CariDotMy

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

1234Next
Return to list New
View: 43042|Reply: 79

Menteri Komunikasi, Fahmi Fadzil kata Artis bermasalah seperti Aliff Aziz dan Ruhainies disaran jalani pemulihan, tidak digam.Anda tak setuju?

  [Copy link]
Post time 26-4-2024 09:55 AM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
PUTRAJAYA: Kerajaan tidak berhasrat untuk menggam mana-mana artis yang menimbulkan masalah dan kontroversi di saluran televisyen.

Menteri Komunikasi, Fahmi Fadzil berkata, sebaliknya antara penyelesaian lebih 'lunak' dicadangkan terhadap artis yang mempunyai kontroversi itu ialah meminta mereka menjalani program rehabilitasi atau pemulihan.

"Saya sudah cakap dengan Ketua Pengarah Penyiaran (Datuk Suhaimi Sulaiman)... realitinya artis sekarang berbeza dgn era 80-an, waktu itu ada beberapa saluran sahaja, kalau ditutup itu, mereka tidak dapat masuk ruang berkenaan.

"Hari ini jauh berbeza, ada akaun media sosial dan banyak saluran... kita tidak boleh blanket banned (gam secara meluas) sebab membabitkan swasta dan lain-lain.

"Apa yang ketua pengarah cadang adalah sekiranya mana-mana artis mempunyai isu, kita lakukan contoh teladan yang baik dengan memulihkan mereka," katanya kepada pemberita pada Majlis Madani Muhibah Aidilfitri, di perkarangan Kementerian Komunikasi serta Kementerian Perumahan dan Kerajaan Tempatan (KPKT).

Perdana Menteri, Datuk Seri Anwar Ibrahim hadir pada majlis rumah terbuka itu selain Menteri Perumahan dan Kerajaan Tempata, Nga Kor Ming.

Hadir sama Pengarah Urusan Kumpulan Media Prima, Rafiq Razali dan

Timbalan Pengarang Kumpulan Berita Harian (BH), M Thillinadan.

Fahmi berkata demikian ketika ditanya mengenai gesaan warganet di laman sosial yang mahu kerajaan mengharamkan penyanyi dan pelakon, Aliff Aziz dan Ruhainies keluar di saluran televisyen selepas terpalit dengan kontroversi apabila didakwa menjalinkan hubungan.

Pada masa sama, Fahmi berkata, pertemuan mungkin boleh dibuat sama ada dengan pengurus artis atau produser program dalam memastikan artis bermasalah terbabit dapat menjalani rehabilitasi.

Beliau berkata, kaedah rehabilitasi ini turut dilaksanakan di negara luar membabitkan artis bermasalah.

"Kita nampak cara lebih baik adalah rehabilitasi, dan kita harap artis itu mengakui kekhilafan, kekurangan serta berusaha menjadi diri lebih baik.

"Ini cara yang sedang dipertimbangkan namun saya serahkan kepada ketua pengarah penyiaran untuk melakukannya," katanya.

www.bharian.com.my/berita/nasional/2024/04/1239137/artis-bermasalah-disaran-jalani-pemulihan-tidak

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 26-4-2024 09:58 AM From the mobile phone | Show all posts
Gomen taknak gam, netizen lagi power boleh boikot sampai lenyap dr industry ..
Reply

Use magic Report

Post time 26-4-2024 10:10 AM From the mobile phone | Show all posts
Pemulihan akhlak ke macam mana..hantar bini alep sekali...
Reply

Use magic Report

Post time 26-4-2024 10:29 AM From the mobile phone | Show all posts
Nak masuk rehab nk watpe???gomen apa kes nk cadangkan pulihkan akhlak,peribadi,hal dlm kain seseorg?dahxde keje lain? biar jela org dlm industri, peminat yg boikot ..biar ada akai
Reply

Use magic Report

Post time 26-4-2024 10:31 AM From the mobile phone | Show all posts
Dua2 kan pelakon, fake plak tu
Masuk rehab acting insaf je nnt
Reply

Use magic Report

Post time 26-4-2024 10:33 AM | Show all posts
Alaaa, bahasa kiasan je tu..
sementara dorg pegi rehab, korang sediakan gam.
keluar rehab, terus lenyap.
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 26-4-2024 10:50 AM | Show all posts
tak payah nak pulih bagai…. bukan derang mendadih or tokan

dua dua dah besar, ada mak bapak

kalau perangai hauk…gam or boikot saja

artis ada ramai kat Msia, tak terkesan pun kalau dua org ni takde
Reply

Use magic Report

Post time 26-4-2024 11:03 AM | Show all posts
Pemulihan apa? Pemulihan dari menggatal? Pemulihan dari menyondol? Specialist apa yang nak kena handle tu?
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 26-4-2024 11:07 AM | Show all posts

Apa pemulihan pemulihan hah?? Nak guna duit dan sumber rakyat untuk pemulihan orang macam tu? Kalau nak sangat pemulihan, suruh deyols guna duit sendiri cari badan swasta. Pastu biar rakyat tentukan sama ada nak tengok lagi muka deyols tu kat tv ke apa. Yang pasti, production houses pun kena pikir elok2 kalau nak ambik deyols ke nak tanggung risiko boycott.
Reply

Use magic Report

Post time 26-4-2024 11:10 AM From the mobile phone | Show all posts
nak pulihkan lagumana la tu ye
takyah risau...netizen sehati memboikot. setakat 2/3 kerat menyokong tu takde hal
Reply

Use magic Report

Post time 26-4-2024 11:13 AM From the mobile phone | Show all posts
Tak payah buang masa dan buang duit dgn program pemulihan. Ban terus je mana2 artis yang buat perangai tak senonoh.
Reply

Use magic Report

Post time 26-4-2024 11:15 AM From the mobile phone | Show all posts
Kawen kan jer duo ekok tuh pastu nyah kau ke pulau selatan nun... Duk flat kat sana keje tukang sapu
Reply

Use magic Report

Post time 26-4-2024 11:18 AM From the mobile phone | Show all posts
Betul kot sugar daddy ruhainies ni somebody. Time ruhainies terus takyah gam. Pemulihan saja..hahahaha tapi ruhainies ni mmg x cantik. Better akak dia or adik yg jd artis.
Reply

Use magic Report

Post time 26-4-2024 11:21 AM | Show all posts
aku neh da tua agaknya malas nk penin2 masalah derang, tp ada opismate aku lg tua sibuk nau detail semua tau masalah derang neh ahahaha
Reply

Use magic Report

Post time 26-4-2024 11:29 AM From the mobile phone | Show all posts
Lembik sangat gam ajelah, macamlah mutu drama @ filem bole merundum kalau xde muka2 ni yg berlakon
Reply

Use magic Report

Post time 26-4-2024 11:33 AM | Show all posts
kelakar nya.. kt korea suara netizen lagi besar. tk pyh sampai menteri nk komen2. wartawan mana tu pg tanya menteri. byk lg benda penting lah nk diulas. pandai2 la diaorg insap sendiri lepas diboikot.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 26-4-2024 11:40 AM From the mobile phone | Show all posts
Nampak naw si kemut punya bapak gula ada kabel fibre optic 2x lebih laju. Kantoi busuk mcm ni pon bole gam. Hebat lagi la tok a.aida sendiri gam retis bermasalah.
Reply

Use magic Report

Post time 26-4-2024 11:57 AM | Show all posts
sebenarnye lebih kepada common sense pemain industri...
itulah bangangnye astro dulu duk ambik heols masuk GV...
tapi nak cakap apa... hidup mmg takkan adil... ada demand ada la supply...
Reply

Use magic Report

Post time 26-4-2024 12:14 PM From the mobile phone | Show all posts
Takde la banyak sangat saluran untuk reach out to a wider mass ni.. tv gomen, tv3 dan astro je pun. Lain la kalau netflix nak offer diorang berlakon.
Reply

Use magic Report

Post time 26-4-2024 12:16 PM From the mobile phone | Show all posts
Duta lover replied at 26-4-2024 11:18 AM
Betul kot sugar daddy ruhainies ni somebody. Time ruhainies terus takyah gam. Pemulihan saja..hahaha ...

Itulah kot sebab Syed Saddiq ambil gambar dengan BA. Mesti kalangan situ.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

22-6-2024 11:55 PM GMT+8 , Processed in 0.192949 second(s), 47 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list