CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Hiburan Gosip Socmed Lihat artikel

'Abu Syafiq Nak Sangat Saman? 1 Julai 2020, The Battle Is Real' - Amin Idris

13-6-2020 07:45 AM| Diterbitkan: CARI-MAL| Dilihat: 6708| Komen: 22

Description: Masih ingat dengan konflik antara personaliti TV, Amin Idris dengan pendakwah bebas Ustaz Abu Syafiq?
Masih ingat dengan konflik antara personaliti TV, Amin Idris dengan pendakwah bebas Ustaz Abu Syafiq?


Kredit foto: IG Amin, Ustaz Abu Syafiq


Amin menerusi laman sosialnya memaklumkan sudah bersedia bertemu Ustaz Abu Syafiq di mahkamah.

"The battle is real. Tak ada masalah. Bro Amin dah sedia. Ustaz Abu Syafiq, kita jumpa di mahkamah," tulisnya.

Bersama hantarannya itu, Amin sertakan sekali writ saman yang menamakan dirinya sebagai defendan.




Difahamkan, mahkamah menetapkan tarikh pengurusan kes melalui e-Review pada 1 Julai ini.


Kredit foto: IG Amin

Sebelum ini, Amin mendakwa pihaknya sudah membalas surat tuntutan yang diterimanya daripada peguam Ustaz Abu Syafiq. - CARI



2

Bagus
1

Marah
1

Terkejut
1

Sedih
2

Lawak
2

Bosan

Friends Rank (9 people)

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote Potato_kering 13-6-2020 01:19 PM
Jadah ustaz. Pandai2 letak diri sendiri ustaz. Puit. Moga kalah teruk.
Quote imransulaiman 13-6-2020 01:46 PM
e-review tak perlukan plaintif dan defendan hadir. cukup peguam kedua pihak.

See you in court lah sangat! Lepas tu mintak satu negara doakan.




*nota kaki - aku tak sokong mana-mana pihak. PALING jauh sekali nak sokong plaintif! defendan ada pagi belas kasihan aku.. {:thief
Quote Lailerthee 13-6-2020 02:08 PM
Semoga berjayaa
Quote sok_suci 13-6-2020 02:30 PM
Sendunye dua2 ni
Quote Sham143 13-6-2020 05:08 PM
Edited by Sham143 at 13-6-2020 05:10 PM

Ajar sikit Abu Syafik yg sombong & riak ni.. Tk layak digelar ustaz.. Bersihkan hati tu dulu..
Quote prettyuglybabe 13-6-2020 06:01 PM
ingatkan abu piyu piyu tu..
berapa banyak abu daaaa..
Quote tomitomes 13-6-2020 11:07 PM
1 julai for case management jer bukan battle pon lagi
Quote blekkep 14-6-2020 07:29 AM
dua2 ekor aku nyampah
Quote kiah_mai_pulak 14-6-2020 07:45 AM
dh tu kita semua kat sini nk kena mggelabah tetksssss ke tak ni??
Quote rykall 14-6-2020 07:48 AM
Aku sebenarnya tak suka dua2 ni...Makin banyak ustaz sampah di Malaysia dilahirkan dari program realiti. Aku cuma kagum ustaz2 betul dari pendidikan yg berprestij spt Al Azhar, Haramain dan ustaz2 dulu spt Allahyarham Ismail Kamus...penuh pesona dan karisma. Ustaz2 realiti ini cuma tahu sosmed dan populariti sahaja.
Quote Nenasketum 14-6-2020 10:47 AM
Naif nyer aku sebab ingat nama diorang ni suma, mak pak letak Abu kat pangkal. Memang aku tak pandang pun penunggang ugama terkejut ni suma.
Quote annadonna 14-6-2020 12:00 PM
Ini semua babi
Quote Mademoisellee 14-6-2020 12:27 PM
Amin Idris tu ustaz ke? Rasanya dia pakar motivasi je. Tak pernah claim diri dia ustaz.

Oh btw teringat Amin Idris ni pernah sampaikan ceramah motivasi time I sekolah rendah dulu. Ke form 1 eh tak ingat haha yg pasti time I sekolah
Quote immaryjane 14-6-2020 02:33 PM
Name je ustaz, tp vibe diorang negative sgt. Idk why. Berlainan dgn imam muda ashraf, vibe dia menyenang kn wlupn tk pnh jmpe tgok gmbr, or cara dia bercakap pn sejuk hati.
PU abu, yg ustaz 1819 tu aduhai, tengok muke pun menyampah. Pdhal bljar ilmu agama, of coz la tunggang terbalik smbyang. Ptut vibe tu mnyenangkn mata yg memandang.
Ke bljar ilmu agama tggi2, tp tk amalkn pn. Show off je lebih
Quote gapiah 14-6-2020 02:59 PM
imransulaiman replied at 13-6-2020 01:46 PM
e-review tak perlukan plaintif dan defendan hadir. cukup peguam kedua pihak.

See you in court lah ...

Dik, loyar ke?

E-review ni pengurusan kes sebelum bicara. Omputeh kata PTCM, pre-trial case management, dik. E-review pulak ptcm dalam talian gitu, takyah mengadap sesak2 ramai2 kat court. Peringkat ptcm ni memang loyar je dik, plaintif dgn defendan belum kena datang lagi. Deme kena datang nanti hari bicara.

Sebelum nak bicara, ada 4,5,6,10,18 kali ptcm.

Quote cah-cah 15-6-2020 09:15 AM
Abu Syafiq memang notorious , tak perlu cakap panjang.

Yang Amin Idris ni pun aku meluat juga.. Poyo lebih. Ni semua content buat depa.. Dok ulang benda yang sama. Ard Donivia from Donivia Channel kawan si Amin Idris. Tu back up baik buat content isu yang sama. Tapi Ard ni better la dari Amin Idris sebab aku pernah pi talk dua2 ni.. Ard ni just nice orang kata, boy next door, hahaha... Amin pada aku bit arrogant.
Quote husna_amal 15-6-2020 11:01 AM
ustaaz jenis apa lah abu ni.
Quote takayama 15-6-2020 11:10 AM
oooo br 1st case management nielah yea
okay en Amin sila masukkan kehadiran
atau lg senang lantik lawyer utk uruskan semua
btw lawyer si setad abu ni lawyer si anju jugak ke
Quote SiMontel 15-6-2020 01:17 PM
lerrrrr nama betui si Abu syafiq ni Mohd Rasyiq kerrr....mana mai nama Abu Syafiq ni?
anyway tak suka dedua sebab airmuka dedua nampak poyo...
tapi kalau kes camni..aku sokong je laa si amin gi lawan balik si Abu ni

Lihat semua komen(22)




Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

25-1-2022 10:47 AM GMT+8 , Processed in 0.082886 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top