CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CARI Infonet Portal Portal Utama Hiburan Tempatan Lihat artikel

Gambar Cacah Tatu, Ammar Alfian Mohon Keampunan Allah

6-3-2020 12:37 PM| Diterbitkan: Cari-Saiful| Dilihat: 14484| Komen: 45|Original author: Oleh: Saiful

Description: Ammar Alfian mengaku yang dia pernah membuat kesilapan sampai ada pihak yang menggunakannya untuk menyebarkan fitnah.
Ammar Alfian mengaku yang dia pernah membuat kesilapan sampai ada pihak yang menggunakannya untuk menyebarkan fitnah.

Pelakon filem Paskal ini memuat naik gambarnya ketika sedang membuat tatu beberapa tahun lepas.



Di kapsyen, Ammar memohon keampunan dan reda dengan takdir yang dah ditentukan Allah.

"Saya tak boleh menyembunyikannya walau betapa susah saya mencuba. Saya mohon keampunan dan percaya Allah maha mengetahui semua perkara."



Disebabkan perbuatan ini, Amar telah difitnah bahawa dialah pelaku dalam sebuah video tak senonoh yang tersebar baru-baru ini.

Namanya dituduh gara-gara pelaku sebenar mempuyai ukiran tatu di bahagian dada dan bentuk badan yang seolah-olah sama seperti Ammar.

Foto: IG
Ammar juga menyatakan yang masa depan seseorang itu tidak bergantung kepada kesilapan yang dilakukan pada masa lampau.

"Kepada peminat dan pengikut, saya bukan contoh yan baik. Jadikan ini pengajaran untuk anda semua," tambahnya.

Doakan sahaja yang baik-baik untuk Ammar. -CARI
1

Bagus
1

Marah

Terkejut

Sedih
1

Lawak
1

Bosan

Friends Rank (4 people)

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote prettyuglybabe 6-3-2020 12:48 PM
kenapa artikel macam kelly ng..
tak paham apa yang cuba disampaikan..
Quote Kurex 6-3-2020 12:53 PM
kurex sentiasa di sisimu.. menyokong ammar.. semoga dapat tekan tubi di sisi ammar sambil ammar tunjukkan cara yg betul
Quote Noraniza_Iblis 6-3-2020 12:59 PM
prettyuglybabe replied at 6-3-2020 12:48 PM
kenapa artikel macam kelly ng..
tak paham apa yang cuba disampaikan..

hahhaa...
kenape iols rase kelly ng tu mcm name pelakon??


Quote KIM.K 6-3-2020 01:01 PM
Kalau berjambang tu biasanya orang ikhlas berubah
Tapi lil pump gazzy garcia pon berjambang sekarang lepas puberty
Quote mieymiey 6-3-2020 01:06 PM
Low class nya reputs. Ammar buat caption dalam english, ko translate malay. Tu jer?
Quote bloodyamuk 6-3-2020 01:14 PM
ramai je laki muslim dah tau halal haram nak gak cacah tatu...pastu insof la, walhal benda dah permanent...hang nak poyo ala John Wick la John Cena ka The Rock ka buh cacah henna sudahlah...ramai je pi siam buat benda tu...konon2 nak nampak macho la tu...

asal sado je kena buh tatu...pegi gym 24/7 ngadap cermin, admire badan sendiri? dasar penyakit narsistik
Quote Pixie902 6-3-2020 01:20 PM
Kalau dah betul bertaubat dan mohon keampunan Allah, tutupla aib sendiri, tak perlu pakai baju yg mendedahkan tattoo tu, ni tak mcm saja dedah tapi pesan supaya org lain ambik pengajaran?  Tak bagi ikut jgn tunjuk, sembunyikan, simple.
Quote Carcosa 6-3-2020 01:21 PM
Kuat nau gene arpak pada anak nya.
Nama dahla Shakur.
Quote lasagna 6-3-2020 01:22 PM
Edited by lasagna at 6-3-2020 01:24 PM
prettyuglybabe replied at 6-3-2020 12:48 PM
kenapa artikel macam kelly ng..
tak paham apa yang cuba disampaikan..

ahh dia pun kari kan uols..
harus lah berbelit2 mcm ular gak.
Quote ellejo 6-3-2020 02:03 PM
Carcosa replied at 6-3-2020 05:21 AM
Kuat nau gene arpak pada anak nya.
Nama dahla Shakur.

nama penuh anak heshe Tupac shakur ke?
Quote CikB 6-3-2020 02:28 PM
kalau dah bertaubat, kena tutup2 lah tattoo tu...jgn berbangga2 atau tunjuk2 lagi tattoo kt badan...semoga allah mengampuni & menerima taubat hamba2nya yg ikhlas
Quote zafira 6-3-2020 02:38 PM
comelnya anak dia.... geram tengok...
Quote innocentsangat 6-3-2020 02:47 PM
Cutenya anak dia. Muka bini. Hahaha.
Quote azimodin 6-3-2020 02:52 PM
Kurex replied at 6-3-2020 12:53 PM
kurex sentiasa di sisimu.. menyokong ammar.. semoga dapat tekan tubi di sisi ammar sambil ammar tunj ...

kurex x mo buat couple sit-up ke? mana la tau kurex dapat merasa penangan nala~~~
Quote buapakperut 6-3-2020 02:54 PM
kalau betul insof bertaubat, takyah la sengaja ditayang2 macam bangga?
Quote husna_amal 6-3-2020 03:00 PM
kalau menyesal dan bertaubat itu tak mengapa. Yang orang lain berhasrat nak bertatu tu tolong lah jangan lakukan. Menyesal tak sudah. Lagi pun hodoh orang bertatu ni. Sejak beberapa tahun lepas makin ramai orang islam kat Malaysia ni berani bertatu.
Quote Xim 6-3-2020 03:01 PM
Kurex replied at 6-3-2020 12:53 PM
kurex sentiasa di sisimu.. menyokong ammar.. semoga dapat tekan tubi di sisi ammar sambil ammar tunj ...

Jgn kurex kena lenyek sudah....hekekkeh
Quote mrseller 6-3-2020 03:03 PM
husna_amal replied at 6-3-2020 03:00 PM
kalau menyesal dan bertaubat itu tak mengapa. Yang orang lain berhasrat nak bertatu tu tolong lah ja ...

Sebab tu aku x berapa sokong agamawan bawak org bertatu bagai dlm kelas agama sbgai contoh taubat. Knowing org meleis ni, bagi dia dah mcm green lite, buat tapi taubat. Ini la hasil nya
Quote Kurex 6-3-2020 03:08 PM
azimodin replied at 6-3-2020 02:52 PM
kurex x mo buat couple sit-up ke? mana la tau kurex dapat merasa penangan nala~~~

push up la.. tp kurex dekat bawah

Lihat semua komen(45)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

4-2-2023 05:42 PM GMT+8 , Processed in 0.090241 second(s), 49 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top