CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Hiburan Gosip Socmed Lihat artikel

Izara Aishah Hilang 12kg, Artis Lain Yang Berpantang Okey Ke Tu?

13-6-2020 08:31 AM| Diterbitkan: Cari-Azza| Dilihat: 22146| Komen: 131|Original author: Oleh: Cari Azza

Description: "44 hari pantang. Dari 65kg to 53kg."



"44 hari pantang. Dari 65kg to 53kg."

Wah! Sekejap sahaja aktres Izara Aishah dah habis pantang. Makin kurus pula tu.

Dalam perkembangan terbaharu, Izara memuat naik gambarnya ketika sarat mengandung dan sebaik habis berpantang dalam baju yang sama. 

Perbezaan berat badan yang ketara menunjukkan kegigihannya menjalani proses memulihkan diri selepas bersalin.


Proses pantang yang memakan masa selama 44 hari dijalani penuh disiplin bermula dengan urut, sauna, tungku, pakai bengkung semuanya berbaloi apabila berat badan turun sebanya 12 kilogram.

Kredit foto: IG Izara Aishah

Izara juga turut merakamkan penghargaan kepada wanita yang menjaga dirinya dan anak dengan baik sepanjang proses berpantang iaitu Kak Erna.


"Rawat baby sampai hilang kuning, jaga makanan izara supaya baby hilang kuning, tambah susu badan, baby tak masuk angin dan sebagainya. Rindu dah kat kak erna."


Kredit foto : IG

Lebih menarik, untuk hantaran sebegini, Izara tidak menyembunyikan ruangan komen seperti biasa. Oleh itu, ramai rakan artis dan netizen turut bangga dengan penampilan terbaru bintang Ombak Rindu, The Series ini.





Menarik lagi apabila pinggangnya yang dulu melebar kini semakin mengecil dan perlahan-lahan kembali kepada saiz asal.

"Minggu pertama Kak Erna jaga, Izara dah terpaksa beli bengkung saiz yang lebih kecil."


Kredit foto : IG

Untunglah Izara, semuanya dijaga bagaikan puteri. Padanlah makin berseri-seri selepas pantang. Sememangnya dengan penjagaan yang baik ketika berpantang mampu melahirkan fizikal dan emosi yang lebih segar. Artis lain yang berpantang okey ke tu? - CARI







2

Bagus
3

Marah
2

Terkejut
3

Sedih
2

Lawak
3

Bosan

Friends Rank (15 people)

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote Kurex 13-6-2020 08:32 AM
Best kan ada mak tiri yg sara semua
Quote LadyCarefree 13-6-2020 08:37 AM
Bagaimana dengan line cabinet yang senget tu? Belah kanan tu haaaaaa.

Hehehhee ala ala nora danish mengedit gambar habis tingkap pun senget
Quote Lailerthee 13-6-2020 08:43 AM
I ols 44hari turun 20kg. Tapi xdiet pon makan je ikut makanan pantang sume. Sbb pk anak bf kan so xfikir sgt nk cepat kurus tpi alhamdulillah turun dgn jayanya
Quote umbut 13-6-2020 08:54 AM
Lepas bersalin memang cepat turunlah. Lagi2 menyusu. Apa nak heran
Quote Nana_Man 13-6-2020 09:05 AM
Jgn lepas pantang, makan tak jaga, trus naik 20kg...
Quote babycc 13-6-2020 09:16 AM
Lepas bersalin mmg kurus gile.. biasa akan naik bile dah habis pantang tu atau time anak da x menyusu bdn.. aku da 2 kali alami..
Quote blekkep 13-6-2020 09:18 AM
LadyCarefree replied at 13-6-2020 08:37 AM
Bagaimana dengan line cabinet yang senget tu? Belah kanan tu haaaaaa.

Hehehhee ala ala nora dani ...

Bkn kabinet...sofa...mmg melengkung ikut bontot sheols
Quote Tinot7 13-6-2020 09:55 AM
Tak sangka gambar kena edit
Quote weezerfan 13-6-2020 10:00 AM
Edited by weezerfan at 13-6-2020 10:02 AM

Baby weight amniotic fluid placenta punya berat lah tu. Kalau x turun berat tandanya x mengandung lah. Ape kes gmbr tepi punggung melengkung sekali ni dek?
Quote weezerfan 13-6-2020 10:01 AM
blekkep replied at 13-6-2020 09:18 AM
Bkn kabinet...sofa...mmg melengkung ikut bontot sheols

Haha.. Gigih mengedit tah2 masih gundu
Quote missyL 13-6-2020 10:01 AM
LadyCarefree: Bagaimana dengan line cabinet yang senget tu? Belah kanan tu haaaaaa. Hehehhee ala ala nora danish mengedit gambar habis tingkap pun senget


Aah lah u. Tajam mata. Haahah.
I dok tgok pinggul die je
Edit la kan.
Still izara mmg lawaaaaa
Sukee.
Quote sukacactus 13-6-2020 10:19 AM
LadyCarefree replied at 13-6-2020 08:37 AM
Bagaimana dengan line cabinet yang senget tu? Belah kanan tu haaaaaa.

Hehehhee ala ala nora dani ...

Hahaha...balik aku scroll naik ats
Dia dah berusaha tu tunjuk body guitar dia even hasil mengedit, even hanya dlm gambar
Kita berikan tepukan ats usaha mengedit dia je la ye..hahaha
Quote Piramida 13-6-2020 10:29 AM
Bagus kak erna tu menjaga org dlm pantang.. sampai k.erna lupa jaga diri sendiri agaknya..

Anyhoo bagus disiplin bila berpantang ni.
Quote KIM.K 13-6-2020 10:29 AM
Wow she did it like a queen
Quote nazzse 13-6-2020 10:53 AM
Sanggup shof off body dengan baju mcm tu ehh..jantan2 suka la tu
Quote emilyrose 13-6-2020 11:14 AM
baca tred ni pastu jenguk ig dia, latest post baju biru tu takde la pinggang dia bak kerengga mcm gambar baju coklat sendat tu.. perot pun ada kebuncitan sikit..

overall ok la badan dia lepas habis pantang ni.. tak mengembang sangat.. kira normal la utk perempuan yg baru lepas bersalin..
Quote blekkep 13-6-2020 11:44 AM
vavinya keknis smpat mencapub promot produk smpah sheols
Quote fishcracker 13-6-2020 11:48 AM
Macam 58  btw tahniah
Quote blekkep 13-6-2020 11:50 AM
weezerfan replied at 13-6-2020 10:01 AM
Haha.. Gigih mengedit tah2 masih gundu

x sngka kan org cantik pon insecure smpai nak edit2...tp nak gak upload gmbar...hadap pujian or nk kuar produk kurus ni?

Lihat semua komen(131)




Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

25-1-2022 09:43 AM GMT+8 , Processed in 0.081393 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top