CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Hiburan Tempatan Lihat artikel

Cailie Nama Anak Ikmal Amry, Dipilih Daripada Bahasa Arab Urdu

13-1-2022 01:28 PM| Diterbitkan: bubuk_bearbear| Dilihat: 3220| Komen: 30

Description: Selepas bergelar bapa pada 30 Disember lalu, aktor kacak Ikhmal Amry dan isterinya Najla Shamsul sepakat menamakan anak sulungnya dengan nama Cailie.



Selepas bergelar bapa pada 30 Disember lalu, aktor kacak Ikhmal Amry dan isterinya Najla Shamsul sepakat menamakan anak sulungnya dengan nama Cailie.

Menurut Ikmal atau nama sebenarnya Mohd Zulikmal Amry Ghazali, dia memilih nama ringkas dan pendek untuk puteri mereka kerana namanya sendiri sudah panjang.

"Sebenarnya Am ada berkongsi nama anak di IG story tempoh hari. Tapi mungkin ada yang tidak perasan kerana nama anak Am pun pendek sahaja.

"Kami memilih nama Cailie yang membawa maksud "kesayangan". Sebab nama bapak dia dah panjang, Mohd Zulikmal Amry, jadi saya rasa lebih baik sekiranya memberikan nama yang pendek sahaja untuk anak," katanya.

Walaupun pertama kali bergelar seorang bapa dan ibu, pasangan ini mengakui proses mencari nama anak mereka tidak terlalu sukar memandangkan dia dan isteri sama-sama membuat carian di Google dan berjumpa nama yang sesuai bermula dengan huruf C.




"Saya dan Najla jumpa nama Cailie itu di Google sewaktu mencari-cari nama yang sesuai sebelum kelahiran. Rasanya itu nama paling unik yang kami jumpa dan tambahan pula memang saya inginkan nama anak yang bermula huruf C.

"Kami mula membuat carian tentang maksud nama tersebut dan akhirnya menemui nama Cailie ini adalah daripada bahasa Arab Urdu yang membawa maksud "kesayangan", jelasnya lagi.



Dalam perkembangan lain, Ikmal sebelum ini sibuk di set penggambaran drama terbaharunya, Ex Aku Pontianak yang bakal ditayangkan bermula 19 Januari 2022 di saluran Astro Ria. - CARI

Bagus

Marah

Terkejut

Sedih

Lawak

Bosan

ADVERTISEMENT

Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote Kurex 13-1-2022 01:46 PM
yelah...
tunggu penonggeng agama lopak meletop, benang semua pasal anak dia, proses bersalin, kaedah bersalin, cara punai azan / iqamah merdu, tak tau nak pilih nama apa, mintak cadangan kedua pihak keluarga nama apa yg sesuai, perangan anak yg baru sehari bila besar nanti, anak pandai bergaya mcm anak fakezura & bamtah lazat, anak pandai beraksi depan kamera, anak dah pandai sebut mak pak, anak suka masuk zouk
Quote anony-mous 13-1-2022 01:51 PM
Calling2 kaka @dudeberhias if u have burung berterbangan for heshe???
Quote aduh2sayang 13-1-2022 02:14 PM
nape i tengok wife dia muka cam janna nick
Quote akuMNdia 13-1-2022 02:28 PM
Selepas bergelar bapa pada 30 Disember lalu, aktor kacak Ikhmal Amry dan isterinya Najla Shamsul sepakat menamakan anak sulungnya dengan nama Cailie.


tang mana kacaknyer?
Quote nakkomenjugak 13-1-2022 02:45 PM
Letak je Kylie. Nak sedap dan femes letak jenner. Kasi melayu lagi, letak jenab.
Harap bila anak dah besar, sheol tak terserempak dengan video apak.
Quote mamajawie 13-1-2022 03:18 PM
iollss x boleh tengok muka dia ni ngeri bila teringat gua tempurung tu..kahkahkah
Quote musangbodoh 14-1-2022 01:08 AM
cawan
cengkih
cemolot
candu
camcorder
Quote MsKathryn 14-1-2022 01:12 AM
Congrats… cantik gak nama Callie
Quote Aikiko 14-1-2022 01:37 AM
Apsal image heols cam Rio lam money heist??
Quote faraway1 14-1-2022 01:42 AM
Kali kan bunyi dia
Quote kiah_mai_pulak 14-1-2022 05:30 AM
nakkomenjugak replied at 13-1-2022 02:45 PM
Letak je Kylie. Nak sedap dan femes letak jenner. Kasi melayu lagi, letak jenab.
Harap bila anak da ...

nak sedap lagi letak lah Cailie Azman.. (read: kelly azman)
Quote pencintaABC 14-1-2022 06:14 AM
Helok jugak si ikmal amry ni tp iols yakin gambar leak tu bukan dia sbb cm lain sgt muka dia dgn yg leak tu. Harap ada leak yg real. Untungla cuci kaki kawin dgn perempuan have2.
Quote dudaberhias 14-1-2022 06:35 AM
anony-mous replied at 13-1-2022 01:51 PM
Calling2 kaka @dudeberhias if u have burung berterbangan for heshe???

Takde tapi iols pernah ternampak gambar lubsjubs heols yang di share acik forum... Nauzubillah min zalik berserabai, persis bontot ayam serama dengan bulu2 keliling gittew... Macam kelapa tua yang perlu di kopek pun ada.

Terus iols confirm heols straight merait... Kalau lubsjubs heols lawa persis taman KLCC dan kebun changi airport tu confirm la peponen bottom.
Quote makadek 14-1-2022 06:36 AM
Ikmal ni pn nampak sdp
Kamcak
Quote olaoli 14-1-2022 08:16 AM
cailie. sebutan guano? kaili? kail?

mcm nama anak loque- gema bimasakti- nak panggil apa? gema? bima?
Quote slyfynx 14-1-2022 09:05 AM
Ni nama terbitan ni rasenye.
Bukan amik pure dari mana2 bahasa.
Rasenye la tapi.
Quote 4cupcakes 14-1-2022 09:09 AM
Simple & sedap namanya..
Quote anony-mous 14-1-2022 01:47 PM
makadek replied at 14-1-2022 06:36 AM
Ikmal ni pn nampak sdp
Kamcak

Mmg sedap uols. I pernah jumpa depan2. Patut dia ni diangkat hero watak utama. Tp sbb kurang gosip org xberapa kenal
Quote anony-mous 14-1-2022 01:48 PM
dudaberhias replied at 14-1-2022 06:35 AM
Takde tapi iols pernah ternampak gambar lubsjubs heols yang di share acik forum... Nauzubillah min ...

Uols x taste ke dgn heols ni kaka?

Lihat semua komen(30)

ADVERTISEMENT


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT

Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

12-8-2022 10:55 AM GMT+8 , Processed in 0.081116 second(s), 32 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top