CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Hiburan Tempatan Lihat artikel

Melayu Kafir Atau Islam? Que Haidar Terkilan Netizen Biadab Tegur Foto Ziarah Pusara

12-8-2020 04:47 PM| Diterbitkan: CARI-MAL| Dilihat: 10702| Komen: 24

Description: Pelakon Que Haidar terkilan apabila ada pihak mengecamnya dengan komen negatif susulan memuat naik gambar menziarahi pusara keluarga.
Pelakon Que Haidar terkilan apabila ada pihak mengecamnya dengan komen negatif susulan memuat naik gambar menziarahi pusara keluarga.



Kata individu terbabit dalam satu komen yang telah dipadam, ramai Melayu jahil bab adab di kubur kerana sering menunjuk-nunjuk perbuatan (ziarah kubur) mereka itu di laman sosial.

"Kau Melayu kafir atau Melayu Islam?" sindirnya kasar.


Kredit foto: IG Que Haidar

Memetik mStar Online, Que atau nama sebenarnya Tengku Iskhan Shah Tengku Haidar, 41, menyifatkan individu terbabit tidak beradab, sekali gus tidak menggambarkan imejnya sebagai seorang Muslim.


"Alhamdulillah, ada yang sudi tegur saya. Tapi kan ianya lebih indah kalau guna bahasa yang lebih baik kerana anda Melayu serta beragama Islam.

"Apa yang saya tahu kita ada bahasa yang lebih indah serta Islam pun mengajar kita bercakap benda yang baik-baik. Apapun Alhamdulillah," tulis Que seperti dipetik dari mStar Online. 



Malah, ramai juga mempersoalkan pihak yang tidak berpuas hati dengan tindakan Que, sebaliknya memuji pelakon itu mendidik anak menziarah pusara dari kecil. - CARI
2

Bagus
3

Marah
2

Terkejut
2

Sedih
3

Lawak
4

Bosan

Friends Rank (16 people)

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote anggeriklatifah 12-8-2020 04:50 PM
Yang menegur pun kau cakap pasal agama
tengok profile ig kau tu pun kalau ikutkan dalam islam tak leh amek gambar mcm tu gaya
Quote KIM.K 12-8-2020 05:03 PM
Kadang org rasa mix marriage ni generalization dia tak cukup alim. Member arab liberal komen org Msia respect tinggi pak arab seolah2 berterima kasih bawa islam
Quote umbut 12-8-2020 05:03 PM
Mamat irfan tu saja je nak glamour.. nak org follow dia..
Quote Kurex 12-8-2020 05:23 PM
Banyak masa sungguh komen ig retis
Quote YomiuriLandMae 12-8-2020 05:38 PM
Stalk IG retis pastu nak ceramah org dkt situ.. sengaja carik pasal.. mcm bagus sgt..
Quote bakingsoda 12-8-2020 05:43 PM
cantiknya anak que
Quote salamon 12-8-2020 05:45 PM
Netz berkerak mana yg batak sgt nk drop komen ni. Dan2 nk jd polis sosial yihhh
Quote cikpisang 12-8-2020 05:48 PM
I pun takkan selfie kat kubur tp let it be je la org lain nak buat. Yg menegur pun annoying and rasa holier than thou.
Quote woven11 12-8-2020 07:00 PM
tak pernah terfikir nak selfie kat kubur... kadang2 iols pun tak faham org2 yg bergambar kt kubur ni.. but lantak depa la kan. yg menegur bahasa pun ....
Quote Leonclay 12-8-2020 08:30 PM
Cantik anak dara dia
Quote CinnamonR 13-8-2020 12:16 AM
Memang lawa anaknye..
Quote limaubali007 13-8-2020 12:34 AM
Edited by limaubali007 at 13-8-2020 12:36 AM

Hat yang jantan bertelur pun rajin membawang kat IG retis noh, komen  'holier than thou' kafir mengkafirkn orang serupa makcik bawang.. Biasanya jantan sejati mana layan IG retis2 ni, jantan sejati selalu berkuntum kat IG bola sepak.
Quote elzy 13-8-2020 08:03 AM
Rajin betul komen kat social media retis..
Quote salimrock 13-8-2020 09:45 AM
umbut replied at 12-8-2020 05:03 PM
Mamat irfan tu saja je nak glamour.. nak org follow dia..

zaman skrang ni ramai nak jadi ustad tuan2....

smpai kan statistik polis semahyang pun diorang kira tuan2...



Quote whadda 13-8-2020 10:15 AM
dah kenape nak tegur cara kasar camtu.. orang tu kongsi perjalanan hidup dia je pon
Quote husna_amal 13-8-2020 10:17 AM
"Ustaz" twitter kalau nak kecam semua bagi dia tak betul.
Quote ata 13-8-2020 10:46 AM
husna_amal replied at 13-8-2020 10:17 AM
"Ustaz" twitter kalau nak kecam semua bagi dia tak betul.

Bab kafir org num satu, yg paling best boleh kata 99.94% akan kantoi follow porn. Bila kantoi mula lar meroyan ckp terfollow/kena hack and apa dia ckp dgn org betul.
Quote makadek 13-8-2020 08:42 PM
Sebb tu ramai melayu murtad mulut celaka mcm mamat ni lah.. Fedap suka menghukum..
Quote buapakperut 14-8-2020 08:26 AM
kenal sgt spesis sound org camni,sambil aibkn org sambil riak diri tu lebih bagus, tapi agaknya kalau dia yg jd retis,ade bini milf mat salleh tek beso adakkah yakkin khau tak terpesong waima sebesar tuma

Lihat semua komen(24)




Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

29-5-2022 06:53 AM GMT+8 , Processed in 0.079290 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top