CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Semasa Lihat artikel

Lepas Dibenarkan Beroperasi, Tukang Gunting Rambut Disyaki Positif Covid-19

12-6-2020 02:20 PM| Diterbitkan: natrahn| Dilihat: 9407| Komen: 82|Original author: Oleh: natrahn

Description: Perintah Kawalan Pergerakan Pemulihan (PKPP) mulai 10 Jun sehingga 31 Ogos akhirnya membolehkan kedai gunting dibuka semula.
Kredit Foto - MDaily


Perintah Kawalan Pergerakan Pemulihan (PKPP) mulai 10 Jun sehingga 31 Ogos akhirnya membolehkan kedai gunting dibuka semula. 

Namun, selepas dua hari beroperasi di bawah prosedur operasi standard (SOP) yang ketat, seorang tukang gunting rambut telah disyaki positif COVID-19.

Kes yang berlaku di KL Trader's Square di Setapak itu disedari Badan Pengurusan Bersama (JMB) KL Trader's Square setelah dimaklumkan pihak pengawal keselamatan berikutan kehadiran sebuah ambulans di premis bangunan itu.


Kredit foto - Mdaily

Perkara ini dikongsikan Iqbal Ikhwandy, Timbalan Pengerusi JBM KL Trader's Square yang turut memaklumkan tindakan-tindakan diambil oleh pihak mereka menerusi laman Facebooknya.



Loading FB Post...


Kredit Foto - MDaily

Kredit Foto - Facebook  Iqbal Ikhwandy

Pihak JMB juga telah mengeluarkan notis makluman kepada semua penghuni pangsapuri tersebut.



Kredit foto - MDaily

Rakan serumah tukang gunting rambut berkenaan juga telah diarahkan untuk melakukan ujian COVID-19 setelah dikenalpasti sebagai kontak rapat.

Walau bagaimanapun, memetik laporan MDaily, Kementerian Kesihatan masih belum mengeluarkan sebarang kenyataan rasmi berkenaan kejadian ini.

Perkara yang kita takuti telah berlaku. Harapnya, pelanggan yang telah menggunakan khidmat tukang gunting ini bebas COVID-19 lah. - CARI

Bagus
2

Marah

Terkejut

Sedih
1

Lawak

Bosan

Friends Rank (3 people)

Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote Artemesiaa 12-6-2020 02:28 PM
Elok kalau ada larangan pekerja asing dari melakukan khidmat gunting rambut.  Juga larangan dari mendapatkan khidmart gunting rambut dari pekerja asing.  Sama seperti larangan buat mereka untuk hadir ke masjid.  Sebab kes masih tinggi dikalangan pekerja asing buat masa ni berbanding local.
Quote kucingitam 12-6-2020 02:29 PM
aiyohh....
Quote nazzse 12-6-2020 02:34 PM
Kan dah kata warga asing ni menyusahkan..tetap ada yg nak backup
Fikir pasal rakyat sendiri sudahla
Quote glump 12-6-2020 02:39 PM
Ingatkan goman hadkan pekerja asing dari negara tersebut boleh bekerja di sektor tertentu sahaja macam guard dr Nepal. Tapi ramai pulak barber warga India.
Quote Buritan 12-6-2020 02:40 PM
nazzse replied at 12-6-2020 02:34 PM
Kan dah kata warga asing ni menyusahkan..tetap ada yg nak backup
Fikir pasal rakyat sendiri sudahla

Bila ckp nanti masjid utk semua.. so gasak hangpalaa pejuang pati ni
Quote sarah82 12-6-2020 02:42 PM
Buritan replied at 12-6-2020 02:40 PM
Bila ckp nanti masjid utk semua.. so gasak hangpalaa pejuang pati ni

Siap tulis LANE utk Malaysia passport kat padang masyar lagi. Ko adaaaaaaa
Quote Kurex 12-6-2020 02:46 PM
Pati ni memang betul parashit
Quote slavehunter 12-6-2020 02:48 PM
nazzse replied at 12-6-2020 02:34 PM
Kan dah kata warga asing ni menyusahkan..tetap ada yg nak backup
Fikir pasal rakyat sendiri sudahla

I rasa dah ok dah masjid tak bagi warga asing masuk dulu buat sementara waktu.....oh dan dan tu la semua kata racist la, tak patut la, rumah Allah la.....contoh Cepwan mulut hansuang dan peminat2 dia duk gunakan racial issue. Tau tak warga asing ni jenis main hentam je mana ada education nak pikir Sop ke apa.
Quote Skuau 12-6-2020 02:52 PM
Tauke kedai gunting rambut(yg biasa tu)..ramai yg amik warga India,Pakistan dan Bangla.
Quote slyfynx 12-6-2020 02:55 PM
Ah, sudah.
Kluster baru ke
Quote nazzse 12-6-2020 03:04 PM
Buritan replied at 12-6-2020 06:40 AM
Bila ckp nanti masjid utk semua.. so gasak hangpalaa pejuang pati ni

Suka menteri agama tegur pasal ni semalam. Harap faham bahasa lah
Quote nazzse 12-6-2020 03:07 PM
slavehunter replied at 12-6-2020 06:48 AM
I rasa dah ok dah masjid tak bagi warga asing masuk dulu buat sementara waktu.....oh dan dan tu la ...

Yang banyak bunyi tu dieorg tak direct deal or jumpa warga asing yg kerja buruh, low class ni. Ko jumpa yg geng2 ekspatriat, kaya raya mmg lah dok backup, cuba jumpa pati, warga asing yg perangai hansuang ni..tengok muka pun tak hingin rasanya
Quote Buritan 12-6-2020 03:10 PM
nazzse replied at 12-6-2020 03:04 PM
Suka menteri agama tegur pasal ni semalam. Harap faham bahasa lah

Tah.. nyampah pun ade.. bkn tak nak bg depa solat.. skrg masalahnya depa tuu penyalkit.. harap pengerusi madim la pi buat  sejid jenaah sama sama bangla.. aku boring dengan org pura pura suci ni..
Quote bungarose 12-6-2020 03:11 PM
Ader jer golongan yang backup pati nih bukan diorang kesah sangat pun. Agaknyer suruh bela seorang pati pun diorang xsanggup. Sajer ajer nak timbulkan isu. Saper suke rumah sendiri kena ceroboh
Quote noor2 12-6-2020 03:18 PM
Ya Allah. ...tapi mmg warga asing di mana2. ....
Quote aHoi83 12-6-2020 03:30 PM
Pembela pati ni bkn nk sgt bela pun. Depa just nak melawan arus je. Janji dpt kutuk gomen, melayu n islam. So u olls tk payahla layan komen2 mcm tu, biar dia berbalas sesama Multi nick dia sendiri
Quote Boomibulat 12-6-2020 03:30 PM
Harap2 kedai ECO selamat ..
Quote namr 12-6-2020 03:31 PM
Klister gunting rambut incoming
Quote misserami 12-6-2020 03:34 PM
Xyah bagi kerja la warga asing tu.kasi kuarantin dulu.

Lihat semua komen(82)

Kategori Berkaitan




Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

27-5-2022 02:32 PM GMT+8 , Processed in 0.176832 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top