CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
12Next
Return to list New
View: 5392|Reply: 22

'Abu Syafiq Nak Sangat Saman? 1 Julai 2020, The Battle Is Real' - Amin Idris

[Copy link]
Post time 13-6-2020 02:01 AM | Show all posts |Read mode
Masih ingat dengan konflik antara personaliti TV, Amin Idris dengan pendakwah bebas Ustaz Abu Syafiq?




Kredit foto: IG Amin, Ustaz Abu Syafiq




Amin menerusi laman sosialnya memaklumkan sudah bersedia bertemu Ustaz Abu Syafiq di mahkamah.

"The battle is real. Tak ada masalah. Bro Amin dah sedia. Ustaz Abu Syafiq, kita jumpa di mahkamah," tulisnya.


Bersama hantarannya itu, Amin sertakan sekali writ saman yang menamakan dirinya sebagai defendan.








Difahamkan, mahkamah menetapkan tarikh pengurusan kes melalui e-Review pada 1 Julai ini.




Kredit foto: IG Amin




Sebelum ini, Amin mendakwa pihaknya sudah membalas surat tuntutan yang diterimanya daripada peguam Ustaz Abu Syafiq. - CARI



BACA JUGA: "Ustaz Abu Syafiq Koyak Rupanya, Kita Jumpa Di Mahkamah" - Amin Idris
BACA JUGA: Saman Pendakwah Sebab Fitnah? 1 Bilion Ustaz Abu Nak Saman Balas Aliff Syukri!

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 13-6-2020 01:19 PM From the mobile phone | Show all posts
Jadah ustaz. Pandai2 letak diri sendiri ustaz. Puit. Moga kalah teruk.
Reply

Use magic Report

Post time 13-6-2020 01:46 PM From the mobile phone | Show all posts
e-review tak perlukan plaintif dan defendan hadir. cukup peguam kedua pihak.

See you in court lah sangat! Lepas tu mintak satu negara doakan.




*nota kaki - aku tak sokong mana-mana pihak. PALING jauh sekali nak sokong plaintif! defendan ada pagi belas kasihan aku.. {:thief
Reply

Use magic Report

Post time 13-6-2020 02:08 PM From the mobile phone | Show all posts
Semoga berjayaa
Reply

Use magic Report

Post time 13-6-2020 02:30 PM From the mobile phone | Show all posts
Sendunye dua2 ni
Reply

Use magic Report

Post time 13-6-2020 05:08 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by Sham143 at 13-6-2020 05:10 PM

Ajar sikit Abu Syafik yg sombong & riak ni.. Tk layak digelar ustaz.. Bersihkan hati tu dulu..
Reply

Use magic Report

Post time 13-6-2020 06:01 PM From the mobile phone | Show all posts
ingatkan abu piyu piyu tu..
berapa banyak abu daaaa..
Reply

Use magic Report

Post time 13-6-2020 11:07 PM From the mobile phone | Show all posts
1 julai for case management jer bukan battle pon lagi
Reply

Use magic Report

Post time 14-6-2020 07:29 AM From the mobile phone | Show all posts
dua2 ekor aku nyampah
Reply

Use magic Report

Post time 14-6-2020 07:45 AM From the mobile phone | Show all posts
dh tu kita semua kat sini nk kena mggelabah tetksssss ke tak ni??
Reply

Use magic Report

Post time 14-6-2020 07:48 AM | Show all posts
Aku sebenarnya tak suka dua2 ni...Makin banyak ustaz sampah di Malaysia dilahirkan dari program realiti. Aku cuma kagum ustaz2 betul dari pendidikan yg berprestij spt Al Azhar, Haramain dan ustaz2 dulu spt Allahyarham Ismail Kamus...penuh pesona dan karisma. Ustaz2 realiti ini cuma tahu sosmed dan populariti sahaja.
Reply

Use magic Report

Post time 14-6-2020 10:47 AM From the mobile phone | Show all posts
Naif nyer aku sebab ingat nama diorang ni suma, mak pak letak Abu kat pangkal. Memang aku tak pandang pun penunggang ugama terkejut ni suma.
Reply

Use magic Report

Post time 14-6-2020 12:00 PM From the mobile phone | Show all posts
Ini semua babi
Reply

Use magic Report

Post time 14-6-2020 12:27 PM From the mobile phone | Show all posts
Amin Idris tu ustaz ke? Rasanya dia pakar motivasi je. Tak pernah claim diri dia ustaz.

Oh btw teringat Amin Idris ni pernah sampaikan ceramah motivasi time I sekolah rendah dulu. Ke form 1 eh tak ingat haha yg pasti time I sekolah
Reply

Use magic Report

Post time 14-6-2020 02:33 PM From the mobile phone | Show all posts
Name je ustaz, tp vibe diorang negative sgt. Idk why. Berlainan dgn imam muda ashraf, vibe dia menyenang kn wlupn tk pnh jmpe tgok gmbr, or cara dia bercakap pn sejuk hati.
PU abu, yg ustaz 1819 tu aduhai, tengok muke pun menyampah. Pdhal bljar ilmu agama, of coz la tunggang terbalik smbyang. Ptut vibe tu mnyenangkn mata yg memandang.
Ke bljar ilmu agama tggi2, tp tk amalkn pn. Show off je lebih
Reply

Use magic Report

Post time 14-6-2020 02:59 PM From the mobile phone | Show all posts
imransulaiman replied at 13-6-2020 01:46 PM
e-review tak perlukan plaintif dan defendan hadir. cukup peguam kedua pihak.

See you in court lah ...

Dik, loyar ke?

E-review ni pengurusan kes sebelum bicara. Omputeh kata PTCM, pre-trial case management, dik. E-review pulak ptcm dalam talian gitu, takyah mengadap sesak2 ramai2 kat court. Peringkat ptcm ni memang loyar je dik, plaintif dgn defendan belum kena datang lagi. Deme kena datang nanti hari bicara.

Sebelum nak bicara, ada 4,5,6,10,18 kali ptcm.

Reply

Use magic Report

Post time 15-6-2020 09:15 AM From the mobile phone | Show all posts
Abu Syafiq memang notorious , tak perlu cakap panjang.

Yang Amin Idris ni pun aku meluat juga.. Poyo lebih. Ni semua content buat depa.. Dok ulang benda yang sama. Ard Donivia from Donivia Channel kawan si Amin Idris. Tu back up baik buat content isu yang sama. Tapi Ard ni better la dari Amin Idris sebab aku pernah pi talk dua2 ni.. Ard ni just nice orang kata, boy next door, hahaha... Amin pada aku bit arrogant.
Reply

Use magic Report

Post time 15-6-2020 11:01 AM | Show all posts
ustaaz jenis apa lah abu ni.
Reply

Use magic Report

Post time 15-6-2020 11:10 AM | Show all posts
oooo br 1st case management nielah yea
okay en Amin sila masukkan kehadiran
atau lg senang lantik lawyer utk uruskan semua
btw lawyer si setad abu ni lawyer si anju jugak ke
Reply

Use magic Report

Post time 15-6-2020 01:17 PM | Show all posts
lerrrrr nama betui si Abu syafiq ni Mohd Rasyiq kerrr....mana mai nama Abu Syafiq ni?
anyway tak suka dedua sebab airmuka dedua nampak poyo...
tapi kalau kes camni..aku sokong je laa si amin gi lawan balik si Abu ni
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

28-5-2022 06:35 AM GMT+8 , Processed in 0.096352 second(s), 22 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list