CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CARI Infonet Portal Portal Utama Hiburan Tempatan Lihat artikel

"Kalau Terasa, Silakan" - Haqiem Rusli Bangkit Dari Ditindas

6-3-2020 12:37 PM| Diterbitkan: Lilrose| Dilihat: 10525| Komen: 73|Original author: Oleh: LilRose

Description: Single terbaru daripada Haqiem Rusli berjudul Bangkit dikatakan mengandungi maksud tersirat yang ingin disampaikan penyanyi itu.
Single terbaru daripada Haqiem Rusli berjudul Bangkit dikatakan mengandungi maksud tersirat yang ingin disampaikan penyanyi itu.


Kredit foto: IG


Berkata kepada Harian Metro, Haqiem tidak menafikan intipati lagu yang membawa mesej positif itu ditujukan buat pelbagai pihak yang pernah menindas dirinya sebelum ini.

"Lagu ini berkenaan orang lemah yang ditindas, dipermalukan di khalayak ramai, dan sebagainya. Malah, saya anggap lagu Bangkit yang dilancarkan baru-baru ini pun keluar tepat pada waktu.

"Saya mahu tunjukkan bahawa kita sesama manusia tidak patut menjatuhkan orang lain atau memalukan artis itu sendiri. Nak kata ada kaitan dengan insiden yang menimpa saya baru-baru ini, kalau terasa, silakan.

"Saya juga ingin menampakkan intipati lagu saya semakin meningkat. Bagi saya, kalau kita lebihkan lagu mengenai isu masyarakat, ia boleh memberi manfaat dan itu lebih penting," katanya kepada Harian Metro.



Kredit foto: BH Online

Pada malam pentas akhir Anugerah Juara Lagu ke-34 (AJL 34), gimik persembahan kumpulan Drama Band yang penuh sindiran menyebabkan ramai pihak terkesan.

Antaranya ialah Haqiem yang mengaku terganggu dengan persembahan mereka kerana terasa seolah-olah disindir kumpulan itu membabitkan isu masalah kemurungan dihadapinya dua tahun lalu.


Kredit foto: IG

Katanya, dia agak terkesan di belakang pentas sebelum gilirannya membuat persembahan.

Semoga Haqiem terus bangkit dalam menghadapi pelbagai ujian kelak. - CARI


1

Bagus

Marah

Terkejut
1

Sedih

Lawak
1

Bosan

Friends Rank (3 people)

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote Xim 6-3-2020 12:55 PM
Rakyattttt bangkitttttt
Quote Kurex 6-3-2020 12:59 PM
takpe dik qimi.. kurex minat je dgn awak ni.. lagu pun sedap.. rupa pun boleh dikatakan helok...

semoga dapat buat kuih bangkit bersama di dapur dan nama kuih bangkit tu RexQim. Nama kurex di depan seolah2 dik qimi main kejar2 kurex sambil tunggu kuih bangkit masak..
Quote KIM.K 6-3-2020 01:05 PM
Edited by KIM.K at 6-3-2020 01:07 PM

Lembu

Niway haqim sedap lagunya
Quote minguk 6-3-2020 01:09 PM
ok nanti i download sebagai tanda menyokong you.
Quote lasagna 6-3-2020 01:14 PM
yessss pedulikss kan org nak perli lah dik qi qi ooii..
move forward jer..
Quote siti_shaqila 6-3-2020 01:36 PM
Edited by siti_shaqila at 6-3-2020 01:49 PM

ai tetap sokong u dik qiqi
Quote Tudungpink 6-3-2020 01:44 PM
Hidup ni simple kalau ko boleh perli org, maknanya org pun boleh perli ko balik...kalau ko terasa maknanya ko loserrr...gitewww..terbaik haqim iols suka jer lagu2 haqim ni..sedap di dengar...
Quote RumiMenari 6-3-2020 01:49 PM
Xim replied at 6-3-2020 12:55 PM
Rakyattttt bangkitttttt

Kuihh bangkittt!!!! Tayar pancitttt!!!
Quote kiah_mai_pulak 6-3-2020 01:53 PM
ooooo dh tu nk kena beli super ring tak?? buat makan smbil baca gosip ni
Quote sleepandream 6-3-2020 01:54 PM
iols dah dengar... ok not bad.. ada bunyi forte faizal tahir sikit
Quote Cumikucingku 6-3-2020 01:54 PM
Drama band mmg xptut buat mcm tu masa ajl... dlm video klip bole la dimaapkn... ni haqiem ni ada bertanding sekali kot masa tu... perangai aibkan org ni dtg dr hati busuk.
Quote MariaClara 6-3-2020 02:28 PM
Cumikucingku replied at 6-3-2020 01:54 PM
Drama band mmg xptut buat mcm tu masa ajl... dlm video klip bole la dimaapkn... ni haqiem ni ada ber ...

maybe dia rasa dia dah terbaik dgn perli semua org mcm tu...

dia igt semua org mcm hati dia...hehe
Quote chicozinn 6-3-2020 02:33 PM
aku dengar lagu bangkit ni tetiba aku teringat runut bunyi kartun boboiboy galaksi
Quote Xim 6-3-2020 02:35 PM
kiah_mai_pulak replied at 6-3-2020 01:53 PM
ooooo dh tu nk kena beli super ring tak?? buat makan smbil baca gosip ni

Mane tek kiah??selalu kena gelabah....hahhahaha
Quote Xim 6-3-2020 02:36 PM
RumiMenari replied at 6-3-2020 01:49 PM
Kuihh bangkittt!!!! Tayar pancitttt!!!

Tayar pancit tu ibarat perut si boolat yg melaung rakyat bangkittttttt
Quote syadq 6-3-2020 02:39 PM
Banyak betul lagu baru tahun ni..tak sempat lagi nak jalan-jalan kat youtube sbb diblok tenet opis.
Quote gelas_pelastik 6-3-2020 02:44 PM
go dek qiem
Quote keypochino 6-3-2020 02:46 PM
Kurex replied at 6-3-2020 12:59 PM
takpe dik qimi.. kurex minat je dgn awak ni.. lagu pun sedap.. rupa pun boleh dikatakan helok...

...

Haha iols terhibur. Komen kurex memang ditunggu-tunggu
Quote keypochino 6-3-2020 02:48 PM
Xim replied at 6-3-2020 02:35 PM
Mane tek kiah??selalu kena gelabah....hahhahaha

Haha baru nk tanya mana tek x gelabah dah ke

Lihat semua komen(73)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

2-2-2023 02:12 AM GMT+8 , Processed in 0.100879 second(s), 49 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top