CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Semasa Lihat artikel

3 Polis Ditahan Peras Ugut Jurujual Kereta, Berdepan Penjara 10 Tahun

13-1-2022 04:38 PM| Diterbitkan: CARI-MAL| Dilihat: 747| Komen: 5

Description: Tiga anggota polis ditahan di Ampang kerana memeras ugut seorang jurujual kereta.
Tiga anggota polis ditahan di Ampang kerana memeras ugut seorang jurujual kereta.

Polis daerah Ampang berkata, jurujual berusia 30 tahun itu ditahan di sepanjang Persiaran Pandan Prima pada 11.30 pagi Selasa.


Katanya, dua anggota unit peronda motosikal menggeledah telefon jurujual itu dan mendakwa dia telah melakukan kesalahan kerana dia memiliki dokumen tertentu, walaupun mereka tidak menyatakan apa.


Gambar hiasan

“Suspek kemudian meminta sejumlah wang untuk menyelesaikan masalah itu. Kerana takut, pengadu menyerahkan wang itu melalui pemindahan dalam talian,” kata mereka dalam satu kenyataan.


Tiga anggota polis berusia 36, 40 dan 44 tahun itu, masing-masing berpengalaman lebih 10 tahun, ditahan semalam. 

Mereka direman sehingga 16 Jan dan disiasat atas penglibatan mereka dalam kes ini serta kes lain menggunakan modus operandi serupa.

Siasatan dijalankan mengikut Seksyen 384 Kanun Keseksaan kerana memeras ugut, yang boleh membawa hukuman penjara sehingga 10 tahun atau denda atau sebat, atau kombinasi, jika sabit kesalahan.


Sumber: Suara Merdeka

Bagus

Marah

Terkejut

Sedih

Lawak

Bosan

ADVERTISEMENT

Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote hareeeesah 13-1-2022 06:10 PM
Yg elok baik, baik la. Yg takde etika malas gheja nak duit senang buat busuk nama je..
Quote kasibiman 13-1-2022 07:47 PM
Hahahaha pulis buduh.

Kene la dgn pangai bangsat kau Pau orang.


Apa ke bangang amek rasuah/pau pakai online transfer???

Kau nak buat apa dgn online transfer Tu? Bayar income tax? ????
Quote Decaffeinated 13-1-2022 09:29 PM
sukanya hati aku baca berita ni

sila sebat bontot polis tu kasi hancur jgn kesian2 ya

Quote mr_cool5885 13-1-2022 10:51 PM
Biasanya dengar yg selalu jadi mangsa indon² bangla². Tapi tak report sebab kosong takde permit.
Quote saviour_09 14-1-2022 09:04 AM
10 tahun lebih dah experience

bukan budak2 cap jari tak kering lg

nak kesian pun tak boleh bodoh dicari sendiri

Lihat semua komen(5)

Kategori Berkaitan

ADVERTISEMENT


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT

Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

12-8-2022 11:24 AM GMT+8 , Processed in 0.078482 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top