CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Hiburan Gosip Socmed Lihat artikel

Mak Ayah Puas Hantar Berubat Sana Sini, Safiey Illias Alami Depresi & Bipolar Disorder

15-6-2020 01:55 PM| Diterbitkan: Lilrose| Dilihat: 35199| Komen: 283|Original author: Oleh: LilRose

Description: Usahawan kontroversi Safiey Illias menzahirkan kasih sayang dan terima kasih kepada ibu bapanya kerana banyak berkorban menghantarnya berubat ketika mengalami kemurungan.
Usahawan kontroversi Safiey Illias menzahirkan kasih sayang dan terima kasih kepada ibu bapanya kerana banyak berkorban menghantarnya berubat ketika mengalami kemurungan.

"Terima kasih mak dan ayah sentiasa ada waktu susah dan senang, ketika depresi dan bertarung dengan bipolar disorder.


"Mak dan ayah puas hantar berubat sana sini," tulisnya di Instagram.


Kredit foto: IG

Kredit foto: IG

Kata Safiey, lama dia bertarung mencari kekuatan selepas ditimpa pelbagai masalah, pengkhianatan malah pernah disihir.

Malah, dalam kemas kini terbarunya, Safiey mendedahkan dia mengambil pil anti-kemurungan sejak berusia 15 tahun lagi.



Kredit foto: IG

Berkat susah payah ibu bapanya yang banyak berkorban, Safiey kini semakin pulih dan mengharapkan doa peminat agar dia dapat bangkit untuk meneruskan perniagaan semula.


Kredit foto: IG

Semoga Safiey Illias cepat sihat. - CARI
3

Bagus
2

Marah
3

Terkejut
6

Sedih
5

Lawak
3

Bosan

Friends Rank (22 people)

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • PrincessNa95

Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote eyansss 15-6-2020 02:03 PM
i dont want to judge people yang ada mental disorder...  tapi sapie, ko tak terfikir ke yang ko ada isu ni sebab makan hormonal pill...  ko sendiri mengaku yang ko makan pil dari umur 15 tahun...
Quote nazzse 15-6-2020 02:03 PM
So??
Lapar perhatian
Quote djzara81 15-6-2020 02:07 PM
Dia bukannya xdpt family & fan support. Ramai org mendoakan & tolong dia mase dia berhirah kejap. Tapi tulah, alasan depresi digunakan utk kembali memondan dgn alasan tak bahagia bila jadi lelaki. Makan hormon pon boleh kacau jiwa tau tak dik safie.
Quote dudaberhias 15-6-2020 02:07 PM
another publisiti untuk dapatkan perhatian...
sorry orang dah lali dengan heshe (taktau nak panggil he or she)

maaf awak dah jatuh... belum tentu boleh bangkit kembali dah lepas permainkan agama... aniaya agen... aniaya customer... aniaya pekerja...

hq pun dah katup...

sape lagi la nak beli produk dia.
Quote sarahmirza 15-6-2020 02:07 PM
Kesian mak ayah... Berkorban apa sahaja untuk anak. Semoga diberi kesembuhan.
Quote padris 15-6-2020 02:08 PM
Aduh..  Kesian la tengok muka Mak Ayah dia..
Quote bungarose 15-6-2020 02:10 PM
Fake people tu adalah diri ko sendiri wahai sapiee
Quote Knowlee 15-6-2020 02:11 PM
I cuma kesian kat parents dia. Dah dewasa sepatutnya pandai pandai la betulkan diri. Kalai rasa sayang sangat kat parents, in the first place takkan memondan apa semua. So now jagalah elok-elok.
Quote namr 15-6-2020 02:14 PM
Hantar tanjung rambutan je la senang
Quote dudaberhias 15-6-2020 02:17 PM
djzara81 replied at 15-6-2020 02:07 PM
Dia bukannya xdpt family & fan support. Ramai org mendoakan & tolong dia mase dia berhirah kejap. Ta ...

dia dah ada segalanya dah... keta ada... rumah ada... sorry no kesian for heshe...


pandai2 la hidup... masa hidup elok sebelum ni pun bukannya baik pada orang2 sekitar...
Quote sarah82 15-6-2020 02:19 PM
Mula dahhh.. Tunggang agama dah tak jalan.. Skrg tunggang masalah mental pulak.
Quote Lailerthee 15-6-2020 02:19 PM
Another publicity. Esok alip sukri n sajat plak kate depressi ap segala
Quote kaseh80 15-6-2020 02:20 PM
Fake LIFE yg sebenarnya safiey
Quote anony-mous 15-6-2020 02:26 PM
Alololoolo ko ingat aku nk kesian n percaya??? Klau jenis mcm sapi ni dpt sakit mental mmg patut sbb sendiri cari psal. Aku kesian hnya pd pure pesakit mental yg dari lahir dah ada mslh mental atau yg kena dera. Ni sdri cari psal
Quote namieamuro 15-6-2020 02:26 PM
drama baru pudin

doktor psychology/kaunselor ade..dipersilekan buat appointment dgn dorang. sekian.
Quote sharlenetexas 15-6-2020 02:33 PM
Sapie tu yang fake.
Quote palmolive 15-6-2020 02:36 PM
memang la disorder..jantan ke betina?
Quote mat_arof 15-6-2020 02:40 PM
orang yang ada mental disorder ni jangan lar kita sisihkan atau  marah atau hina.

sama samalah kita membantu orang yang ada mental disorder ni..

jangan lar nak hentam dia lagi..

masalah mental ni jangan lar dibuat main main...sama sama kita beri sokongan untuk mereka pulih dan sihat
Quote Xim 15-6-2020 02:42 PM
dudaberhias replied at 15-6-2020 02:07 PM
another publisiti untuk dapatkan perhatian...
sorry orang dah lali dengan heshe (taktau nak panggil ...

Serius HQ dah katup....baru tau....patut snyp je....

Lihat semua komen(283)




Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

20-1-2022 01:16 PM GMT+8 , Processed in 0.092158 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top