CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Fokus Lihat artikel

'Laha#at Punya Seller!' - Salah Beli Cermin Dinding, Muka Elok Terus Jadi Shrek

12-6-2020 02:30 PM| Diterbitkan: natrahn| Dilihat: 7994| Komen: 34|Original author: Oleh: natrahn

Description: Zaman dah berubah, semua nak pantas dan sedia ada di depan mata.


Zaman dah berubah, semua nak pantas dan sedia ada di depan mata. 

Pembelian secara dalam talian ternyata memudahkan orang ramai mendapatkan produk yang diingini tanpa perlu bersesak di pusat membeli belah. Hanya hujung jari sahaja dan produk tersebut akan sampai di depan mata anda.

Bukan itu saja, kebanyakan pembeli juga pasti tidak terlepas daripada mengalami pengalaman menarik sepanjang melakukan pembelian secara online seperti yang dikongsikan pemuda ini.

Menerusi akaun Twitter @Sam_Sawdy atau Daniel, beliau berkongsi bagaimana kawannya yang bernama Zahir telah membeli cermin hiasan, namun hasil yang diperolehi tidak seperti diinginkan.


Kredit foto - Twitter Zahir


Ekoran tidak berpuas hati, sahabatnya itu terus meninggalkan maklum balas di ruangan komen penjual dalam talian tersebut yang ternyata telah berjaya menarik perhatian orang ramai.



Dapat dilihat menerusi gambar yang dikongsikan, hasil cermin hiasan berbentuk hexagon yang dibelinya itu, apabila disusun membuatkan wajahnya tampak pelik. 


Kredit foto: Twitter @Sam_Sawdy

Rata-rata netizen terhibur dengan perkongsian tersebut.


Kredit foto: Twitter @Sam_Sawdy

Lebih melucukan, ada beberapa netizen berkongsi pengalaman serupa dengan Zahir. 


Kredit foto: Twitter @Sam_Sawdy

Begitulah apabila memberi secara online, kita tak dapat nak belek sesuatu barang itu betul-betul walaupun informasi mengenai produk disertakan. Maka, lain yang diharapkan, lain pulalah yang diterima.

Anda ada pengalaman serupa tak? - CARI
9

Bagus
1

Marah
1

Terkejut

Sedih
2

Lawak

Bosan

Friends Rank (13 people)

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • semerbak

Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote LadyCarefree 12-6-2020 02:33 PM
Apa punya jakun mereka ni?
Quote Kurex 12-6-2020 02:43 PM
Betul ke helok? Meh sini nak tengok... Mesti boylondonn nak tengok jugak sebab bosan dah kot asyik layan grindr, hornet...
Quote little_sis 12-6-2020 02:55 PM
haha tergelak aku.. sorry..
Quote 234126 12-6-2020 03:17 PM
ni mesti manufacturer main potong je asalkan cermin tak ikut exact dimension ke apa. Manufacture kat bangsal mungkin bukan kilang hahahaha
Quote RatuDunia94 12-6-2020 03:38 PM
Beli barang kat shoppee kena baca description betul2.. lg better chat dgn seller utk dapatkan kepastian.. mesti heols fikir akan dpt size cermin mcm kat ikea.. dgn rege murah mcm tu expect the unexpected je la..
Quote manehnya 12-6-2020 03:59 PM
Hadoiii sabar ja laaa kah kah
Quote buapakperut 12-6-2020 04:04 PM
muka ko kat cemin nan satu tu dh memang tak hensem. btw cermin murah beli memang reflection lain2 ok. nak yg mahai gi kedai perabut. nak murah tapi quality tip top
Quote zulka 12-6-2020 04:09 PM
Ikea pun ader jual cermin ni
Quote missyL 12-6-2020 04:45 PM
Mostly yg slh beli kecik ke ape. Mmg jenis x bace description.
Seller mostly 95% akan tulis description lengkap. Buyer lak 5% je kot yg bace. Dah beli bg komen negative padahal slh sendiri.
Quote umbut 12-6-2020 05:01 PM
Nasib baik aku x beli... ada nampak ni tampal2 kat dinding cam ikea.. tapi kenapa jadi macam tu.. seram nak tgk cermin kalo camni
Quote Artemesiaa 12-6-2020 05:04 PM
Sebab tu kalau betul2 minat beli yang ori beli yang ciplak sebab harga murah makan mendapat ler hasilnya
Quote najib888 12-6-2020 05:21 PM
Tak dak QC control le ni.. Cembung cekung cermin main bantai ikut dan..
Quote Genkidesuka 12-6-2020 06:33 PM
assalammu'alaikum n selamat sejahtera.

ramai buyers bila nk beli tu tk baca description.  sellers provide size semua tu tp dorang punya trick letak gmbr product yg dh dibesarkn kt dinding living room cthnya.  buyers yg pesen tgk kt gmbr je mmg la kecewa.  so lain kali kena ingat info ni tau.  kita kena fikir juga, tkkn la produk sebesar yg mcm kt dinding dlm gmbr tu murah sgt?  cermin berat, postage mestilah mahal.  decal bkn dibuat dari cermin.  

tp elok juga ramai kena mcm ni.  dh jd mcm ni, hikmahnya semua akan lebih teliti utk membeli nx time.
Quote hyie 12-6-2020 06:57 PM
yang ni lebih kepada hiasan je lah...bbnu so pprt yach...pemalas baca deskripsi yang dah dipaparkan dengan jelas
Quote salamon 12-6-2020 09:24 PM
terus jadi muke yoe  pare
Quote cicicumel 12-6-2020 11:39 PM
salamon replied at 12-6-2020 09:24 PM
terus jadi muke yoe  pare

kan... baru nk tulis..
Quote Potato_kering 13-6-2020 02:37 AM
Namapn sticker , of course kejadian mcm tu. Mcm cermin mainan budak2 yg murah tu. Nk cermin betul gi IKEA. Tp takde la jadi hensem juge kalau pakai ikea pun. Sian seller tu dpt 1 bintang. Bintang penting utk seller.
Quote Carcosa 13-6-2020 02:53 AM
Badan dia jadi bengkang bengkok je kan, gambar first tu? Muka dia mmg camtu kan? I mean, gigi dia terperongos mcm tu.
Kalau gigi dia rata dan tak terperongos langsung, tapi tgk cermin tu jadi terperongos, ehhh meols pun seriau.
Mcm muka someone else
Takuuuuuttttttt
Quote BlackOpium 13-6-2020 08:13 PM
Next time baca description betul2 dekkk

Lihat semua komen(34)

Kategori Berkaitan




Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

27-5-2022 02:19 AM GMT+8 , Processed in 0.081278 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top