamajawie 13-1-2022 03:39 PM
betul la cakap si mamu ni..asal orang melayu islam je sume punca kobid..babi tol
Quote Samerosie 13-1-2022 03:44 PM
Mamu punua janggut rupa sarang lebah liar.  Buruk.
Quote codenamedream 13-1-2022 03:57 PM
Kisah pulak covid yg kat perancis tu pasal Raya ummah melayu.
Quote dino 13-1-2022 04:07 PM
org politik ke create variant tu bodo…
retis tak bodo tak sah
Quote bulalof 13-1-2022 04:13 PM
but why everytime dekat2 nak puasa dan raya?
Quote sharlenetexas 13-1-2022 04:18 PM
I hate u

Quote hanahani 13-1-2022 04:20 PM
Menteri2 sume dh lepaa oversea, pastu nak buat pkp lockdown sume mmg babi laaaaaaaakan
Quote dudaberhias 13-1-2022 04:31 PM
eeeee kepamnyaa... lepastu dungu pulak tu si mamu ni... elok la tu dijodohkan semula dengan shilalat... duda dan bakal janda agittewww...

fefeeling hensem ala2 nebuchadnezzar la tu...
kekepaman jambang heols tu dah boleh terbau dari skrin fon... sekali imbas dah tak macam manusia... dah macam singa jantan yang nak pupus...

kalau di jodohkan dengan shilalat terpaksa la shilalat reda untuk kopek mengopek jambang persis sabut kelapa tua untuk cari mulut nak comolot.... ibarat mengopek nyok untuk buat nasi lemak... lepastu setiap kali nak comolot kena tahan nafas dek kekepaman dan takut kutu masuk hidong....
Quote dudaberhias 13-1-2022 04:33 PM
bulalof replied at 13-1-2022 04:13 PM
but why everytime dekat2 nak puasa dan raya?

kaka rasa kita kena tukar date hari raya... puasa je 30 hari macam biasa... tapi hari raya sambut pada thaipusam ala2 hari raya leluhur yindu kedah tua gittewww... confirm ok kot takde lockdown ke pkp bagai...
Quote awex^returns 13-1-2022 04:35 PM
Samerosie replied at 13-1-2022 03:44 PM
Mamu punua janggut rupa sarang lebah liar.  Buruk.

nanti mamu bela panjang pastu buat rebonding boleh lawan janggut laki heliza... kah....

Quote Fly_over 13-1-2022 04:36 PM
cepat2 iols skip gmbr nanas bila nampak jambang dia

tp iols x pham lah dah kenapa pulak raya tu ada kaitan dgn politik. dpt vote lebih ke kalau x bg raya? dah tentu la x. org lg ngamuk ada la. so mcm xde kaitan nak salahkan politik.
Quote johan-adx 13-1-2022 04:42 PM
depavali dh lepas...bole raya
CNY dh hampir..bole raya
tungu la nk dkt ramadhan nanti...
Quote Samerosie 13-1-2022 04:42 PM
awex^returns replied at 13-1-2022 04:35 PM
nanti mamu bela panjang pastu buat rebonding boleh lawan janggut laki heliza... kah....

maxresdefault.jpg

sama tak you? hehehe
Quote hyie 13-1-2022 04:54 PM
maksud heshe tu, geng politik guna isu IHU ni untuk cetuskan kebimbangan dalam kalangan ummah tanah air secara tak langsung memberi bayangan tak nak bagi orang balik kampung beraya bagai gitulah. Motif malas fahamkan apa heshe cakap? yihhhh sangat perangai acik2 porem
Quote sharfox 13-1-2022 06:06 PM
Kena varian UHU, baru la melekattt
Quote kotakominami 13-1-2022 06:22 PM
Pastu nanti salahkan org balik umrah, tabligh, tahfiz, jemaah masjid.....itu je la modal die....
Quote scarflicious 13-1-2022 06:56 PM
Tak bgtau, marah. Kata cover story.

Bgtau sbb transparent, pun marah. Konon mengugut, manakut nakutkan.

Yg peliknya, covid jumpa kat France. Yg nak beraya ummah melayu. Nak balik kg pun ummah melayu. Bila pulak france jadik melayi
Quote Nenasketum 13-1-2022 08:08 PM
Ko pun sama lakhanat barua acah2 gengster.
Quote Rogue98 13-1-2022 08:15 PM
Alaa...nak balik kampung balik jer lah. Takkan nak tunggu raya baru nak balik. Skrg awal tahun mmg cuti banyak..balik jer lah. Nanti bila kerajaan terpaksa buat lockdown meroyan pulak.

Lihat semua komen(26)




Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

28-1-2022 04:16 PM GMT+8 , Processed in 0.148095 second(s), 32 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top