CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Semasa Lihat artikel

"Kalau Boleh Nak Selesai Luar Mahkamah" - Bekas Isteri Imam Muda Syed Faris

12-8-2020 02:11 PM| Diterbitkan: CARI-MAL| Dilihat: 5409| Komen: 35

Description: Proses tuntutan nafkah anak oleh bekas isteri Imam Muda Syed Faris, Nur Hidayu Rosly bakal berlanjutan memandangkan kedua-dua pihak belum mencapai kata sepakat.
Proses tuntutan nafkah anak oleh bekas isteri Imam Muda Syed Faris, Nur Hidayu Rosly bakal berlanjutan memandangkan kedua-dua pihak belum mencapai kata sepakat.

mStar Online melaporkan, Syed Faris atau Syed Mohd Faris Syed Roslan, 34, memaklumkan bahawa proses sulh yang berlangsung pada Selasa terlalu drastik, jadi mereka akan mengadakan perbincangan lagi.



Kredit foto: FB/mStar

“Saya harap semua dapat doakan supaya rancangan dan masa depan anak-anak lebih terjamin. Perbincangan hari ini memang tentang anak-anak sahaja,” katanya kepada mStar.

Walaupun enggan memanjangkan kes ke peringkat bicara di hadapan hakim, Nur Hidayu menjelaskan isu pendapatan bekas suaminya itu perlu diambil kira sebelum mencapai kata putus.

“Proses ini memang akan ambil masa sebab kena juga ambil kira beberapa faktor antaranya pendapatan bekas suami saya. Kedua-dua pihak juga ada homework yang perlu dilakukan.


“Jika boleh, kami mahu selesaikan perkara itu (tuntutan) di luar mahkamah dengan cara yang baik, ” kata Nur Hidayu. -  CARI

Bagus

Marah

Terkejut

Sedih
1

Lawak

Bosan

Friends Rank (1 people)

  • Lawak

    Anonymity

Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote husna_amal 12-8-2020 02:24 PM
Bekas suami jangan lepas tangan abaikan tanggungjawab kat anak2 pula.
Quote Kurex 12-8-2020 02:30 PM
Imammmm ooooo imammmm
Quote Mierafaziera 12-8-2020 02:32 PM
imam muda kononnnnn
Quote jazaa100 12-8-2020 02:39 PM
Selesai luar mahkamah .....

Nanti ex tak bg nafkah kan susah tu....
Klu blh, mintak terus dipotong gaji sesiap.....
Quote prettyuglybabe 12-8-2020 02:56 PM
kalau laki kedekut, bagi je anak-anak semua kat dia..
biar dia dengan bini baru bela..
tengok berapa lama boleh tahan..
silap-silap dua tiga bulan je dia hantar bagi hak penjagaan kat mak terus..
Quote CocoCily 12-8-2020 03:11 PM
jangan selesai luar mahkamah and biarkan pak mam lari x bagi nafkah anak.

Quote epal21 12-8-2020 04:58 PM
I cannot brain bila ex wife dia ni cakap laki tongong dia ni bagi rm500 aje untuk belanja dapur & anak2. Gila! Kesian anak2,dapat bapa berkira.
Quote umbut 12-8-2020 05:11 PM
Jgn lembut sangatler.. luar makhamah, yakin ke dia nak bayar nafkah bulan2.. kena tegas demi anak2... kikis sampai tinggal spender... anak 5 byk kos... buku sekolah,makan,susu,pampers...  x faham aku ayat kahwin lain sebab bantu ekonomi.. pastu cerai bini..
Quote TabletSusu 12-8-2020 05:34 PM
prettyuglybabe replied at 12-8-2020 06:56 AM
kalau laki kedekut, bagi je anak-anak semua kat dia..
biar dia dengan bini baru bela..
tengok bera ...

ye btul sgt..!
bagi semua anak2 tu kat laki
then ko boleh pasang badan
ko kena kuat.. bt hati kering
biar laki ko rs
Quote epal21 12-8-2020 05:48 PM
umbut replied at 12-8-2020 09:11 AM
Jgn lembut sangatler.. luar makhamah, yakin ke dia nak bayar nafkah bulan2.. kena tegas demi anak2.. ...

Bagi iols, untuk lelaki bila bercerai lagi banyak kos sebab kena tanggung anak2 drp previous marriage dgn family sekarang. Kalau yg bini baru tak faham memang boleh bergaduh. Itu utk lelaki bertanggungjawab lah.
Quote umbut 12-8-2020 05:57 PM
epal21 replied at 12-8-2020 05:48 PM
Bagi iols, untuk lelaki bila bercerai lagi banyak kos sebab kena tanggung anak2 drp previous marri ...

Yes.. tapi byk laki lari gitu x ambik tau tentang nafkah pun.. sebab tu kena ada hitam putih.. dah ler anak 5.. byk kos... yg penyondol tu kena paham ler bila duit laki separuh kena bagi kat anak.. adan uke
Quote ira_229 12-8-2020 05:58 PM
mesti burn punya...
kenapa tak cabut aja gelaran imam taik ni...geramnya baca...penunggang agama..!
Quote jalfa 12-8-2020 06:05 PM
Pls la acik..selesai dlm mahkamah ada hitam putih..culas sikit ambik perintah sumbat dalam jail..x yah bg muka
Quote woven11 12-8-2020 11:14 PM
Anaak ramai, comel2 lagi... buat hal betul. tak payah la selesai luar mahkamah, nnti ape2 hal jadi x de black and white.. bukan leh caye laki ni
Quote elnor_81 13-8-2020 10:21 AM
prettyuglybabe replied at 12-8-2020 02:56 PM
kalau laki kedekut, bagi je anak-anak semua kat dia..
biar dia dengan bini baru bela..
tengok bera ...

Ad kes bini bg ank ke ex laki...skali ckgu dpt tau..ank x mkn..bygkan ank sulung tahun 1, bg adik minum air kosong je. Bapaknya x keje lgsg.nenek blh g makan angin ikut rombongan cik kiah.ex bini keje nurse.skt hari laki jd bewak.cerai,bg ank 3 org ke laki.xtau la skang ape cte.dh 2 thn berlalu..
Quote dino 13-8-2020 10:47 AM
epal21 replied at 12-8-2020 04:58 PM
I cannot brain bila ex wife dia ni cakap laki tongong dia ni bagi rm500 aje untuk belanja dapur & an ...

sorg anak minuman rm200, tak termasuk pakaian, keperluan sekolah, dan duit utk kos perubatan bagai...

dah tahu tak mampu nak jugak kawin lain... imam muda la sgt
Quote mizruncing 13-8-2020 10:50 AM
last2 isteri jugak kesian sbb semua wife klu nk cerai dorg akan pikir anak dlu. sanggup ambik hak jaga anak even dorang tau dorang xkan mampu nk jaga sorang. yg laki tau sedap2 je. walau alasan laki nk jugak hak jaga anak tp tetap laa tak sama klu korang kaum laki yg jaga
Quote justchu 13-8-2020 10:51 AM
iskk selesai la kat mahkamah. senang apa2 hal heret mahkamah je

bg aku, jd ppuan kalau dah sampai satu tahap mmg susah nk mati nk mintak nafkah anak, mak kena la berkorban usahakan mana yg boleh. Tak yah la humban anak2 kat ex laki...walau ada org kata bior dia rasa mcm mana keluar duit, jaga anak....

pasal lelaki punya hati x sama mcm mak2, lg2 kalau ada bini baru. mmg anak tu dia nampak mcm anak kucing je. jaga la anak2 sendiri susah mcm mana pun, pasal anak2 tu pun bakal menjadi parents satu hari nt. Duk dgn bapak takut anak2 tu membesar jadi sama tak bertgjawab mcm bapaknya...aniaya anak org lain plk nnt
Quote brego 13-8-2020 12:24 PM
Edited by brego at 13-8-2020 12:25 PM
prettyuglybabe replied at 12-8-2020 02:56 PM
kalau laki kedekut, bagi je anak-anak semua kat dia..
biar dia dengan bini baru bela..
tengok bera ...

betul tu, bagi jer bini baru lobai bacul tu yang jaga.
tengok dia sanggup ker tak
lagi pun takde la lobai tu sedap2 memipit dengan aman dgn bini baru.
biar dia yang uruskan anak berderet tu semua.

janda dia pun ada rupa, umur pun muda lagi
pasang badan, kawin jer baru
confirm ada yang nak masuk pinang.

Lihat semua komen(35)

Kategori Berkaitan




Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

27-5-2022 06:58 AM GMT+8 , Processed in 0.067732 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top